20 SAKER ATT GÖRA HEMMA

Innehåller affiliate-länkar

INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Även om vissa fortfarande kan gå till jobbet som vanligt så är ju ens fritid lite begränsad från hur den brukar se ut. Därför kan det känna som att man har mycket tid över, kanske tid att "döda". Här nedanför har ni 20 exempel på saker man kan göra hemma i tider som dessa. <3

1. Måla naglarna
För att få nagellacket att hålla längre brukar jag alltid använda mig av ett Top coat (just nu nedsatt med 35%) och för att stärka själva naglarna brukar jag då och då använda Nail repair. Recommend recommend!

2. Lyssna på min och Mathildas podd <3
Det finns ju faktiskt sjukt många avsnitt att lyssna på, och om ni inte hunnit börja lyssna igen efter vårt uppehåll är det hög tid nu!

3. Hemma-yoga
En video jag kan rekommendera för er som inte vill prova allt för avancerad yoga. Bra att köra hemma och allt du behöver är en matta av något slag och lite lugn musik. (Klicka här för att komma till min yoga-lista)

4. Rensa och organisera din garderob
Kanske till och med sälja och skänka bort lite saker som inte används längre?

5. Lyssna på The Weeknds nya album och Mwuanas nya EP
...eller någon annan musik som gör dig glad! ÄLSKAR i alla fall båda släppen ovanför

6. Baka något gött
Här är tre recept jag vill prova!

Ryttarkaka

Brownie Cookies

Frukostfrallor

7. Beställ hem foton och gör ett gammalt hederligt fotoalbum

Detta är faktiskt sjukt mysigt. Jag har ju gjort ett litet fotoalbum med polaroidbilder och ett digitalt, så kul att bläddra i ibland.

8. Ha lite hemmaspa med hårinpackning och ansiktsmask
Den här hårinpackningen är min favorit just nu! Om man vill testa att göra egna ansiktsmasker så kan ni kolla in den här artikeln och få lite inspo!

9. Kolla på intressanta dokumentärer
Jag rekommenderar Dokument inifrån: Fallet Kevin , Uppdrag granskning: Sjukt stressad och Leaving Neverland. Alla finns på svt play!

10. STÄDA!
Kanske låter tråkigt, men hur duktig känner man sig inte efteråt? Jag mår även väldigt bra när jag har det städat runt mig.

11. Tvätta dina sminkborstar
En sak jag gör alldeles för sällan hehe! Jag brukar använda mig av den här cleansern

12. Läs en bra bok
Under dessa corona-tider är det lätt att skärmtiden ökar då du kanske stannar hemma från skolan eller jobbet. Ett tips är att pausa från mobilen genom att läsa en bra bok istället!

13. Skriv dagbok
Skriv ner hur ditt liv ser ut just nu och alla dina känslor. Det är alltid roligt att läsa i framtiden

14. Kolla på min senaste Youtube-video
Kolla in när jag överraskade Vilma med en överraksningsfest!

15. Spela spel
Ta vara på tiden som du har genom att spela spel med dina nära och kära. Jag tycker om Monopol, UNO och kortspel!

16. Lär dig något nytt
Exempelvis hur aktier och fonder fungerar, eller varför inte försöka lära dig ett nytt språk? Alla ba men perfekt för börsen går ju såååå bra nuuu :D Haha nej men det är ju faktiskt värt att köpa aktier/fonder när börsen är som lägst.

17. Deklarera
Glöm inte det för guds skull! Jag gjorde det idag, så skönt att bar ha det gjort.

18. Gör ett snyggt CV
Ett snyggt CV gör dig attraktiv hos arbetsgivaren, så varför inte ta dig tiden att vara lite kreativ i word eller photoshop. Photoshop har alltid 7 dagars testperiod. Klicka här för att ladda ner! Annars kan jag rekommendera att göra själva bakgrunden/mallen till ditt cv i PS och sen skriva texten i Google Drive Presentationer, så du enkelt kan gå in och ändra utan att behöva spara nya filer osv.

19. Leta inspiration på Pinterest
Jag älskar Pinterest! Där hittar jag inspiration till allt möjligt. Det kan vara inredning, kläder, smink eller hår.

20. Rensa din telefon och dator
Ta bort onödiga bilder eller dokument som bara tar upp massa minne. Hur många screenshots har man inte liksom? Något jag skulle behöva göra inom närmsta tiden är att föra över bilder till hårddisken jag har hemma exempelvis.

Gillar