9 STYCKEN JOBBA HEMIFRÅN-TIPS

Innehåller affiliate-länkar

Heeeeej på er! I och med att jag jobbat hemifrån i typ fem år nu så tänkte jag att jag ska dela med mig av mina bästa tips för att hålla fokus och få saker gjort. Vet att många får plugga och jobba hemifrån just nu som kanske känner att man inte riktigt vet hur man ska få sina dagar att funka så bra som möjligt!

1. Gör en to do-list
Att göra en lista för saker du ska hinna med under dagen är verkligen ett knep som fungerar. Det är så skönt att kunna se det framför sig. Detta anteckningsblocket är superfint, och även på rea! Jag gör typ alltid to do-lists, det är skönt att inte ha allt i huvudet liksom!

2. Sätt dig på ställen där du inte är allt för bekväm
Soffan må vara det skönaste stället i din lägenhet men är det verkligen det bästa? Prova att sätt dig vid t.ex. matbordet istället. Det är inte lika bekvämt men kanske ger dig bättre fokus. Det är liksom så lätt att bli alldeles för bekväm i soffan känner jag

3. Stäng av din mobil
Det är lätt att mobilen blir en störningsfaktor när det kommer till att jobba hemifrån. Stäng åtminstone av notiser och ha intervaller på 30-60 min åt gången där du låter den vara helt.

4. Sätt timer på en viss tid då du ska vara helt effektiv
Sätt en timer på t.ex 30 minuter då du ska jobba helt effektivt! Det funkar faktiskt!

5. Ta inte fram dammsugaren eller börja hänga tvätt - gör det sen!
Det är lätt att börja tvätta eller städa när man "ändå är hemma". Du får helt enkelt tänka att du får göra det efter du "slutat" jobbet!

6. Använd hörlurar
Det kan vara ett sätt för dig att bli mer fokuserad framför datorn då du stänger ute alla andra ljud. Lyssna på instrumental musik istället för din favoritartist då det förmodligen kommer göra att du tappar fokus hehe. Jag sjunger lätt med i låtar jag kan och svävar iväg :)

7. Gör dig i ordning för en riktig jobbdag
Myskläder i all ära men det kan vara bra att faktiskt fixa dig. Ta på dig kläder som att du skulle haft till kontoret, kanske till och med sminka dig och fixa ditt hår. Detta kan man ju ta med en nypa salt. Jag brukar i alla fall försöka komma ur nattens pyjamas eller morgonrock.

8. Försök att hålla dig till ditt vanliga jobbschema
Ställ klockan och gå upp den tiden du skulle gått upp. Förhåll dig till dina vanliga arbetstider för att hålla dina vanliga rutiner. Frihet under ansvar är ju underbart men det kan lätt bli så att man skjuter upp saker lite för lätt. Det är skönt att bara bli klar med det man ska under dagen för att sen få en helt ledig kväll <3.

9. Ät matlådor till lunch
Det är klart att det är kul att ha lite extra tid till att laga god mat hemma men kanske inte varje dag... Att börja stå och göra lunch kan ta lång tid vilket i sin tur resulterar i att tiden lätt rinner iväg. Förbered matlådor eller support your locals genom att beställa hem mat. :)

Gillar