Tips

Vitaminboost

5bce6c0473445c0f09d81edc2ad069e5-2 135da3ebc7e9e2911c06efa7e4b0a725-2

,

Hörni, det här måste vara något sjukt skämt. Innan jag åkte till Thailand så blev jag sjuk och jag var mer eller mindre sjuk under hela vår resa, blev frisk när jag kom hem, blev sjuk igen, frisk igen, sjuk igen, frisk igen och nu mår jag dåligt IGEN. Alltså vad gör jag för fel??? Försöker röra på mig, äta bra mat, sova mycket osv men ändå sitter jag här nu och fryser och har ont i halsen. Jag ber nu er om era bästa tips för att boosta imunförsvaret. Har ni tips på något man ska göra, äta eller kanske inte göra eller inte äta? Tar verkligen emot alla tips som går. Ska gå ner till köket och göra mig en liten vitaminboost i alla fall och hoppas på att det hjälper lite.. Är så himla trött på det här nu! 🙁

37 svar till “Vitaminboost

 1. Kajsa skriver:

  Precis när du känner att du håller på att bli sjuk, alltså innan förkylningen brutit ut ska du ta några droppar echinagard! Dem är magiska, vi har alltid sån hemma! Det är alltså till för att stoppa sjukdomar. Verkligen tips! Kram

 2. Filippa skriver:

  Vad synd! Tror inte så mycket hjälper egentligen men det är ju alltid bra med lite extravitaminer (C men speciellt D vitamin!) nu i vintertid. Annars kan stress vara en stor faktor till att man jämt är sjuk, så har du alltid full rulle är det viktigt att ändå ta några dagar ledigt så att kroppen blir 100% frisk 🙂
  Krya på dig!

 3. Elin skriver:

  Ät d-vitamin tabletter och tvätta ALLTID händerna noga när du kommer hem. Är aldrig sjuk så det hjälper!

 4. J skriver:

  Jag tror kanske att det kan bero på vitaminbrist, tex D viatmin brist. Jag hade exakt samma problem som dig för ca 3 år sedan, var näst intill ständigt förkyld och allmänt trött under ett halv år och det visade sig att jag hade D vitaminbrist och brist på några andra vitaminer. Så skulle rekommendera att du tar ett blodprov för att se dina värden, eller köpa vitamintillskott på apoteket

 5. Jenny :) skriver:

  Hej! Det är jättebra att äta c-vitamin regelbundet, men det är ingen större mening att ”boosta” kroppen med c-vitamin då kroppen endast kan ta upp en viss mängd av just c-vitamin och inte kan lagra den i kroppen under perioder där man behöver det mer. Man måste helt enkelt äta det rekommenderade dagsbehovet varje dag! 🙂 Om man har ont i halsen eller är hostig är det bra att undvika mejeriprodukter som mjölk och yoghurt eftersom det är slembildande. Antar att du redan är medveten om te med honung, citron och ingefära 🙂 Det finns en jättebra honung som har propolis i sig som ska vara lindrande! Krya på dig!

 6. Evelina skriver:

  Bästa tipset enligt mig är att verkligen vänta ett bra tag tills man börjar träna efter man har vart sjuk. Inte träna förens man känner sig helt 100% återställd. Tränar man innan så är kroppen inte helt friskt och då bryter du ner kroppen och blir sjuk igen. Tips är att äta glass (hjälper faktiskt), ta ipren, och bara vila så mycket det går. Tror inte man kan påskynda att bli frisk då kroppen gör detta i sitt eget tempo! Hoppas du mår bättre snart!

 7. Emma skriver:

  Hej Andrea, det var jättelängesedan jag var sjuk (3 år sedan). Jag skulle tipsa om att äta mycket vitaminer, jag äter själv vitamin D och multivitamin tillskott varje dag. Se till att dricka mängderna vatten som kroppen behöver om dagen och sov tillräckligt så kroppen hinner återhämta sig. När jag väl blir förkyld brukar jag använda mig av sancho, väldigt starkt & äckligt men hjälpsamt. Hoppas du blir bättre snart, kramar.

 8. linajakobsson skriver:

  Såg i tidigare inlägg att du tränade! Jag blir alltid sjuk i samband med att jag tränar och jag har fått reda på att det kan bero på att man inte äter något direkt efter träningen utan väntar några timmar eller så. Immunförsvaret blir nedsatt efter träning och att äta så fort som möjligt minskar tydligen mottagligheten för sjukdomar! Vet ju inte alls om det beror på detta i ditt fall men det kan kanske vara värt att tänka på 🙂 Hoppas du mår bättre snart i alla fall!

  http://nouw.com/linajakobsson/

 9. Josefin skriver:

  Koka vatten och riv ner lite ingefära koka en stund pressa sedan i citronsaft och vitlök. Koka lite mer. Låt drycken kallna, en riktig boost till immunförsvaret. Dricker det i princip varje dag och de håller mig friskt och kry.

 10. Emelie Larsson skriver:

  Jag har inte varit sjuk på 1,5-2 år (*peppar peppar*) sedan jag började sova ordentligt och äta regelbundet. Jag har varit lite snuvig och hostig ett par gånger, men inte så att jag mått dåligt eller varit sängliggandes. Gissar att det beror på mat och sömn i alla fall. Kan inte komma på något annat jag ändrat på.

 11. Emilia skriver:

  Kanske klä sig varmare?

 12. Alva skriver:

  Träna när du är frisk!! Hårt! Och ät massor.upplever att jag blivit Mycket mindre sjuk sen jag började träna mer

 13. lovisa skriver:

  Ät kosttillskott från Hollistic! Sen finns det magbakterier att köpa hos life som bygger upp immunförsvaret. Immunförsvaret är tillfälligt försvagat efter varje gång man varit sjuk, så under den perioden har man lättare att bli sjuk.
  Så fyll på med vitaminer och immunförsvarsboost 🙂

 14. Jay skriver:

  Kolla Forks Over Knives dokumentären (Netflix), där finns asbra kost-tips! Mer frukter och grönsaker, potatis, ris och annat straight from the nature, och mindre kött och mjölkprodukter. Se filmen så kommer du förstå 🙂

 15. Catarina Aarnio skriver:

  Hej! Jag brukade ha VÄRSTA immunförsvaret förut, var seriöst sjuk varannan vecka. Jag trodde att jag gjorde allt rätt, åt ”hälsosamt” (mycket kvarg, tonfisk och sallad) och tränade varje dag och försökte sova tillräckligt, men hade nästan helatiden feber ändå. Två år sedan bestämde jag mig för att prova vara vegan i en stund och plötsligt var jag inte sjuk mer. Under en två års tid har jag varit sjuk kanske 5 gånger högst. Jag tror att det främst beror på att jag lämnade bort mjölkprodukterna och började äta MERA mat, massor med frukter, färska grönsaker, ris, potatis, bönor, linser och en massa annan feel good food. BÄSTA valet jag någonsin gjort!!

 16. Lisa skriver:

  Gå till vårdcentral och förklara din situation, exakt så som du skrev nu. Du kan ju ha något virus kroppen? Det kan dom se på blodprov, troligtvis. Värt att kolla iallafall! krya på dig<3

 17. Anonym skriver:

  Ät vargbär eller gojibär, de innehåller mycket vitaminer som kroppen behöver och som många inte lyckas äta under en dag. Ät en matsked varje dag, de räcker! Bären håller även blodtrycks nivån rätt. Det går att köpa på life och säkert andra hälsokost butiken. De kostar ganska mycket, men sååå värt det! Hoppas du blir frisk!

 18. Vanessa skriver:

  Hej!
  Känner igen mig i det du säger, har två jättebra tips som har hjälpt mig att bli friskare.
  1. Kosttillskott, finns att köpa på apoteket, en tablett om dagen med alla vitaminer man behöver. Jag har upplevt att jag blivit friskare när jag tagit dom regelbundet.
  2. Massor av vatten, det renar kroppen från all skit.
  Hoppas du blir friskare!

 19. Hedda skriver:

  Äter en apelsin om dagen, funkar bra 😉 ”an apple a day keeps the doctor away” haha

 20. Sara skriver:

  Gör blod och kissprov och kolla om du har brist pa nagot? det kan ocksa handla om stress och utmattning (har själv varit sjuk pga det!)

 21. Anna skriver:

  Drick ljummet vatten (ja sådär äckligt kranvatten varmt) med massa pressad citron i. Super äckligt men sjukt bra om man är sjuk eller håller på att bli sjuk, funkar alltid!

 22. Astrid skriver:

  Jag vet inte om detta stämmer men hört att förkylningar kan ”sätta” sig i tandborsten vilket gör att man lätt smittar sig själv om och om igen. Kan vara värt att testa att byta tandborste efter varje gång du känt dig dålig?

  Hoppas du blir bättre, jättefin och inspirerande blogg! <3

 23. Frida skriver:

  Hur dumt det än låter så är det mer sjukdom som hjälper mest. Alltså immunförsvaret byggs upp för att ”skydda” till nästa gång. Men det låter som att du fått en långdragen förkylning alltså flera på en gång. Några tips är att äta ingefära (lite lättare är att koka ingefära vatten samt häll i honung och lime) det är inte gott men super bra. På vinter får vi dåligt med d-vitamin som man kan ersätta med tabletter som gör att man blir mer pigg och kroppen orkar. Sedan kan man även dricka något som heter silvervatten som hjälper i förebyggande syfte och för att bli av med förkylningen snabbare. annars gäller det bara att vila och ej träna för mycket vilket gör att det kan dra ut på sig att friskna till hur tråkigt det än ör att inget göra. Hoppas det blir bättre!

 24. M skriver:

  Att käka probiotika fungerade super för mig efter att mitt immunförsvar varit rejält nedsatt ett längre tag. 🙂
  http://www.lifebutiken.se/produkter/mage-tarm/mjolksyrebakterier/life-probiotika-60-kap?gclid=CMCs-siO0MoCFQjmwgodsSsMGA&gclsrc=aw.ds

 25. Laura skriver:

  Mitt största tips är nog att KLÄ SIG VARMT!!! Jag gör samma misstag varje år och det är att jag går för tunnklädd så att jag går runt och småfryser även inomhus hela dagen. Om kroppen måste lägga extra energi på att värma upp sig blir det helt enkelt lättare för smittoämnen att infektera. Nylonstrumpbyxor under jeansen är faktiskt jättevärmande och inte alltför obekvämt med skinny jeans heller! Jag brukar tröttna på att ha stickade tröjor varje dag haha och då är strumpbyxor och linne under min vanliga tröja super för att hålla värmen liksom.

  Annars tror jag som ovanstående säger att det är bra att inte träna förrän man är 100% frisk och särskilt inte pulshöjande träning! Och D-vitaminbrist är ju verkligen ett fenomen under vintern så det kanske kan vara en anledning.

 26. Linnea skriver:

  Jag har bästa bästa BÄSTA shottips! Riv en hel ingefära, koka upp med en liter vatten. Blanda ner två pressade citroner o koka i 20 min. Därefter häller du i 2 dl honung, låt svalna. Häll allt i en petflaska o ställ in i kylen. Ta en shot varje morgon o håll förkylningarna borta. Den är varken äcklig eller jobbig att göra, den räcker dessutom i minst en månad (på två pers). Bara en shot per dag! Du måste testa! Jag har druckit detta hela hösten o inte vart sjuk en enda gång (har annars dåligt immunförsvar)

 27. Lisa skriver:

  Echinagard! Finns i olika format, jag har brustabletter. Dessa är min räddning! Tar 2 den dagen jag känner att jag börjar bli sjuk, du vet de klassiska symptomen som ont i kroppen och tung eller bara lite ont i halsen, ja du fattar nog! skit bra är dem! Jag började bli sjuk igår och tog en brustablett var 5:e timme de dygnet ( som man ska) och vips idag vakna jag och mår så mycket bättre!!!! Tips tips tips!!!

 28. Lisa skriver:

  Echinagaard finns i vanliga butiker som Willys och Ica!

 29. Johanna skriver:

  Jag skulle tipsa dig om green boost av ngt slag. Alltså vetegräs, chorella eller liknande. Superbra, Renee Voltaire har en kombinerad sådan som man blandar med vatten. Sedan är det vanligt under vintern att man inte får i sig tillräckligt mkt vitaminer så ett till tips kan vara att äta multivitamin eller liknande. Hoppas du blir bättre. Kram

 30. JOsefine skriver:

  Jag pressar en apelsin till frukost varje morgon, och äter probiotika samt D-vitamin under höst och vintern och det har hjälpt mig, men tror det är väldigt individuellt vad som funkar 🙂

  Föresten, kan du inte tipsa om snygga klänningar som är lite mer välklädda än kort kort och urriingat liksom haha. Typ knälånga eller de som täcker axlarna om du förstår ungefär? 🙂 Som funkar i festliga sammanhang 🙂

 31. Hannah skriver:

  Zinzino har varit min räddning!! Det är en olja som jag tar en matsked om dagen av, den bygger upp immunförsvaret och gör endast gott för kroppen. Jag var sjuk varannan vecka förut men nu har jag inte varit sjuk på över ett halv år!

 32. Nouw.com/alexandralonn skriver:

  Har tips på superbra hälsoshots som gör under för mig när jag känner att jag börjar bli sjuk.

  1.Skala och riv 200 gram färsk ingefära
  2.Lägg det i en kastrull med 1 liter vatten och småkoka i 20 min.
  3. Låt svalna och sila bort ingefäran.
  4. Tillsätt 2 pressade citroner och 1// dl flytande honung.
  5. Rör om och häll upp i en flaska.
  6. Förvara i kylen och ta en liten ”shot” av det varje dag. (försiktigt! Det blir jättestarkt så drick inte för mycket.)
  Håller i ca 3 veckor! Skaka om flaskan innan du tar en ”shot”.

  Hoppas du blir bättre!

 33. Prietha skriver:

  Undvik socker och snabba kolhydrater, drick mer vatten och sov mer!! När jag börjar gå ifrån några av dessa ”regler” så känner jag att jag håller på att bli sjuk. Krya!

 34. Eva skriver:

  Hej Andrea förstår dig verkligen jag hatar att vara förkyld men sedans jag började ta köpa en tablett som heter exsberitox så blir jag inte alls lika förkyld lika ofta. Man tar ungefär två tabletter av den när man börjar känna sig lite krasslig/ont i halsen & för mig fungerar detta 9/10 gånger så kan starkt rekommendera denna produkt finns att köpa på olika hälsobutiker. Hoppas de funkar för dig, kram!!

 35. Josefine Hummel skriver:

  Hej! Jag har exakt samma problem som du. För mig har det att göra med att jag allmänt har dåligt immunförsvar och JÄTTELÄTT blir smittad av andra. Hur som helst, det finns ju massa små knep för att boosta upp immunförsvaret/försöka skrämma bort förkylningar etc. Mitt bästa tips är att koka upp 200 gram riven ingefära i 1 liter vatten i 20 minuter. Sen silar du bort ingefäran och har i 1 dl honung i ”ingefärsvattnet” som blir kvar. När det har svalnat pressar du i saften från två citroner och så häller du det i en flaska. Jag har det i en 1 liters flaska från Åhléns som kostar typ 50 kr. Det här shottar du sen varje morgon! Det är skitstarkt, bränner till lite och smakar inte alls gott men det fungerar bra för mig och jag är inte sjuk lika ofta sen jag började med den lilla rutinen. Hoppas det funkar på dig också! Kram!

 36. Sandr skriver:

  När min farfar kände att han höll på att bli sjuk brukade han äta knäckebröd och/med vitlök eller rödlök, kommer inte riktigt ihåg vilket. Jag har gjort det en gång och det funkade bra för mig åt också apelsin.

 37. Elvira skriver:

  Sluta ät inflammatoriska/slemproducerande saker som mejeri 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> 7b8e8c7dcb6c569b000584cc581f6e5d33ae9fdd