Allmänt

Once again..

Hade mer än gärna bara myst med Anton  matchande morrisar idag haha.. <3

Godmorgon på er mina älsklingar. Vet inte hur många gånger jag skrivit detta de senaste 6 månaderna men jag är sjuk igen 🙁 Eller igår kväll hade jag feber igen vilket känns så jäkla jobbigt. Jag har gjort rätt ingående utredningar på allt möjligt nu och dom hittar inget fel men av någon anledning fortsätter jag bli sjuk typ hela tiden. Jag har ju blivit sjuk med 2-6 veckors mellanrum sedan början av December som ni kanske kommer ihåg. Och här om veckan var jag på sjukhuset för utredning av mitt imunförsvar men det var tipptopp så man vet fortfarande inte varför detta händer mig. Jag umgås liksom inte med småbarn på dagis som ofta kan göra en väldigt sjuk. Jag vet att detta är rätt ointressant att läsa om men jag tänker att ”mitt sista hopp” är att vända mig till er om hjälp.

Händelseförloppet är alltså som så att jag får återkommande feber och halsont heela tiden. Jag mår helt bra högst i en månad och sen börjar det igen. Varje gång jag blir dålig börjar det med att jag får en eller flera munblåsor, sen ont i halsen och sen feber. Och såhär har det varit sedan början av December. Dom har kollat ”allt” som är rimligt att kolla utifrån mina problem men jag undrar om någon av er har haft liknande problem och hur det löstes eller vad som var problemet? Tänker att det är värt ett försök. KRAM!

46 svar till “Once again..

 1. Thea skriver:

  Det kan vara att man är stressad och sover dåligt, jag blir ofta sjuk perioder då jag är stressad så ett tips kan vara att sova mer och försöka vara ute mer och röra mycket på sig så fort man inte är sjuk ofc.
  Tycker synd om dig! krya på dig! du är underbar!

  1. Sover alltid 8-9 timmar per natt och upplever att jag är så lite stressad jag typ kan vara.. Försöker att gå på prommenad och träningspass så fort jag blir frisk men blir alltid sjuk igen.. TACK ändå <3 <3

 2. Elin skriver:

  Hej Andrea!
  Gud, jag känner igen mig så mycket i det du skriver, då jag upplevt samma sak under samma tid, mitt började nämligen också i december.
  Jag började december med att bli supersjuk, hade jättehög feber, halsfluss, you name it, i cirka 3 veckor. Detta gick sedan över och jag kände mig helt okej. Vid jul började jag få massor av utslag på kroppen, vilket jag först trodde var nässelfeber, men inte ens läkarna visste vad det var.
  Sen började febern igen, hade feber seriöst en gång i veckan. EN GÅNG I VECKAN. i cirka 4 månader, och ingen visste vad det var för fel på mig. Utslagen fortsatte och jag tog c 20 olika blodprover, för dem hade verkligen ingen aning om vad det var för fel på mig.
  Sedan träffade jag en specialistläkare, som berättade att kroppen kan reagera såhär när man haft en infektion(vilket jag hade i december) och kroppen nu jobbar emot den, trots att den inte finns kvar: det är alltså något fel på immunförsvaret ( detta trots att dem i början sa att det inte var något fel på det..), och så jag fick antihistaminer och kortison mot utslagen. Det dåliga med detta är att det inte går att ”bota” eller göra bättre, utan det kommer stanna kvar så länge det gör det. 3 månader, 1 vecka, 5 år, ingen vet.
  Så det är ju rätt jobbigt, men jag mår mycket bättre nu iallafall! Hoppas verkligen du får någon lösning på ditt problem, vet själv hur jobbigt det är. Kram <3

 3. Lia skriver:

  Nej vad tråkigt! 🙁

  Min kille hade liknande problem, han blev sjuk varannan eller var 3:e vecka ungefär och detta pågick i nästan 7 månader. Problemet var att hans halsmandlar svullnade upp varje gång, han hade alltså halsfluss + feber. Efter typ 5:e gången så fick han chansen att operera bort halsmandlarna för det var där problemet låg.

  Hoppas det löser sig för dig!
  Kram / Lia

 4. beccva skriver:

  Hade en infektion som satt i mina halsmandlar, alltså syntes det inte men det var det som gjorde mig sjuk HELA TIDEN. Opererade bort dom och inte varit sjuk sen dess. Mina halsmandlar var inte ens stora från första början så trodde aldrig att det kunde vara det.
  KRAM!

 5. Madeleine skriver:

  Känner också igen mig i det du skriver. Jag har nu inte jättehög feber men jag har ont i halsen och lite feber ungefär varann vecka känns det som. Jag får dessutom också blåsor vilket är Afte-blåsor som jag fått sen jag var liten och de kan man bli lite seg och sjuk av. Det finns inget botemedel riktigt. Det finns ett som har fungerat sådär på mig det heter oralmedic men det hjälper bara mot själva blåsorna annars är det ipren som gäller. Vet inte om blåsorna och febern kan hänga ihop för dig men jag tror att det gör det för mig.

  Här kan du läsa lite mer om de!
  http://www.afte.se

 6. Emma skriver:

  En släkting till mig har också haft problem med att hon ofta var sjuk. Efter mycket om och med visade det sig att hon hade någon immundefekt. Det är inte samma sak som immunbrist, men något är fel med immunförsvaret så att det typ hela tiden tror att kroppen är sjuk = symptom som feber och liknande. Skulle kanske ta upp det med en läkare. Tror det är lite samma sak som vid diabetes typ 1 och 2, vid den ena så har du inte alls celler som producerar insulin, men vid typ 2 så reagerar kroppen inte på insulinet. Liknande skillnad mellan immunbrist/immundefekt. Hoppas det löser sig snart!!! KRAMIS

 7. L skriver:

  Hej! Har haft liknande problem, dock inte lika ofta som dig utan ungefär varannan månad. Efter otaliga läkarbesök beslöt jag mig för att gå på bioresonans. Visste inte så mycket om det tidigare, och tyckte det lät lite hokuspokus om man säger så haha. Du kan alltid googla på typ bioresistance om du är intresserad! 🙂 Dock kunde denna läkare få fram att min kropp är negativt påverkad av mögel, alltså att jag är känslig mot det och vistas i någon lokal där det finns mögel ofta(förmodligen skolan). Detta kan göra att man blir sjuk. Hon fick även fram att jag fortfarande hade kvar mononukleos i kroppen, även om jag hade det för över 2 år sedan, och åt antibiotika (!), och även att jag har mykoplasma i kroppen, vilket inga tester någonsin visat tidigare. Ville bara tipsa dig om detta då detta hjälpt mig otroligt mycket, och även om jag var skeptisk först så ångrar jag verkligen inte att jag gick! Hoppas du snart blir bättre! Kramar

  1. Lina skriver:

   Detta håller jag med om att du borde testa 🙂

 8. Emma skriver:

  Jag känner igen mig massor i detta! Jag har haft lätt för infektioner i flera månader nu och min moster som är läkare berättade att stress kan vara en faktor till att du blir sjuk ofta. Vet inte om du varit stressad i flera månader osv men så var det för mig. Jag hade ingen aning om att jag var så pass stressad för det kändes verkligen inte så men tydligen var det så!

 9. Emma skriver:

  Jag hade feber varannan vecka ungefär och sjuk halsont (hade redan tagit bort halsmandlarna då)i 14 månader, va in och ut på vårdcentralen och olika mottagningar men ingen hittade vad felet var osv förrän jag var hos en specialist som satte in kortison och två saker till på långtidsbehandling. Problemet var antagligen att jag varit sjuk så länge utan att få hjälp med det så hade mitt immunförsvar ”blivit van” vid sjukdomen och kunde inte bekämpa det själv.
  Jag är säker på att jah hade blivit frisk betydligt snabbare om läkarna lyssnade och tog mig på allvar direkt, jag blev bara hemskickad med alvedon i ett år innan jag fick träffa världens bästa läkare som var den första som tog mig på allvar och gissa vad? Han gjorde mig frisk på första försöket! Stå på dig och känn av din kropp, åk in när du behöver det och ge dig inte förrän du får träffa en läkare som VILL göra dig frisk. Du känner dig själv bäst!!

 10. Era skriver:

  Du borde ”scanna” dig och ta kosttillskott utefter de värden som visas. Grym teknologi! 🙂 Var i exakt samma sits och detta hjälpte mig enormt. Jag tränade, trodde jag åt bra men ändå fick jag inte i mig de näringsämnen som kroppen behöver för att må bra!

 11. Era skriver:

  Du borde ”scanna” dig och ta kosttillskott utefter de värden som visas! Grym teknologi! 🙂 Var i exakt samma sits, blev sjuk konstant med jämna mellanrum. Var aktiv, trodde jag åt bra men tydligen fick jag ändå inte i mig det jag behövde för att kroppen skulle må bra!

 12. Emelie skriver:

  Hej! Jag hade exakt samma problem i 3an på gymnasiet och nu har det kommit smygande igen. Jag har tyvärr bara accepterat detta men märker att motion, solljus och vitaminer är bra för att förebygga detta. I alla fall för mig 😄😄

 13. Malin skriver:

  Hejsan!
  Jag hade samma problem under samma period förr-förra året (2014). Jag och mina kompisar började t.o.m skämta om att jag alltid var sjuk. Jag blev förkyld hela tiden med mer eller mindre en veckas mellanum, med samma symptom som du. Jag undersökte också problemet och de kunde inte hitta något. Personligen gjorde jag inte jättestor skillnad i mitt liv eftersom jag var lycklig, rörde mig bra, upplevde det inte som att jag var superstressad. Träna kunde jag inte göra, eftersom det är dåligt när man inte är riktigt frisk. Jag har också som du oerhört mycket problem med migrän (värt att nämna är att jag är lika gammal som du), jag såg dock inget sammanhang då. Men det kan ju eventuellt vara någon koppling?
  (exmepelvis så spyde jag oerhört lätt av min migrän innan detta. Men nu gör jag det inte längre. Kanske var det kroppens nya sätt att hantera smärtan?)
  MEN perioden gick över. Sommaren kom och jag tänkte att det är värmen som skulle göra det svårt för mig att bli lika sjuk, men jag hade fel. Vintern (2015) kom och jag har inte blivit sjuk på samma sätt igen.
  Därför tänker jag att det eventuellt var en period där kroppen bara mår lite sämre och har svårt att reparera sig. Jag har helt ärligt inte gjort någon förändring i mitt liv, så det kan inte vara ”något” som hjälpt mig. Tyvärr/förhoppningsvis kanske du bara ska vänta ut det? Och försök att inte stressa upp dig över det. Kroppen är magisk och den tar hand om det mesta själv. Låt den arbeta, ge den vatten, vila och mat, så vänder det nog snart. Låt det inte bli en dålig cirkel där du oroar dig för att bli sjuk osv, det stressa mer än det gör nytta <3

 14. Tova Palm skriver:

  Hej! Under 2015 var jag sjuk i praktiskt taget hela året. Precis som du beskriver blev jag bra nån vecka, för att sedan bli sjuk igen med samma symtom. Jag var på både vårdcentralen & akuten minst 1 gång i veckan, när personalen på SÖS akut börjar känna igen en, då har man varit där för mycket. Men efter mycket om och men lyckades jag övertala läkarna att ta tester för TWAR. En infektionssjukdom som är svår att se på test, men TWAR är en sjukdom som är extremt långvarig och vissa(tex jag själv) blir aldrig av med det men man kan bli bättre. Efter att ha läst vad du beskriver skulle jag rekommendera dig att gå till akuten(inte närakut, utan antingen SÖS eller Karolinska) och inte ge upp tills de har tagit TWAR testet på dig. Det är JÄTTE viktigt att de tar hals-, näs- och blodprov, de får inte skippa något av dessa tre tester då TWAR inte syns på alla tester beroende på person. Du kommer få vara jävligt tjatig för att få ta alla tester, många sjuksköterskor har inte ens hört talas om TWAR.

  Hoppas du lyckas utreda detta snart & att du slipper att fortsätta vara sjuk.

 15. Joanna skriver:

  Hej Andrea! Du borde fråga läkaren om det finns möjlighet för dig att operera bort halsmandlarna, dom kan ställa till med mycket av de symptomen som du beskriver!
  🙂

 16. Emma skriver:

  Har exakt likadana problem och känner igen mig så mycket i det du skriver. Har dock inga munblåsor och detta för mig har hållt på sedan november förra året. Har också genomgått utredningar och min senaste var förra veckan. Alla utredningar lämnar jag utan svar vilket är super jobbigt. Att jag blir sjuk med halsont och feber hela tiden begränsar mig sjukt mycket i min vardag, särkilt med tanke på att jag spelar fotboll varenda vecka och går i skolan regelbundet. Hade önskat att jag hade en lösning på detta problem men tyvärr. Skriv gärna på bloggen ifall du fått någpn hjälp som faktiskt hjälpt mot problemet, för vill också bli av med det. Hoppas du mår bättre snart!

 17. Ellen skriver:

  Krya på dig!

 18. Leila skriver:

  Ibland kan kroppen ge utslag på vad man äter. Testa att skippa kött och-mejeri produkter så kanske det hjälper! Hjälpte mig iaf 😁

  Massa kramar

 19. Linn skriver:

  Munblåsor får man av infektioner i kroppen, det är som kroppens ”varningstecken” på att du har en infektion.. Har de kollat dina lymfkörtlar? Speciellt de i halsen tänker jag då?

 20. Amanda skriver:

  Jag hade samma problem förra året på våran. hade hög feber ofta, ont i halsen och var sjuk onormalt mycket. Sen visade det sig att jag hade grov körtelfeber. Man kan ha olika grader på det men du kanske ska kolla upp om det är det som du har, kram <3

 21. Anonym skriver:

  Prata med Ida Warg om kosttillskott för immunförsvar? Haha flummigt kanske men tror säkert hon kan hjälpa:)

 22. Anonym skriver:

  Hade halsont minst 2 gånger i månaden för några år sen, och feber. Opererade bort mina halsmandlar och efter det är jag typ aldrig sjuk längre! Ända som hjälpte för mig =)

 23. Sophie skriver:

  Om du inte redan har gjort det, kolla om du har borelia. Helt sjuka symtom kan den sjukdomen ge. Och om du redan har kollat det så ta ett sånt prov igen, det kan visa sig vid senare provtagningar. Hoppas det här löser sig oavsett vad det är. Kram

  1. Redan kollat. Kram <3

 24. Emma skriver:

  Jag säger som många andra att det kan vara halsfluss/streptokocker eller något som sitter i halsen som har blivit kronisk (min mamma hade kronisk halsfluss) så det går aldrig bort. Så att operera bort halsmandlarna var enda sättet att bli av med det. Hoppas det ordnar sig för dig <3

 25. Anna skriver:

  Jag hade exakt samma problem för några år sedan och efter många besök hos vårdcentralen fick jag till sist remiss att få operera bort mina halsmandlar. Ingen märkte att dom var svällda men efter operationen var de helt ärriga av alla flunsor. Efter den här operationen har jag haft feber två gånger på tre år, så jag rekommenderar verkligen operationen fast det låter obehagligt!

 26. Anonym skriver:

  Har du hört talas om periodisk feber? Låter som det kunde va nåt sånt… :/ Känner en som har det och symptomen liknar det du beskriver…

 27. Anonym skriver:

  Jag hade liknade problem där jag fick feber blev trött osv… Jag tog också massa prover som aldrig visade något. Eftersom jag hade vädligt mycket halsont så trodde man att det låg i halsmandlarna. Läkaren min sa att jag fick välja att operera eller inte, jag valde att operera bort dem och det är de bästa jag gjort! Är knappt sjuk längre. Hoppas det löser sig för dig!!

  1. Kanske är det jag får försöka göra då.. Ska fråga om det! <3

 28. Anonym skriver:

  Säger som många andra här. Det kan det bero på dina halsmandlar? Du kanske har problem med streptokockbakterier, så prata med läkaren om att operera bort dina halsmandlar, det kanske är dom som orsakar att du alltid blir sjuk!

  1. Gjort både snabbtester och mer ingående tester kring streptokocker men det är inte det.. 🙁

 29. Matilda skriver:

  Jag vet att detta var exakt min situation när jag var liten och det visades senare att det var körtelfeber. Vi sprang hos läkaren med mig jätte ofta och jag hade återkommande feber. Läkarna hittade dock inte vad det var. Till en sjuk sköterska kom på detta efter många om och men… Låter liknade med din situation.

  1. Har som sagt gjort ”alla” prover så körtelfeber är ”tyvärr” uteslutet 🙁 Tack ändå <3

 30. nathalie skriver:

  Vet att man inte bara ska ge diagnoser hit och dit utan att veta 100. Men det du beskriver med oförklarlig feber med jämna mellanrum stämmer in ganska bra på reumatism. Dock är det ju mycket annat som det kan bero på också. Hoppas allt löser sig och att läkarna hittar problemet så snart som möjligt. Kram 🙂

 31. Ida skriver:

  Hej Andrea, hade exakt samma problem som dig under 1 års tid. Hade ont i halsen konstant och så fort jag festade/tränade osv så fick jag feber. Jag tog tillslut bort mina halsmandlar, vilket är det värsta jag varit med om i hela mitt liv. Men nu i efterhand så har jag inte haft ont i halsen på över ett år och jag har inte varit sjuk på hur länge som helst. Så jag tipsar dig att ställa frågan till en läkare ifall du får ta bort dom. Det gjorde jag och efter några månaders tid så fick jag en tid och fick äntligen ta bort dom. Hoppas det blir bättre med dig 🙂

 32. Paulina skriver:

  Hej! Jag skulle tippa på att det är Twar. Har inte haft det själv, men min pappa har det nu och det liknar symtomen. Sök på internet! Krya, Kram

  1. Har inte ens hälften av kriterierna.. Aldrig hosta, slemmig, snorig, trötthet osv :/ men tack ändå!!

 33. Jenny skriver:

  Hej! När jag var mindre hade jag något som heter periodisk febersyndrom. Jag hade jättehög feber (minst 40°C) ca varannan – var fjärde vecka och det satt i ungefär 1v. Det tog väääldigt lång tid för läkarna att konstatera detta då det är väldigt ovanligt! Du kan ju prata med dina läkare om det, Kram <3

 34. Linnéa skriver:

  Usch!!
  Det är precis samma för mig. Blev sjuk i influensan den 18 januari och efter det hade jag feber ungefär varannan dag i ungefär 3 månader. Var hos vårdcentralen och på akuten minst en gång i veckan och tog massa prover mm men de hittade inget. Men för ca 1 månad sen hittade dom lunginflammations bakterier så fick penicillin. Mådde hur bra som helst under den ”kuren” men direkt när jag slutade med penicillin fick jag ont i bröstet och feber igen så nu är jag tillbaka på ruta ett igen. Denna veckan har den riktigt höga febern kommit tillbaka igen…
  Hatar att gå ovetande om vad det är!
  Hoppas allt löser sig för både dig och mig och att läkarna snart kan komma på en dundermedicin som kan bota vår mystiska sjukdom!!
  Kram <3

 35. Joanna skriver:

  Jag har haft att onda cirklar med att tränar normalt mycket, blir sjuk och efter jag blivit frisk har jag börjat träna igen men efter typ 2 veckors träning har jag blivit sjuk IGEN. Fått reda på att jag överanstränger mig i och med detta. Vet inte hur mycket och hur ofta du tränar, men när du väl börjar träna efter att ha varit sjuk, börja med ett eller två pass i veckan, och ta inte ut dig för hårt, för att sedan bygga på träningen. Hoppas du får bli frisk snart, kram <3

 36. Clara skriver:

  ”Nej vad tråkigt! 🙁

  Min kille hade liknande problem, han blev sjuk varannan eller var 3:e vecka ungefär och detta pågick i nästan 7 månader. Problemet var att hans halsmandlar svullnade upp varje gång, han hade alltså halsfluss + feber. Efter typ 5:e gången så fick han chansen att operera bort halsmandlarna för det var där problemet låg.

  Hoppas det löser sig för dig!
  Kram / Lia”

  Precis som Lia skrev ovan.. Exaktså var det för mig!! Så även Jag skulle rekommendera att kolla upp om du har haft körtelfeber? (vilket resulterar i ständiga halsflusser, dvs feber och ont i halsen, vid minsta ansträngning eller försök till träning) Du kanske behöver operera bort halsmandlarna. Det gjorde jag efter 9 (!!!) månader.. och jag blev som tur var bättre efter! Lycka till 🙂

 37. Sara skriver:

  Hej Andrea! Jag hade samma problem med halsont under hela vintern. Men sedan jag la om min kost helt i mars har jag inte varit sjuk en enda gång utan mått så sjukt bra. Det jag gjorde var att utesluta alla helfabrikat, allt socker, bröd, pasta och andra snabba kolhydrater och i stort sett alla mejeriprodukter. När magen mår bättre mår hela kroppen bättre! Vissa påstår ju att immunförsvaret sitter i tarmen och detta tror jag faktiskt stämmer. Vet att du älskar mat och det gör jag också, men det är SÅ värt det att välja andra alternativ när man äter om det medför att man mår bättre fysiskt och psykiskt. Välj bönpasta framför pasta och osötad havremjölk framför mjölk i smoothies osv. Ge det två veckor och jag garanterar att du kommer må så mycket bättre och i längden slippa bli sjuk så mycket!!

 38. Moa skriver:

  Hej Andrea! Som någon redan skrivit skulle detta nog kunna vara TWAR. Min kompis hade det förra året och var jämt sjuk, hon fick tvinga sig till ett TWAR-test och när hon sedan fick behandling för det slutade det helt! Kram 🙂

 39. Ellen skriver:

  Hej vet ej hur gammal denna tråd är men jag opererade bort mina halsmandlar när jag var åtta innan det sjuk jämt, var frisk i kanske ett par år var förkyld hade magsjuka osv, men nu är jag 17 och jag har haft halsfluss dock inga halsmandlar sen efter antibiotika kuren vart jag frisk en vecka sen sjuk igen o fick reda på att jag har kissing disise, har varit sjuk sen augusti snart är det december liksom, och dom sa att jag aldrig skulle bli sjuk på samma sätt fel har varit sjukare än någonsin värre o ha halsfluss utan mandlar än med mandlar och jag har igentligen inte fel på imunförsvaret, har även innan hösten legat as dålig i svininfulensan som jag är vaccinerad imot samt magsjuka ögoninflammation osv ta hand om er träna inte så satans mycket bättre gå promenader ni vill verkligen inte bli sjuka, samt dom som ej har halsmandlar allt kan gå ner till hjärtat ist och det är inte bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> 7b8e8c7dcb6c569b000584cc581f6e5d33ae9fdd