Recept

Enkel & krämig kycklinglasagne (vegoversion)

DSC_4840
I söndags när vi satte oss och planerade veckans matsedel så kom jag på att jag varit sugen på kycklinglasagne ett tag. Åt det för några år sedan vilket var sååå himla gott. Nu bytte vi ut kycklingen mot quornfilé men ni kan ju göra som ni vill, vilket ni alltid kan när det kommer till recepten här i bloggen. Det mesta går ju att byta ut liksom. Det blev i alla fall väääldigt gott och denna kommer vi definitivt göra igen!

Ingredienser 4 portioner:
600 gr quorn eller kycklingfilé
2 st cream fraiche smaksatt med chili & paprika (färdig smak)
Valfri mängd bechamelsås, vi köpte två färdiga förpackningar.
Riven gratängost
Lasagneplattor

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 220 grader (eller det som står på lasagneplattor-paketet!)
2. Skär quornfiléerna i små bitar och stek sedan tills de fått färg. Jag kryddade qournen med paprika och chilikrydda samt salt & peppar.
3. Häll i de två paketen med cream fraiche och låt puttra, rör om.
4. Varva plattor, röran med kyckling eller qourn och bechamelsås. Avsluta med ett lager ost högst upp!
5. In i ugnen i 20-25 minuter, mer info står som sagt på paketet med lasagneplattor. Det kan diffa lite!
6. Klart att servera! Kan ju gärna severas med en trevlig sallad men det hade vi ingen ork till haha.. 🙂

DSC_4841
Den var betydligt godare än vad den såg ut på den här bilden! Sååå krämig och god.

DSC_4851Masterchef 😉

3 svar till “Enkel & krämig kycklinglasagne (vegoversion)

  1. Anna skriver:

    Det är så roligt att du delar med dig av så många recept här i bloggen! Får jättemycket bra tips 😀

  2. Astrid skriver:

    Tycker det är jättebra att du har börjat äta mer vegetariskt 💚 Från en kärleksfull vegan!

  3. Petra Nordqvist skriver:

    Ska testa! 😀 Så fina bilder <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> 7b8e8c7dcb6c569b000584cc581f6e5d33ae9fdd