Allmänt

Datorhörnan

DSC_5435

Ni som lyssnar på podden vet ju att ett av mitt och Antons inrednings”bråk” har handlat om hans stationära dator och hans önskan om en datorstol. Och innan vi går vidare så vill jag bara att ni ska veta att jag är fullt medveten om att mina tankar kring detta är väldigt ytliga. Anton köpte för något år sedan en värstingdator som är stationär, helt sjukt i mina ögon. Vem köper en stationär dator 2015?? Tydligen någon som gillar att spela fick jag lära mig haha 🙂 När jag letade lägenheter så var jag tydlig med att jag kommer aldrig dissa en lägenhet bara för att din stationära dator inte får plats, jag kan sitta med min laptop vid köksbordet om det är så även om jag gärna har ett skrivbord. Men sen köpte vi den här lägenheten och där fick det ju faktiskt plats..

DSC_5437

Vi löste det som så att själva datorn står bakom en växt i ett hörn så den syns faktiskt inte så mycket, och själva skärmen samt tangentbord med tillbehör har jag inget emot. Och jag får erkänna att det faktiskt blev mycket finare än vad jag trodde från början. Såg verkligen framför mig något liknande: KLICK,  i mitt huvud så ni kan ju förstå paniken. Datorn flyttades in snabbare än Anton själv om man säger så, sen har vi haft ett till problem och det är att hitta en datorstol som båda gillar. Och åter igen, här förstår jag att Anton har rätt med att det är bra med en stol som är skön och bra att sitta i men… Dom är ju så fula 🙁 Ytligt jag vet men det skulle STICKA med brinnande knivar i mina ögon varje gång jag såg en stol som typ denna: KLICK.. Visst på ett kontor men inte i vårt fina vardagsrum.

DSC_5441

MEN, vi var på Ikea här om veckan för att egentligen leta efter annat. Tror det var när vi skulle köpa ett nytt gångjärn till tv-bänken som Anton tvingade mig gå förbi avdelningen med datorstolar då han tydligen fick sååå ont i ryggen av att sitta på våra köksstolar. Jag menar visst, jag bryr mig om att det ska vara snyggt hemma men jag är väl ingen sadist liksom. Vi har ju varit där och kollat förut men inte hittat något som faller oss båda i smaken, men så hade dom fått i nyheter!! Bland annat den här fina stolen. Jag älskar att det inte är några hjul på den samt att den är ljusgrå, den känns väldigt diskret. Höj och sänkbar samt väldigt skön att sitta på! 🙂 En kompromiss i sin bästa form om ni frågar mig!

26 svar till “Datorhörnan

 1. julia skriver:

  haha älskar det här inlägget så mycket! Är tillsammans med en ”gamer” sedan tre år tillbaka och vi är sambos sedan två år, AND I FEEL YA. Jag vann dock inte våran diskussion, än iaf, jag har en stark vision om att få min vilja igenom när vi skaffar större lägenhet, just nu pluggar jag så vi bor i en 1,5a vilket räcker gott och väl i nuläget! 🙂 MEN, hans stationära dator samt hans dyra svarta stora datastol i läder står just nu vid matbordet :))):):):)):) kan ju liksom inte be honom snöra ut grejerna, men i framtiden kommer de inte att stå där iaf haha.

 2. Beatrice skriver:

  Hahaha kan verkligen relatera, skulle få panik om min kille ville släpa in en gaming-station i vår lägenhet. Som tur är är det PS4 som gäller för honom, och den syns ju faktisk inte alls som en dator. Just nu bor vi i min lägenhet där jag redan hade inrett innan han flyttade in, men jag kan tänka mig att det kommer bli mycket diskussioner när vi flyttar in i något eget tillsammans, haha!

  PS. Har börjat läsa din blogg och lyssna på podden rätt nyligen och vill bara säga att båda har blivit storfavoriter. Tycker du är en så himla smart, rolig och inspirerande tjej! Keep going! <3

 3. Sara skriver:

  Feel you!! 😭
  Var är skrivbordet/bokhyllan ifrån?? Letar efter något liknande!!

 4. Caroline skriver:

  Alltså du är så rolig Andrea 😂 Skrattar högt för mig själv när jag lyssnar på din och mathildas podd.. haha.
  Förstår dig verkligen angående din åsikt om hur du vill ha det hemma hos er osv, är precis likadan.

 5. moa skriver:

  Andrea! Vart har du köpt skrivbordet?? 🙂 Sitter i samma sits nämligen… och det där var ju riktigt snyggt!

 6. Melinda skriver:

  Relaterar så mycket! Min pojkvän bor också i ”min” lägenhet och jag kämpar också ständigt emot hans ”fula” prylar. Min pojkvän är ingen datorkille men älskar träning vilket resulterar i att han VERKLIGEN vill ha sin sjukt stora våg i badrummet (den är helt gigantisk och mäter tydligen allt från vikt, fettnivå, vattennivå osv) och har tom önskat sig i födelsedagspresent att han ska få ta hem den haha… Så förstår dig verkligen haha!

 7. Sofie skriver:

  Hahahahaha så roligt 😂

 8. Elin Sundgren skriver:

  Befinner mig i exakt denna situation jag med hahah… Dock så är väl jag fortfarande lite av en sadist då, för hans datorstol har jag ej släppt in i lägenheten ännu så han använder köksstol 😉
  Dock så står själva datorn över halva golvet istället så lite win win situation kanske…

 9. Greta skriver:

  Men skämtar du?? Klart folk köper stationära datorer nu för tiden! Har du själv inte sagt att du vill ha en iMac? Det är en stationär dator 😉 kanske den snyggaste på marknaden, men fortfarande klassas som stationär dator. Alla som håller på mycket med redigering i olika former sitter vid stationära datorer, då funkar verkligen inte små laptops!

 10. Petra skriver:

  Andrea! Vill inte vara en tråkmåns nu men akta så ni inte får repor av stolen på ert nya suuuperfina golv!! Vore så tråkigt för er, plus att du skulle hatea mer på gameranton haha!

 11. Frida skriver:

  Åh jag lyssnade på när ni pratade om detta i podden och alltså hahahaha I FEEL YOU! Dock fick han ta in sin datorstol, och vi har en hyresrätt så nu har vi ett stort ”golvskydd” under skrivbordet för att inte repa golvet. Så han har alltså precis bredvid TVn en stationär dator som har en GLASSKIVA på ena sidan så att man ska kunna se in på alla ”coola fläktar” :):):::))) och ett blinkande tangentbord. Men bra kompromiss med datorstolen, får försöka med den här hemma.

 12. Mikaela skriver:

  Hahahah vilket roligt inlägg

 13. Anna skriver:

  hahahhahah ÄLSKAR detta inlägg och alla kommentarer, trodde jag var ensam med att hata att ha två skärmar, ett skrivbord, ett golvskydd, ett blinkande tangentbord och en exakt sån stol som ”kontorsstolen” i inlägget! På 27 kvadrat :-))))))))))

 14. Jasmine skriver:

  Hahah jag kan relatera så mycket! Dock så har jag vunnit för jag är bossen här hemma :)) han vill ju gärna köpa en stationär dator och ha en ful datorstol i läder typ men nejnej han fick köpa en spellaptop istället och så får han sitta i soffan eller vid köksbordet och sen när han är klar så får han plocka undan det 🙂

  1. Så hade det blivit här också om han inte redan hade köpt datorn.. Kan inte tvinga honom sälja/slänga en ny dator för 15 000 haha 🙁 tyvärr!!

 15. Mikaela skriver:

  Hahahah så kul! Håller verkligen med dig, sååå fult med datorer och stora stolar 😂😂

 16. X skriver:

  För mig känns det ganska sjukt hur ni i kommentarerna värdesätter er inredning/att ni ska vara boss utöver er pojkvän/sons vardagliga hobby eller intresse. Ett förhållande skall vara ge och ta, känns helt absurt hur ni ska ta något ifrån dem som de vill ha. Vad hade ni sagt om er kille hade velat ta bort alla era sminkspeglar för att han inte tycker det passar in erat hem? Kanske inte hade varit lika kul.

  1. Sylvia skriver:

   Håller med till 110%. Tack! Usch för alla bossiga brudar.

 17. Johanna skriver:

  Haha, bara jag som har flyttat in i min killes lägenhet? Jag skulle säga att det mesta har vi kommit överens om tillsammans, men hans kära gamingstation bredvid tvn får jag snällt blunda för:)))) det är ju liksom hans lägenhet så känner att jag inte kan kräva något där. Längtar tills vi flyttar till större och han kan ha något slags kontor med allt sånt så jag slipper se fanskapet!

 18. Josefine skriver:

  Hahaha alltså det här kan vara det roligaste jag hört. Relaterar så, men är samtidigt glad att jag och min sambo är på samma nivå gällande inredning. Men så jobbar han med möbler och inredning också 🙂

 19. Johanna skriver:

  Hejsan Andrea! Skulle du kunna göra en Triangl recention! Undrar verkligen om jag ska köpa en och undrar om du tycker det är värt pengarna? och hur mycket du fick betala allt som allt? Tack i förhand!

 20. Karin skriver:

  Hej, när jag såg din story och du berättade om att du hade skrivit detta inlägg så gick jag direkt in och kollade. Då började jag fundera på hur många views du brukar ha på dina stories efter ett dygn. Har du lust att kolla på det? 🙂

 21. Pim skriver:

  Andrea!

  Jag har denna http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40103100/#/20309729. Den är ljus o Beige och exakt samma du länkade. Fast jag hatar den svarta också. Men denna beigea är i typ och ganska bra som datorstol om båda kan kompensera 🙂

 22. Lisa skriver:

  Heej, så snyggt!! Så inför samma dilemma som du gjorde haha, vart Köpte ni skrivbordet?? Så himla snyggt med såna stringsystem! Samt har du tips på vart man kan köpa vanliga string hyllor? 🙂

 23. E skriver:

  Hahaha kan relatera så mycket! Fast min kära sambo spelar fifa ca all ledig tid och vill nu att vi ska skaffa en stationär dator så han kan spela via den ist för tvn… å så ha den på ett skrivbord i vårt fina vardagsrum… skulle inte tro det 😂😂😂

 24. Lovisa skriver:

  Så fin stol!! Men Andrea akta nya fina golvet. Dom har sånt där genomskinligt golvskydd på Ikea som är jättebra och billigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> 7b8e8c7dcb6c569b000584cc581f6e5d33ae9fdd