Allmänt

Vardagsrummet: Tv-bänken

DSC_5469

Sådär ja! Nu börjar vi äntligen bli klara här i lägenheten. Nu är det verkligen bara vissa småsaker som saknas. Gardiner i köket samt något att ha på väggen bredvid tv-bänken men det är sånt som vi egentligen skulle kunna strunta i så egentligen skulle man kunna säga att vi är klara nu! Eller jag vill sätta upp tv:n på väggen också.. Tänkte i alla fall att jag ville visa upp er hur det blev i vardagsrummet, kommer dela upp det i tre inlägg och först ut är tv-bänken. Först hade vi ju en malm-byrå från Ikea men den passade verkligen inte in. För det första var den för hög och sen kunde vi inte ha den där vi ville pga det jacket nu ser under tv-bänken på bilden.

DSC_5476

Det vi visste var att vi ville ha en ganska lång tv-bänk med tanke på att vår vägg är 5 meter lång, det skulle se väldigt fjutigt ut med en liten tv-bänk och stor tv på den väggen liksom. Vi valde att kolla på Ikea just av den enkla anledningen: priset. Jag kollade runt på hemsidor och andra varuhus men tyckte det var så jäkla dyrt så det blev Ikea, igen. Lite tråkigt men vad ska man göra liksom haha.. Möbeln vi köpte är egentligen inte en tv-bänk, det är två ”hyllor”. Den är alltså inte gjord för att användas som tv-möbel så vi har sågat egna hål i baksidan för att dra sladdar men det blev super ändå. Vi köpte två stycken stommar som var 120 breda, 40 djupa och 38 höga. Dom kostade 300 kronor styck. Sen köpte vi tre vita vanliga dörrar och en med genomskinligt glas för att slippa öppna varje gång vi ska använda fjärrkontrollerna.

DSC_5479

Var rädd över att det skulle bli fult men tycker det blev bra, kändes också väldigt smidigt att det fanns med frostat glas så man slipper se playstation, boxar osv. Sen köpte vi även hyllplan samt skenor man behövde för att kunna sätta upp dom på väggen. Tycker verkligen det är så jäkla snyggt att den sitter på väggen, gör rummet så mycket luftigare.

DSC_5474
Ljusstake utan ljus för tillfället haha, från Svenskt Tenn!

DSC_5471
Tavla från Desenio, krukor från H&M Home och lampa från Coop.

DSC_5466

Så själva tv-bänken är 240 lång och vår nya tv är 55 tum om ni vill ha uppfattning om storlek i förhållande till varandra. Är så jäkla nöjd alltså, det här gjorde verkligen mycket får vårt vardagsrum! <3 På onsdag kommer nästa inlägg och då visar jag upp vårt hyllsystem med noggrant och länkar alla produkter osv.

10 svar till “Vardagsrummet: Tv-bänken

 1. Anna skriver:

  Hej! Superfint ni har fått det i vardagsrummet 🙂 Har samma fast den lite större storleken! Så stilrent!
  Måste bara fråga vart gardinerna är ifrån? Letar nämligen efter ett par vita gardiner som inte ser gula ut, om du förstår!
  Tacksam för svar <3 Kram!

  1. Dom är köpta på Åhléns, kram! <3

 2. Emelie skriver:

  Heej Andrea!
  Själva ”glasljuskupan” eller vad man kan kalla det, är den också ifrån coop alltså? har letat efter en sådan jäääättelänge för vill så gärna ha en ljusslinga men hittar verkligen inte någonstans… när jag väl har hittat har det kostat upp till 1000kr och det känns väldigt saftigt endast för en glaskupa liksom.

  1. Ja hela kitet är från Coop, köpte den på en stor coop eller vad man ska kalla det för.. Alltså där det fanns typ stekpannor, inredning osv! <3

 3. Matilda skriver:

  Men gud vad fint ni fått det!!

 4. Alicia skriver:

  Vilken smart idé, blev ju jättesnyggt! Vad heter hyllorna ni använde? <3

 5. Sanna skriver:

  Hej! Åh så fint. Härligt med inspiration! 🙂 vart kommer tv bänken ifrån? Kram

 6. Daniella skriver:

  Hej, jättefint verkligen! Älskar er (läs:din) stil, haha. Ett tips vore att ha en labyrint hylla bredvid. Men du hittar kanske på en ännu roligare idé.
  Kram!

 7. Vania skriver:

  Hej! Du har en sjukt snygg tv bänk! Tänkte bara fråga vart den är ifrån? 😻

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> 7b8e8c7dcb6c569b000584cc581f6e5d33ae9fdd