Allmänt

PODDAR JAG LYSSNAR PÅ JUST NU

Varje vecka tipsar ju jag er om att lyssna på min och Mathildas podd vilket jag gjort sedan tre år tillbaka. Så jag tänkte att det kan vara trevligt med lite variation och tipsa om det som jag själv lyssnar på just nu för jag lyssnar inte på min egna podd hehe. Poddlyssnandet har gått i vågor för mig, jag är liksom periodare vad det gäller vissa poddar. Lyssnar exempelvis på Alex och Sigge ibland, Fredagspodden ibland osv. Här nedanför hittar ni vilka poddar jag lyssnar på just nu varje vecka i alla fall! 🙂

 
Tankar med: En intervjupodd som Daniel Redgert håller i. Varje vecka träffar han nya gäster, ofta gäster från mediastockholm vilket jag tycker är roligt. Han stället obekväma frågor om sex, pengar osv som man oftast inte får höra någon annan intervjuare göra. Thumbs up 🙂

UFOpodden: Nu har den här podden inte funnits speciellt länge men började lyssna på den när jag var på Curacao efter att Mathilda tipsat mig om att lyssna på UFOpodden. I ett poddavsnitt för inte allt så länge sen berättade ju jag att jag mår dåligt av att tänka på universum men detta gör mig bara supernyfiken!


Nemo möter en vän: Jag är lite inne på intervjupoddar just nu och den här har jag precis börjat lyssna på så jag har bara hunnit med 8 avsnitt eller något. Det som är nice med Nemo är att han alltid skapar ett samtal och inte bara frågor & svar samt att det finns sjukt många, grymma gäster att välja emellan.


Mordpodden: Äntligen har Mordpoddens senaste säsong satt igång, älskar dom här tjejerna alltså! Varje säsong är kopplat till ett visst landskap och då får man varje söndag höra en berättelse som har skett på riktigt. Ska lyssna på detta avsnittet idag när jag går till gymmet!

P3 Dokumentär: Jag vet att jag nämt P3 tusen gånger men det är en av få poddar som jag allltiiiid lyssnar på samt lyssnar om flera gånger också. Älskar hur man verkligen dras in i historien. Brukar försöka spara dessa avsnitt till när jag ska promenera eller springa så jag kan lyssna på ett helt avsnitt i ett och inte behöva bryta av för det är så spännande!

Kan inte ni kommentera vilka poddar lyssnar ni på? Skulle vara superkul att få lite nya favoriter <3

28 svar till “PODDAR JAG LYSSNAR PÅ JUST NU

 1. Petra Nordqvist skriver:

  Tankar med är så bra podd! 🙂

 2. Anonym skriver:

  Vad sa hon och sinnessjukt 🙂

 3. Gabbi skriver:

  Älskar poddar. Allt blir lite roligare när man kan lyssna samtidigt som man typ diskar, lagar mat, tvättar osv. Har hund också så jag avverkar många avsnitt om dagen…
  Finns en ny som heter ”En Mörk Historia”. Bara skäppts två avsnitt än så länge men de avsnitten handlar om mordet på Lotta Rudholm.
  Lillelördag med Anitha Schulman och Ann Söderlund.
  Ångestpodden
  Onsdagsbubbel med Dasha och Hanna
  Pira & Bråding i P3
  Relationspodden med Katrin och Bingo
  Therese & Zäta
  Penntricket med Cissi Wallin och ”Lady Dahmer”
  Parterapi med Margaux och Jacob
  I nöd och lust
  Mitt i livet
  Wahlgren och Wistam

  Plus din och Mathildas såklart :)))

 4. Anna skriver:

  Flora och Frida!! Det är bara deras podd och eran som jag följer slaviskt varje vecka.
  Allt du velat veta, filosofiska rummet, positiv psykologi med Benjamin och Emelie – dessa poddar älskar jag pga lär mig massa saker! Tips

 5. Lovisa skriver:

  P1 dokumentär brukar ha väldigt intressanta poddar, även P4 ibland. Har du lyssnat på podden Svenska Mordhistorier? Den är riktigt grym. Rättegångspodden, men den släpper inga fler avsnitt men de som finns där är riktigt bra! Speciellt styckmordet i Boden som finns i 2 (3?) delar. Svenska historier är också en podd som inte heller släpper nya avsnitt men de som finns är också bra!

 6. Sofia skriver:

  Rättegångspodden är magisk! Sen tycker jag även att Linn och Petras podd i nöd och lust är himla bra. Brukar lyssna på eran också, mysig!

 7. Olivia skriver:

  Skulle verkligen tipsa om ”Den fastspända flickan” en dokumentär från P1 i två delar, det finns ingen dokumentär som har påverkat mig så mycket och har lyssnat om på den ett flertal gånger. Tror verkligen att du skulle gilla den!

  Ufopodden i P3, jätte bra podd och som är väldigt välgjord! Super spännande verkligen.

  Singelrådet, jätte härlig podd om relationer och kärlek. Kan inte lyssna på den när jag åker buss för slutar alltid med att jag sitter och skrattar för mig själv, men den tipsar jag också om!

  Broderskeppet, älskar denna! Har lyssnat om på varenda avsnitt i väntan på några nya. Så svårt att förklara vad den handlar om men den är iallafall min egna favorit.

 8. Anonym skriver:

  Flora & frida best shit

 9. Anonym skriver:

  Läkarpodden är min absoluta favorit

 10. Agnes skriver:

  Har lyssnat på alla avsnitt av Rättegångspodden och älskar verkligen den! Den baseras på ljudupptagningar från olika rättegångar, vilket är väldigt intressant! Väntar spänt på en ny säsong!
  Jag har för någon vecka sedan börjat lyssna på Serial. Skulle nog beskriva den som en engelsk version av Spår som jag har för mig att du tipsade om en annan gång i din blogg!

 11. Rebecka skriver:

  Rättegångspodden, narrativet (samma som gjort rättegångspodden), spår (BÄST!!!), tvillingpodden – en podd man blir väldigt glad utav :), framgångspodden, en mörk historia och creepypodden

 12. astrid skriver:

  Fyfan tyckte avsnittet om roskildefestivalen var såå starkt 🙁 kändes verkligen som att man var där

 13. amanda skriver:

  Lyssnar regelbundet på Wahlgren och Wistam, Träningspodden, Mordpodden, Eat this! och såklart eran podd. Ibland lyssnar jag på Läkarpodden, Framgångspodden och Två i tiara.

 14. Elise skriver:

  Du måste lyssna på Wahlgren o Wistam, Josefin och vanja, Relationspodden också mina favvio poddar plus din så klartttt! Daniel frågar verkligen det man egentligen undrar och Nemo frågar djupa frågor så folk pratar ut verkligen, båda är super bra poddar!!

 15. Ylva skriver:

  Flora och Frida! en perfekt podd

 16. Ellen skriver:

  Du måste lyssna på ‘Serial’ säsong 1 om du inte redan gjort det!!! Definitivt något av det bästa jag lyssnat på i podcast-väg. Under säsong 1 får man vecka för vecka följa Sarah Koenig, en journalist och radiopratare, som djupdyker ner i mordfallet på 18-åriga Hae Min Lee som inträffade i Baltimore 1999 för att försöka ta reda på vad som egentligen hände. Hae Min Lee’s 17-åriga ex-pojkvän, Adnan Syed, greps för mordet och inom ett år dömdes han till livstid fängelse. Brottsfallet mot honom var till stor del baserat på historien av ett vittne, Adnans vän Jay, som vittnar att han hjälpte Adnan begrava Hae’s kropp. Men Adnan har alltid hävdat att han inte haft något att göra Hae’s död.

  Man får följa med med Sarah Koenig medan hon går igenom tusentals dokument, lyssnar till gamla vittnesmål och polisförhör, pratar med alla som hon kan hitta som kom ihåg vad som hände mellan Hae Min Lee och Adnan Syed. Till slut visar det sig att rättegången omfattar en betydligt mer komplicerad historia än juryn, eller allmänheten, någonsin fick höra och Sarah börjar ifrågasätta om Adnan verkligen är skyldig …

 17. Lisa skriver:

  Du måste ge Spöktimmen ett försök! Två tjejer som är väldigt insatta i olösta mord, olösta mysterier, hemsökta platser runt om i världen osv. Dom är sjukt duktiga och gör varje avsnitt extremt spännande och intressant. Helt klart min favoritpod och jag längtar alltid till nästa avsnitt. Rekommenderar starkt!! 😀

 18. Anna skriver:

  Podden Fredagsmys Med LC är superhärlig!!

 19. Miranda skriver:

  Ung&dum med Josefine och Sanna. Handlar om allt möjligt och många roliga skratt 😀 Den är ganska ny också tror jag.

 20. Carolina skriver:

  Alla våra ligg. Två frimodiga tjejer som bara snackar om sex, är så fast haha!

 21. En Nypa Liv! En relativt ny podd, hur bra som helst 😉

 22. Anonym skriver:

  Pappa och jag, i Podbean- appen!

 23. Daniella skriver:

  Förutom eran podd brukar jag lyssna på Therese & Zäta samt Fridapodden 🙂

 24. Amanda Karlsson skriver:

  Hej Andrea! Amanda från Mordpodden här. Tycker du verkar vara en grymt härlig tjej och följer dig både genom bloggen och på Youtube. Det var därför fantastiskt roligt att läsa att du lyssnar och gillar det vi gör. Och stort tack att du sprider podden vidare. Det är guld värt! Hoppas du får en fin kväll härliga du <3 KRAM

 25. Linnea skriver:

  [Sv]ungdomspodd: Generation Y!! Så bra och viktig podcast! Lyssnar även på Arga flickor, er poddis & lite andra! <33

 26. M skriver:

  Under huden
  Singelrådet
  Flora & Frida
  Sanningens mammor
  Fördomspodden
  Raseriet
  Respodden

 27. Anonym skriver:

  Jag lyssnar på Hybrispodden!!! älskar den hoppas du gör det också my QUEEn <33! :**

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> 7b8e8c7dcb6c569b000584cc581f6e5d33ae9fdd