Frågor & Svar

Svar på frågestunden – del 1

Vad är du mest rädd för?
Svar: Jag är mest rädd för döden och ensamheten. Jag tror att båda dom sakerna lite går hand i hand i mitt psyke. Tomheten, mörkret och det oförklarliga. I perioder tänker jag oerhört mycket på döden och det gör mig väldigt orolig och näst intill panikslagen.

Vad beställer du i baren ute på krogen?
Svar: Då ber jag antingen om något surt och syrligt och låter då bartendern välja eller så tar jag gärna ett glas bubbel. Jag har ju blivit halvt besatt av bubbel nu på senare dar, förut tog jag alltid en skinny bitch men den tiden är över haha.. Sen kan jag tycka att det är gott med cider/alkoläsk!

Känner du ibland att du skulle vilja vara en icke-offentlig person?

Svar: Jag skulle inte säga att jag påverkas speciellt mycket av det. Jag kan tänka att jag skulle känna annorlunda om jag var väldigt känd och det skrevs artiklar till höger och vänster om allt som hände i mitt liv. Det ENDA jag tycker är sjuuuukt jobbigt är när folk stirrar och pekar utan att gå fram, det gör mig väldigt obekväm. Sen självklart när folk följer efter mig på stan (ja det har hänt, fick GÖMMA mig på River Island) och smygfogar mig. Annars har jag inga problem med att vara offentlig <3

Drömresemål just nu?
Svar: Hmm.. Världen är ju verkligen så stor, det finns så mycket att välja mellan. Men får jag välja två ställen så säger jag nog Hawaii och Maldiverna. Jag och Mathilda ska ju till Hawaii nästa sommar och jag längtar obehagligt mycket till det. Maldiverna verkar så lugnt och magiskt, skulle så gärna vilja åka dit med Anton i typ 10 dagar.

Hur redigerar du dina bilder till bloggen?<3
Svar: Jag redigerar alltid mina bilder i bloggen i Lightroom vilket är ett program man får köpa och ladda ner (systerprogram till Photoshop). Om vi ska vara lite mer specifika brukar jag alltid öka exponeringen, kontrasten, klarheten och ta bort gula/varma toner ur bilden. Bilderna till instagram redigerar jag antingen i Lightroom eller i VSCO!

Om du skulle säga något till 15-åriga Andrea, vad skulle du säga då?
Svar: Gud det finns massor av saker jag skulle vilja säga till henne. Jag skulle framförallt säga till henne att inte vara så feg när det kommer till att konfrontera folk. Jag gled ju ifrån mina närmsta kompisar i åttan/nian på grund av ett missförstånd som ingen av oss tog upp med varandra. Sen skulle jag be henne att försöka att inte jämföra sig själv med andra så mycket utseendemässigt. Du är superfin som du är <3

Kan du inte börja vlogga mer? Du är ju såååå sjukt skön
Svar: Jag vill svara joooooo!!! men jag vill ju inte heller ljuga.. Jag tycker fortfarande att det är roligt med youtube men inte alls lika roligt som jag tyckte för ett år sedan. Jag ska absolut bli bättre men det kommer inte bli en video i veckan liksom.

Planerar ni en till poddserie då den verkade gå väldigt bra och var uppskattad? Finns det något ämne på den isf?
Svar: Vi planerar absolut att göra en till serie men exakt vilket ämne är ännu inte bestämt. Många har efterfrågat psykisk ohälsa och ätstörningar. Det svåra med psykisk ohälsa är att det finns ju 110 ämnen inom det att kunna spela in. Vi måste liksom avgränsa oss mer än ”psykisk ohälsa”. Men ätstörningar känns som något som skulle kunna bli riktigt bra och informativt! Och angående #VARFEMTEKVINNA, ja den var sjukt uppskattad. Har aldrig fått så mycket fin kritik för något i hela mitt liv, är oerhört stolt över det arbetet <3

Vad har du för tips för att leva i nuet? Vet att du själv har svårt för det men ändå
Svar: När jag tänker för mycket på framtiden brukar jag tänka ”ska jag ligga på dödsbädden och ångra att jag aldrig någonsin levde i nuet utan hela tiden såg framåt?”. Det är ju faktiskt en väldigt sorglig tanke, att ha levt hela sitt liv och bara tänkt på vad som komma skall. Nu när jag är på Mallorca till exempel har jag typ förbjudit mig själv att tänka på Köpenhamn och Paris. Om jag ska tänka på något så är det ”fan vad härligt vi har det”, inte på hur det kommer bli i framtiden liksom. Det är så svårt men man får ta till med små, enkla knep!

Skulle du säga att du kan stå för manshat eller tycker du att det är fel?
Svar: Det beror ju på vad man menar med manshat. Hatar jag män som hatar kvinnor? Ja. Hatar jag alla män? Nej. Tycker bara det är oerhört töntigt och sorgligt av män att ens diskutera manshat som något form av problem. Enda anledningen till att många kvinnor hatar män är på grund av det män gör mot kvinnor. Kvinnor blir mördade av dom, vi blir våldtagna, misshandlade och ofredade av dom. Det är kvinnohat, manshat är endast en reaktion på deras kvinnohat vilket jag tycker är rimligt och inte alls speciellt konstigt.

Hur många nära kompisar har du? Är det viktigt med många vänner eller är det bäst med några få?
Svar: Jag har inte så många supernära kompisar. Men på sista åren har jag ändå skaffat mig ganska många vänner. Vänner jag gärna reser med, lunchar med, festar med osv. Nära vänner för mig är dom jag ringer när jag behöver stöd eller kanske för att dela en rolig nyhet. Och där har jag inte så många men det är inget jag ser negativt på alls. Jag är väldigt nöjd med min situation som den ser ut nu!

Tycker du att du kan vara dig själv i alla sociala sammanhang? Om inte, i vilka känner du inte det?
Svar: Oftast ja. Sen är man ju alltid olika versioner av sig själv och i vissa sammanhang kanske jag är väldigt nedtonad och i vissa situationer kanske jag är väldigt ”mycket”. Det beror inte bara på sammanhang, också beroende på mitt egna humör och känsloliv. Ibland är jag den som dansar i centrum på festen och ibland är jag den som håller på med mobilen och åker hem tidigast av alla.

Hej! Älskar din blogg!
Vad för mat ätet du aldrig längre nu när du har flyttat hemifrån? Och vad äter du alltid? Vad var det svåraste med att flytta hemifrån? Något du saknad med att bo hemma?
Svar: Åh vad jag blir glad, tack!! <3 Jag äter väldigt lite kött som inte är färs eller kyckling. Alltså sällan fläskfilé, oxfilé och liknande. Det beror mycket på att jag inte är duktig på kött samt för att vi inte grillar hemma hos oss vilket vi åt mycket av hemma hos mamma/pappa. Något jag ofta äter ännu mer ofta nu än då är all form av tacos. Jag och Anton älskar att göra olika varianter av tacos, det kan vara kyckling, nötfärs, paj, vegetarisk, quesadillas osv. Älskar skiten. Det svåraste med att flytta hemifrån tycker jag är att ta hand om sånt man aldrig behövt fundera på förut. Typ försäkring, elavtal eller varför inte: vad fan gör man när det blir stopp i avloppet? Eller när elementen inte funkar som dom ska? Det jag saknar mest med att bo hemma är självklart att träffa min familj oftare än vad jag gör idag.

Hur mycket av ditt privatliv vill du dela med dig på bloggen? Var går din gräns liksom? Kram
Svar: Jag har ingen tydlig gräns jag tänkt ut. Något jag dock aktivt beslutat om är att skriva mindre om folk i min närhet då jag känner mig mer sårbar då. Ni får ju veta mycket om vad jag gör på dagarna men det är ju inte alltid att jag delar med mig av hur jag mår, vad jag grubblar på osv. Egentligen har jag inget emot det, det är bara att det kan kännas jobbigt ibland. Min gräns går väl egentligen vid vad som känns bra för mig och folk i min närhet. <3 Puss

Hej! Genom bloggen har du ju fått väldigt många vänner som också är bloggare (eller iaf umgås med bloggare). Ni kanske inte pratar om varandras inlägg osv men eftersom att både du och Mathilda har en sån himla sund inställning till mat, träning, feminism osv (är galen i er podd så vet hur ni tänker kring det). Kan det bli så ibland att du säger ifrån till dina ”blogg vänner” när dem skriver hetsiga inlägg om träning och mat? Komplicerad fråga men hoppas du förstår hur jag menar. Tycker att du och Mathilda är så jävla bra förebilder för alla unga kvinnor och tycker att många bloggare borde börja tänka efter mer på hur dem uttrycker sig.
Svar: Hej! Gud vad kul, tack!! <3 Nej jag brukar inte prata med andra bloggare om deras inlägg. Visst att vi är i samma bransch men vi är ju inte samma varumärke eller på något annat sätt ihopkopplade. Jag tror att det skulle vara väldigt konstigt om man skulle gå runt med pekpinnar till folk bara för att dom inte tycker samma som jag. Visst att jag tycker på ett sätt och att det är min sanning, men en annan person kan ju tänka helt annorlunda och vem är jag egentligen att säga att det ÄR fel även om jag tycker att det är fel? Jag tycker att alla själva får ta ansvar för vad man skickar ut för signaler, sen om någon skriver vad som kan anses som hetsigt så brukar ofta dom få höra det av andra innan jag ens hinner läsa.

Kan inte du skriva lite om hur det fungerar rent praktiskt med samarbeten och att jobba med sociala medier? Alltså hur man tar betalt, hur företag tar kontakt med dig osv.. Jag tycker att det är så intressant i och med att jag själv inte jobbar med det.
Svar: Det fungerar lite olika för olika personer precis som för alla som är anställda eller driver företag. Men kan berätta lite om hur jag jobbar! Det jag tjänar pengar på är helt enkelt reklam som publiceras i mina sociala medier. Detta är en väldigt givande form av reklam då den är personlig och kan nå en väldigt nischad målgrupp. Jag kan ju se hur gamla ni är, vilken stad ni bor i samt vilket kön ni har. Till min hjälp har jag Tailsweep och Bonnier som säljer åt mig, det vill säga träffar kunder och försöker övertala dom att investera sina pengar i mina kanaler.

Exempel 1: Trosföretaget AB ska släppa helt nya trosor och vill nå ut till kvinnor som är cirka 20 år gamla. Dom hör av sig till Tailsweep och frågar om dom har några profiler som når ut till den målgruppen, dom föreslår mig, berättar vad det skulle kosta att synas på exempelvis 1 blogg + 1 insta. Sen accepterar eller dissar dom förslaget.

Exempel 2: Sminkbolaget AB mejlar mig och säger att dom kollat in mina kanaler och att dom tror att deras nya läpprodukt skulle passa in bra. Dom frågar vad det skulle kosta eller ger ett prisförslag och så tar vi det därifrån.

Exempel 3. Jag eller Tailsweep hör av oss till olika företag och frågar om vi inte borde samarbeta

Det är en väldigt kort dragning om hur det fungerar. Har ni mer frågor om detta är det bara att ställa dom i detta inlägg så hinner jag svara på det till nästa del av frågestunden. Jag tycker också att det är väldigt intressant att lära mig nya saker om andra branscher så fråga på bara! 🙂

10 svar till “Svar på frågestunden – del 1

 1. Lovisa skriver:

  SÅ intressant att höra hur det fungerar med samarbeten! Skulle gärna läsa ett helt inlägg om det och om hur du väljer vilka du vill samarbeta med osv.

 2. Anonym skriver:

  Hej Andrea! Först och främst, tack för en grym blogg! Jag älskar den!
  Såg att ni börjat fundera på ämne inför en till poddserie. Det skulle vara underbart om ni gjorde en till, tror det skulle vara Minst lika uppskattat som #varfemtekvinna! Och ang just ämne så vill jag bara säga att ätstörningar tror jag också skulle kunna bli såå bra och informativt! Blev ärligt talat helt varm och hoppfull när jag läste att ni funderar på det ämnet.
  Jag har inga egna erfarenhet av just ätstörningar men har nära vänner som lever med det. Och jag rent ut sagt Hatar att det inte pratas om det mer, finns mer info om det, tips på vart man kan få stöd osv osv. Tror det skulle betyda otroligt mycket för väldigt många om man även fick höra andras erfarenheter av sjukodomen och att man Kan Bli Frisk. Vad jag märkt av så fastnar många vid faktan att man alltid kommer leva med det och att sjukdomen alltid kommer vara en del av en. Vilket gör att de inte ser nåt ljus i det mörka, tänker att de aldrig kommer bli friska och må bra igen. De tappar alltså hoppet, vilket gör mig livrädd. Och det tror jag ni skulle kunna ändra på för många!
  Och det skulle vara guld värt om ni även pratade om hur man som nära vän kan vara ett så bra stöd som möjlig etc. Vad man kanske ska tänka på osv!
  Jag tror ni förstår min poäng, det finns såå mycket ni skulle kunna ta upp inom ämnet och jag tror att det skulle vara otroligt uppskattat för många och till och med livsavgörande i vissa fall! <3
  Oavsett ämne ser jag fram emot en till poddserie!
  Kram!

 3. Anonym skriver:

  Hej!
  Jag undrar om betalning vid samarbeten. Jag har läst flertalet gånger att stora bloggare/instagrammare uppmanar alla till att våga ta mer betalt. Men om man exempelvis har en instagram med 3000 följare, vad skulle du då anse vara rimligt att ta betalt? 🙂 kram!

 4. Anonym skriver:

  Hur vet man hur mycket man ska ta betalt av ett företag gällande samarbeten?

 5. Anonym skriver:

  Hej grymma du!! Har du tips på en bra systemkamera för nybörjare? Bra pris (3-5 tusen kr), en som man kan ta med sig för bra semesterbilder. Både som strand semester och ”stad semester”
  Tack 😀

 6. Erika skriver:

  Alltså, du sammanfattade precis det jag känner för ordet manshat. Så sant det du skriver! Du är verkligen en fantastisk och inspirerande tjej. Tack! <3

 7. Chanapha skriver:

  Tycker att det är svårt när företag vägrar att betala (driver själv en liten blogg och vet inte hur man riktigt hur man skulle gå tillväga när det gäller samarbete). Det vore kul om du kan ge lite tips om det 🙂

 8. Frida skriver:

  Jag undrar hur du går tillväga när du beställer resor? Sätter du ihop resor själv genom typ momondo och booking.com eller får du hjälp med de, beställer ni en charter med tillexempel ving?

 9. Johanna Johansson skriver:

  Tack för den bästa bloggen!! Men tänkte på en sak om den nya podserien ny planerar att göra. Ätstörning vore ett jätte intressant och viktigt ämne men o andra sidan får man också tänka på att de är så otroligt många som kan ta negativt på de ämnet då det är såpas känsligt för många som lider av det men även många andra.

 10. Hon skriver:

  Angående ätstörningar till poddserie hade det varit sjukt uppskattande och bra!! Det finns så otroligt mycket att säga kring det och många har även här en väldigt skev syn på vad en ätstörning innebär. Bland annat att det sitter i ditt fysiska tillstånde när en ätstörning praktiskt taget är Psykiskt!!

  Älskar eran podd och tyxker det var en sjukt vra idee ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> 7b8e8c7dcb6c569b000584cc581f6e5d33ae9fdd