Frågor & Svar

Svar på frågestunden – del 2

Greasy Spoon är en stor favorit!

Favoritrestauranger i STHLM frukost, lunch & middag?
Svar: Wow vilken svår fråga! Det finns ju verkligen sååå många bra ställen i Stockholm att äta på. Ett tips är verkligen att läsa olika bloggar just för att se bra bilder osv. Det är som sagt väldigt svårt för mig att välja tre favoriter men tre ställen jag verkligen gillar är: Frukost på Nybrogatan 38 eller Nytorget 6 (samma ägare), lunch på Pane Fresco (prisvärt!) och middag på Taverna Brillo. Mer restauranger jag gillar kan ni läsa om HÄR!

Vilka bloggar läser du?
Svar: Jag läser verkligen sååå många bloggar men dom jag läser regelbundet är: Mathilda Lundqvists, Tove Waldemars, Bianca Gonzalezs, Margauxs, Michaela Fornis, Hanna Fribergs, Molly Rustas, Moa Mattssons, Alice Hedenstedts och sen en hel del andra haha.

Har för mig att du sa/skrev någon gång att du så småningom också vill bli vegetarian (eller så har jag helt fel haha) hur tänker du kring det, skulle du kunna tänka dig att bli det?
Svar: Ja hörni.. Jag har verkligen varit sååå dålig på det vegetariska senaste tiden och jag har ju verkligen ingen vettigare förklaring än: jag är lat 🙂 Satsar på att köra hårdare efter sommaren igen. Sen vet jag faktiskt inte om jag någonsin kommer bli 110% veggo, är nog lite för svag, lat och egoistisk för det om jag ska vara helt ärlig.

Vad tyckte du om serien skam? Vilken var din favoritsäsong och vem/vilka din favoritkaraktär?
Svar: Rent generellt så ÄLSKAR jag Skam. Det den serien gjorde var verkligen något helt nytt, det var så äkta liksom. Tyvärr tycker jag att dom misslyckades lite med sista säsongen även om jag älskar Sana. Jag blev liksom provocerad av att det hände så oerhört lite i varje avsnitt, det kändes liksom segt på något sätta. Min favoritsäsong är nog säsong 1 om jag tänker efter.. Den greppade tag i mig hårdast. Mina favoritkaraktärer är Eskil, Sana och Jonas. Och Vilde.. Och.. Haha nej men det är så svårt att välja. Alla är ju fina och roliga på sitt sätt. Men ÄLSKAR verkligen Eskil och Sana.

Jag och min yngsta lillasyster Nora <3 

Vad ser du mest fram emot i framtiden?
Svar: Jag ser faktiskt mest fram emot livet i stort. Fan vad spännande det ska bli ändå, tänk hur mycket jag har framför mig!! Jag är bara 21 år gammal och jag blir pirrig i hela kroppen av att veta hur många människor jag kommer lära känna, hur mycket jag kommer se, hur mycket jag kommer lära mig osv. Men om du vill ha ett mer specifikt svar så ser jag väldigt mycket fram emot att umgås med mina systrar när alla vi är vuxna. Nora är ju 12 år yngre än vad jag är så det ska bli spännande att lära känna vuxna Nora sen.

Hur hanterar du ångest?
Svar: Det gör jag typ inte. Det värsta är att jag svarat likadant i jag vet inte hur många år nu. Ångest för mig blir typ som vilket annat problem man skjuter upp att deala med just för att ångesten inte förstör eller påverkar min vardag tillräckligt mycket. TYP: Mitt lillfinger ni vet, det är ju helt krokigt och gör ont, men ändå tog det mig fem år att ta tag i det igen. Samma är det med min ångest. Ibland är det sååå jobbigt och gör sååå ont men sen kan det gå rätt lång tid utan att jag får ångest, och det gör typ att jag skjuter upp att gå i terapi osv. Och om ni undrar vad jag menar när jag säger att jag inte hanterar den så menar jag att jag helt enkelt inte har något verktyg för att tygla den eller dämpa den, inte heller att hejda den.

Du har nämnt att du vill gå i terapi, när du kommer till ditt första besök; vad kommer du säga att du behöver hjälp med?
Svar: Jag kommer nog säga att jag behöver hjälp med att jag väldigt ofta känner mig ensam och övergiven. Sen kommer jag nog också vilja prata om mitt kontrollbehov, att jag verkligen kan må psykiskt dåligt av att inte ha allt under kontroll påverkar min vardag negativt samt mina relationer negativt.

Hur ofta använder du brun utan sol?
Svar: Det beror ju lite på hur brun jag är själv men när jag är blek så tar jag brun utan sol varannan eller var tredje dag. Det beror lite på hur mycket jag tränar, duschar osv. Nu på sommaren när jag ändå har liiite färg i ansiktet tar jag endast var fjärde-femte dag.


Vad skulle du säga till någon som börjar gymnasiet nu till hösten?
Svar: Det kommer vara jobbigt men att ändå göra sitt bästa kommer vara värt det!

Har du något jobb som du absolut inte skulle tänka dig att jobba som, eller i en viss bransch?
Svar: Hmm.. Avloppsdykare 😉 Hahah sa alltid det när jag var liten. Men om jag tänker mig något mer ”rimligt och vanligt” så skulle jag inte vilja jobba på varken tåg, flyg eller båt då jag lätt blir åksjuk samt kan bli lite orolig ibland. Sen skulle jag nog ha svårt för ett allt för administrativt jobb utan frihet och kreativitet, jag blir väldigt lätt rastlös och uttråkad.

Hur ser du på politiken i USA just nu och är du intresserad politiskt?
Svar: Jag måste säga att jag inte alls är speciellt insatt i USA’s politik. Det jag kan uttala mig om är ju att jag inte gillar Trump och det han står för. Sen tycker jag många saker i USA verkar väldigt dåligt för alla de som inte är rikast i samhället. Annars är jag ganska intresserad av politik i Sverige. Tycker dock det är jobbigt då jag inte identifierar mig med något parti, får skapa mitt egna haha 😉

Jag och mina fantastiska blogging babes <3

Du verkar va den skönaste på festen såååå kul! Men hur är stämningen mellan bloggare på olika event? Är de flesta som de verkar i sociala medier?
Svar: Men haha tack, man har sina stunder så att säga.. Stämningen är precis som på vilket annat jobbevent eller skolfest som helst. Vissa är man vänner med, vissa pratar man knappt med, vissa älskar man och vissa ogillar man. Mer eller mindre dramatiskt än så är det faktiskt inte. Jag tycker absolut att de flesta är som de är i sina sociala medier. Men det är ju också viktigt att tänka på att det knappt är möjligt att visa hela sin personlighet även om man vloggar, bloggar osv varje dag. Allt som postas är ju med något typ av filter, även inläggen som kan vara de mest personliga är ju genomlästa, korrade och genomtänkta. Det jag menar är alltså inte att folk visar upp ett fejkad fasad, utan snarare att man endast kan lära känna folk på riktigt genom att umgås i det verkliga livet! <3

Hur hanterar du stress? Känner du ibland att energin faller och hur gör du för att återfå den? Du gör ett jättebra jobb med allt!! <3
Svar: Stressad är jag dagligen, men det finns också en skillnad mellan stressen som driver mig framåt mot den stressen som kväver mig. När det blir för mycket brukar det ofta bero på att jag halkat efter med deadlines, dubbelbokat saker och kanske lovat för mycket. När det blir för mycket så slutar det ofta att jag först skiter i allt. Såhär var det ofta i skolan också, först var jag tvungen att nå någon form av botten och få ett mental breakdown. Lite tårar, lite godis, lite Netflix och mycket sömn. Efter det brukar jag liksom återhämta mig och känna att jag har kraften att strukturera upp allt, skriva to do lists och sen få allt gjort. När min energi faller så behöver jag som jag nämnde ett breakdown för att sen kunna starta om igen. Tack fina du, blir sååå glad <3 <3

När var första gången du började dricka alkohol och när var första gången du blev full?
Svar: Jag har i efterhand förstått att jag och mina vänner var ganska tidiga med detta. När min kompis fyllde 13 (som fyllde år i Januari!) så hällde vi i 0.5 dl sprit i bålen på hennes tjejmiddag. När min andra kompis fyllde 14 köpte vi smuggelvodka av en kille i en buske. Dessa gånger med alkohol var rätt oskyldiga, det blev aldrig kaos men jag kan ändå känna att det är lite sorgligt att vi ville bli stora så himla fort. Ännu mer ledsen blir jag när jag tänker på att den 25åring langade vodka till fyra tjejer som var 13-14 år gamla.. Så sjukt. Första gången jag var riktigt full var jag 15 år gammal, ni som har lyssnat på podden vet nog vilken gång jag pratar om hahahaha..

Louis Vuttion – Monogram Pochette Metis // Celine – Micro Luggage // Gucci – Dionysus

Hej! Vad är ditt nästa väskköp? Om du inte planerat något – vilka väskor står högst upp på din wishlist?’
Svar: Heej <3  Jag vet massor med väskor jag tycker är superfina men det finns liksom ingen som är ”the next one” än. Men det finns absolut några kandidater.. Att spara till renovering av mitt badrum har ju varit prio + en annan sak men det är redan avklarat så jag har absolut börjat fundera på ett till väskköp, gjorde ju dock ett väldigt nyligen (i slutet av Maj) så känner verkligen ingen stress kring det om man säger så.  Jag har kollat mycket på Celine men är lite osäker på om en luggage verkligen passar mig. Tänker att jag ska kolla mig omkring när jag är i Paris i Augusti!

Hej Andrea! Tycker du det ofta blir typ som att folk låtsats att de känner dig och/eller vart går gränsen till vad du tycker blir konstigt/obehagligt, när folk tex skriver till dig på snapchat, Instagram, bloggen osv.
Svar: Heej! Jag tycker inte alls att det är ofta som folk låtsas att de känner mig. Jag tycker inte heller att jag brukar få obehagliga meddelanden av folk som följer mig (med vissa undantag för obehagliga män dåraaa). Jag får verkligen sjuukt lite näthat om man jämför med många andra. 8 gånger av 10 är det ju en man som är arg på mig för att jag konstaterar fakta som att var femte kvinna blir utsatta för sexuella övergrepp och det blir dom av män. ”:)”

Har du något tips vad man kan göra/tänka när andra tjejer (som man känner) stöter / är väldigt på ens pojkvän? (Dock är inte min pojkvän så tillbaka, men det stör mig och gör mig arg på dessa tjejer då det känns som att de försöker ”sno” honom).
Svar: Hmm.. Jag har faktiskt aldrig upplevt detta om jag ska vara ärlig. Försöker tänka på situationer där det skulle kunna ha skett men kan verkligen inte komma på något. Det första du borde göra är att faktiskt fundera över om det är du som är lite svartsjuk eller om det faktiskt är så att tjejerna försöker ”sno” honom. Att prata med din pojkvän, att skämta med honom, att festa med honom, att plugga med honom är ju inte att sno honom liksom. Men om det är någon som verkligen beter sig dåligt tycker jag att du ska konfrontera henne, det är det bästa!

Städarrrrn’

Hej Andrea! Tack för en toppen blogg!
Jag undrar över om du har tänkt på att anlita någon som kommer och städar i lägenheten? Tänker på eftersom du verkar ha de ekonomiska resurserna för att ha det men som jag har uppfattat det så städar endast du och Anton? Skulle vara jätteintressant att höra din tankar kring det! Undrar även hur du tänker gällande när Anton ska göra något med sina kompisar. Kan du tycka att det känns jobbigt ibland etc?
Svar: Hej, tack så mycket!! <3 Jag har tänkt mycket på det, att ha städhjälp ser inte alls jag som något kontroversiellt eller konstigt; så länge man anlitar en riktig firma och inte svart. Både min mamma och pappa har städfirmor hemma varannan vecka och har haft det länge så det är som sagt något som känns naturligt för mig. Innan vi flyttade in var jag säker på att vi skulle ha städfirma här regelbundet men vi har märkt att det inte riktigt behövs. Det går sååå snabbt att städa vår lägenhet på 55 kvm. Hjälps vi båda åt och ska storstäda (dammtorka, dammsuga, moppa och fixa i kök och badrum) så tar det oss en timme allt som allt.

Till frågan om Anton så nej, jag tycker att det är roligt att han umgås med sina vänner. Båda behöver ensamtid och kompistid, speciellt nu när vi bor tillsammans och ändå träffas mycket varje dag. Sen om jag sett fram emot att mysa hemma i soffan tillsammans med Anton och han helt plötsligt säger att han ska träffa sina kompisar kan jag ju självklart bli lite besviken men inte sur eller så.  Kram! <3

9 svar till “Svar på frågestunden – del 2

 1. Anonym skriver:

  Vad tycker du om att den svenska bloggvärlden endast (eller i alla fall mesta dels) består av etniskt svenska tjejer, det är inte så ofta som man ser någon som har utländsk härkomst vid era bloggevents eller liknande?

  1. Hej! Jag vet inte riktigt vad du vill att jag ska svara på den fråga, det känns nästan som att du tycker att jag har något ansvar eller någon makt när det kommer till det. Men till vad jag tycker; jag tycker självklart att det är tråkigt, jag skulle tycka att det var jätteroligt att vår bransch var mer mångkulturell och att man fick se annat än den typiska-svenska tjejen. Hur det ska ändras vet jag dock inte. Kram!

   1. Anonym skriver:

    På samma sätt som en man hade fått frågan ”vad tycker du om att det till 90% bara är män som sitter o er styrelse?” kan man fråga en vit det utan att direkt skuldbelägga hen. Personen frågade om din åsikt och inte någonstans har den antydit att du skulle vara ansvarig, måste ärligt talat säga att jag tycker det är tråkigt att du automatiskt tolkat in det. Men jag förstår dig när det kommer till att känna sig maktlös kring det!

    Vi är många icke-vita tjejer som funderar över det och har aldrig någonsin sett en bloggare ta upp detta (har vid tillfällen frågat i kommentarsfälten men inte fått svar). Förutsättningarna för oss är helt annorlunda än för tjejer från medelklassen (eller rika tjejer). Ni är idealet och ni är enligt samhället ”bättre” än vad vi är. Det är sjävklart inte DITT fel Andrea och det är det nog ingen heller som tycker.

    Många bloggare pratar om hur fett och empowering det är att det är en kvinnodominerande bransch där kvinnor faktiskt tjänar väldigt mycket pengar men har nog aldrig sett någon lyfta hur otroligt vit (och ”rik” från början) den är, vilket är precis lika uteslutande som att det bara skulle vara män inom ett visst yrke. Vita kvinnor är otroligt priviligierade och i Sverige pratas det nästan aldrig om feminism för bruna kvinnor (som utsätts för fler förtryck) vilket är så fel och så sorgligt.

    Att du fick den frågan är inte konstigt alls, jag är också nyfiken på hur många av er ser på den saken.

    Kram

    1. Ja men det jag menar är att hade jag suttit i en styrelse hade jag kunnat påverka hur styrelsen såg ut. Anledningen till att jag tycker frågan känns konstig är för att svaret enligt mig är SJÄVKLART och UPPENBART; självklart skulle det vara roligare att fler kvinnor mer olika hudfärger och ursprung skulle vara i denna bransch. Jag uppskattar verkligen din kommentar och jag håller med dig helt och hållet men som du skriver, jag känner mig maktlös i det och vet inte hur jag ska förändra det.. kram <3

 2. Anonym skriver:

  Hej igen, jag skulle vilja utveckla min fråga till utländsk härkomst bortom Europa, ex. inte bloggare som Michaela Forni som är italiensk.

 3. Emma skriver:

  Om du vill ha lite motivation angående mer vegetariskt rekommenderar jag starkt dokumentären ”What the Health” på Netflix. Extremt sevärd (utan att vara överdriven) . Vore kul att höra dina tankar efteråt . Kram

 4. Johanna skriver:

  Att bli vegetarian är jättelätt, så länge man har en riktig anledning till det. Många gör det för att det är modernt ich inne och dessa personer stannar oftast inte som vegetarianer. Om du vill ha motivation till att bli vegetarian så rekommenderar jag att kolla på videor på hur kött blir gjort så lovar jag dig att du aldrig kommer vilja äta kött igen. Det var så jag blev vegetarian och har inte satt tänderna i kött sedan 1,5 år tbx.
  Lycka till!!

 5. Mich skriver:

  Emma: Fast what the health är sjukt överdriven haha, läse vad tyngre.com har skrivit om den.

 6. Alicia skriver:

  Hej Andrea! Kan inte du göra ett inlägg om hur du ställer dig till gaming? Hur mycket ska man tillåta sin kille att spela? Är det okej att bli irriterad om killen vill spela en fredagkväll när båda är hemma och tar det lugnt? Stör mig rätt mycket på när min kille spelar och undrar hur du tänker när Anton gamear? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> 7b8e8c7dcb6c569b000584cc581f6e5d33ae9fdd