Allmänt

Färsbiffar med fetaost, soltorkade tomater & tzatziki

Hej på er och god förmiddag! Känns vuxet att säga förmiddag istället för morgon när klockan är 10 men jag har redan varit vaken så länge så det känns inte riktigt som morgon längre. Men hörni, igår så åt jag och Anton en helt fantastisk middag och jag måste bara tipsa er om receptet. Egentligen är det ju ganska simpelt och många av er kan nog höfta er fram till detta men jag skriver ner allt ändå för säkerhetens skull! 🙂

Det vi lagade igår var alltså färsbiffar med fetaost & soltorkade tomater tillsammans med en hemgjord tzatziki och klyftpotatis.
Observera att ni kan ändra mängden/volymen själva. Vill man inte ha så mycket fond eller fetaost är det bara att justera, inte så att färsbiffarna kommer bli dåliga för det! 🙂 Detta blev för oss 3 portioner, köttmängden ska egentligen räcka till 4 portioner men vi gjorde lite för lite potatis..

Ingredienser färsbiffar:
500 gr nötfärs
2 msk oxfond
salt
peppa
oregano
0.5 paket fetaost (smulat)
soltorkade tomater (små bitar)
1 riven gul lök

Ingredienser tzatziki:
2 dl grekisk yoghurt
1 gurka
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
oregano
1 msk olivolja

Ingredienser klyftpotatis:
Valfri mängd potatis
Olivolja/rapsolja
Flingsalt
Oregano (ja vi körde verkligen på oregano)


Gör såhär:
1.
Börja med att sätta ugnen på 220 grader, gärna varmluft.
2. Riv gurkan till tzatzikin och krama sedan ur vattnet ur den och lägg den i en sil. Salta över gurkan och låt den stå så i cirka 30 minuter så saltet torkar in och vattnet rinner av.
3. Skala potatisen och lägg i en bunke tillsammans med olja och valfria kryddor, blanda så det fördelas jämt.
4. Lägg potatisen på ugnsplåt eller i ugnsform och sätt in i ugnen så fort som ugnen börjar bli ordentligt varm. Vi satte in våra på 175 grader, alltså innan ugnen var 220 grader. Vi hade inne vår potatis i 35 minuter, kolla och testa er fram till vad ni tycker bli lagom. Se till att röra runt lite ibland så inte potatisen bränner sig fast.
5. Blanda alla ingredienser till färsbiffarna, rulla sedan små biffar.
6. Blanda sedan ingredienserna till tzatzikin. Smaka av med salt, peppar, vitlök och oregano efter vad du/ni tycker är gott. Jag och Anton ääälskar vitlök så om ni inte gör det, satsa på en liten klyfta istället för 2 stora som vi gjorde.
7. När det är cirka 10-15 minuter kvar på potatisen kan du börja steka biffarna. Se till att få ett bra stekyta på varje sida, sänk sedan värmen och stek på medelhög värme för att få dom genomstekta.
8. Servera med en sallad och sen är ni hemma! Det blev verkligen sååå gott men lätt och enkelt.

Vill ni att jag ska lägga upp fler recept från vad vi äter här hemma?

6 svar till “Färsbiffar med fetaost, soltorkade tomater & tzatziki

  1. Ida skriver:

    Vad kommer dina fina stolar ifrån? :)<3

  2. Anonym skriver:

    ÅÅ! Ja lägg jättegärna upp fler recept!
    Men du, såg ditt nya avsnitt med Hanna snackar sex med en kändis, det var verkligen så kul. Du har väl inte missat att det kommit ut? Tänker att du borde lagt upp isåfall!
    Kram

  3. Emelie skriver:

    Hej finaste Andrea! kan inte du ha en vloggvecka? Det var ju så himla länge sedan och du känns mer personlig då du vloggar vilket jag saknar. Kram <3

  4. Anna skriver:

    Jag ville bara säga att du känns som en så himla ödmjuk, äkta och fin person! Du känns så naturlig och det känns verkligen som att du verkligen bryr dig om dina läsare och följare 🙂 Kram!

  5. Anonym skriver:

    Jaa lägg upp fler recept, får bra inspiration av det ni äter!!<33

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> 7b8e8c7dcb6c569b000584cc581f6e5d33ae9fdd