Allmänt

Going to Paris!


Efter en underbar helg i Köpenhamn med Isabelle så är det bara en och en halv vecka kvar tills jag och Mathilda åker till Paris. Vi bokade den resan för flera månader sedan och nu är det snart äntligen dags. Jag ser verkligen sååå mycket fram emot detta då jag som sagt ”bara” varit i Paris en gång när jag var elva och kommer verkligen inte ihåg någonting. Det ska bli SÅ KUL!!


Något jag vet att jag vill göra är att äta god mat, shoppa och äta picknick framför Eiffeltornet. Känns lite klyschigt men jag tycker det är roligt att göra sånt när man är på semester. Men hörni, nu vill jag som vanligt ha er hjälp!

Jag vill helt enkelt ha era bästa Paris-tips, gärna när det kommer till lunch, middag och drinkar. Vart ska vi?? Värt att veta är att Mathilda är veggo så vet ni något ställe som är anpassat för det är det extra tacksamt. Finns det något annat vi inte får missa? Hit me <3 

29 svar till “Going to Paris!

 1. Anonym skriver:

  Jag var i Paris i juni och det finns två frukost/brunch som verkligen är bra!!

  Det ena heter ”The hardware societe” och är ett australienskt inspirerat brunchställe med cool inredning och meny. Ligger precis bakom sacre coeur i montmatre

  Det andra ligger också i montmatre på gatan ”rue des ambesses” hela gatan var full med mysiga frukost och restauranger men ett ställe vi åt på var ”Le Vrai” jättegod frukost och croissanter! 🙂 Annars vet jag inte så mycket mer men stadsdelen ”Le Marais” är supermysig och inte så turistig & att se Eiffeltornet på kvällen när det blinkar är ett måste.

 2. Emma skriver:

  Mitt favoritställe är helt klart restaurangen Kong!!! Suuupergod mat och blir nattklubb på kvällen. (Vet dock inte hur det är med veggo men går att googla). Viktigt att ni bokar bord så ni hamnar på övervåningen :))))

 3. Lovisa skriver:

  Restaurangen Miss Ko tror jag att du skulle tycka om! En japansk restaurang som serverar den godaste sushin jag ätit. Serverar även massa andra goda rätter + tapasrätter. Har också underbara drinkar. Tror att de erbjuder bra vegetariska rätter också. Restaurangen är populär så ett tips är att boka bord om ni vill äta där. Tänkte även tipsa om georges men när ska ni ju redan äta om jag inte minns fel 😊

 4. Anneli skriver:

  Miss Kô!!! Underbar asianfusion restaurang som ni bör boka bord på, såå god sushi som bara smälte i munnen😭
  Titty Twister, bästa klubben vi besökte och något jag verkligen tror är i din smak!!
  En annan restaurang med jätte härlig stämning, musik, mat och service är Hanoi Café Paris asså wooow. Ännu mer wow var brunch/frulle på Buvette, ta deras avokadomacka, självfallet, och granolan!!!! Magiskt verkligen<33

 5. Ni MÅSTE gå till Brasserie Lola! Ligger inte särskilt långt från Eiffeltornet. När jag och Jesper var i Paris i höstas var vi där och käkade säkert 4 gånger under våran vistelse där, så mycket god mat och även efterrätter! Hela restaurangen är vegansk dessutom. Mums 😍

 6. Lovisa skriver:

  Ober mama, perfekt lunchställe! Italiensk restaurang. Deras tryffelpasta är to die for! De har även såå goda stenungsbakade pizzor.

 7. Lovisa skriver:

  Om ni har vägarna förbi måste ni bara köpa baguett på Gontran Cherrier. De anses ha de godaste baguetterna i Paris och det kan jag förstå, slår allt annat bröd jag ätit med hästlängder! 200 meter ifrån ligger även stället som fått pria för att sälja de bästa Crossianterna om ni tycker om det, stället heter: Le granier á pain. Efter att ha smakat crossianter där tycker jag inte om andra crossianter längre, de var verkligen såå goda! Perfekt att köpa baguett och crossianter på dessa två ställen + en flaska vin och sätta sig i någon mysig park vid sienne eller eiffeltornet och ha picnik! 😊 Paris är underbart, njut!

 8. Lollo skriver:

  Åh vad mysigt!
  Vad för slags ”veggo” är Matilda? Är hon lakto/ovo, eller äter hon inget från djurriket?? 🙂
  Tänkte för restaurang tipsen! Är hon lakto-ovo finns de ju oändliga att välja på, medans är hon endast vegetarian finns de tyvärr lite mindre ställen att käka på.

 9. Emma skriver:

  Miss Ko!!!! Bästa sushin i hela Europa no kidding

 10. Hanna skriver:

  När jag och min sambo var i Paris, så hoppade vi bara ”random” av på en tunnelbanestation för att hitta något middagsställe att äta på. Tunnelbanesystemet är ju enormt, så vi valde att hoppa av utanför stan, och det var det bästa beslutet vi tagit, vi hittade en restaurang där de knappt kunde tala engelska, men med google translate lyckades vi göra oss förstådda och fick den godaste maten någonsin! Dessutom var priserna sjukt mycket lägre än de andra restaurangerna vi åt på. DO IT! Även fast jag vet att ni gillar att ha kontroll över allt, haha! 🙂 Puss å kram, älskar er podd!

 11. Matilda H skriver:

  Mitt största tips är att verkligen göra exakt alla turistiga grejer ni vill, däremot skulle jag inte haka upp mig på att besöka och äta på alla kända, omtalade caféer och restauranger som finns. Det finns betydligt mycket mer och bättre att välja på om man ger sig ut och letar lite! Carette vid Place du Trocadero är ett av mina favoritcaféer (påtal om att undvika populära omtalade ställen…) som är jättefint och väldigt franskt. Och området St-Germain! Missa inte det.

 12. Maja skriver:

  Härligt! Paris är SÅ fint och en underbar stad!
  Mitt hetaste tips är att cykla! Hyr cyklar, det är supersmidigt, finns över hela staden och kostar knappt någonting. Paris är stort, så cykel är ett perfekt sätt att ta sig runt. Cykelvägar/filer överallt 🙂 Ha en underbar resa!

 13. Siri skriver:

  Här är mina bästa tips: http://nouw.com/sirieinarsson/category/paris

  Den restaurang som jag mååååste hylla i kommentaren redan nu som ni inte får missa är restaurangen Le Georges. Helt amazing!!
  Paris är en helt underbar stad, hoppas ni får en bra resa. Kramis

 14. Emma skriver:

  Jag var i Paris för ca 2 år sen och jag verkligen älskade det!! Vill tillbaka dit igen!

  Jag och min mamma gick iallafall till ett jättefint och glamoröst café som heter Angelina. Det ligger på Rue de Rivoli. De serverar fika som inte bara smakar fantastiskt utan även ser fanatiskt ut!

  Rekommenderar verkligen! Hoppas ni får en trevlig resa!

 15. Madeleine skriver:

  Trocadero är ett måste även om det är lite turistigt, så fint. Det är även fin utsikt över stan och Eiffeltornet från Lafayettes takterass där det oftast är väldigt lite folk.

 16. Moa skriver:

  Sådana här inlägg är så bra! Brukar alltid spara ner dem i en mapp som jag döpt till ”travel” på bloglovin’ och sen går jag in och kikar på tipsen när jag själv ska åka till den staden! <3 Tyvärr har jag inget Paris tips då jag typ var 8 år när jag var där sist…

 17. Denise skriver:

  Är så avis ÄLSKAR stället!! Om ni ska köra på picknick skulle jag rekommendera uppe vid Sacre Coeur (kyrkan på toppen). Då har ni istället utsikt över Paris (kanske inte Eiffeltornet tyvärr dock pga träden under sommarhalvåret). Där uppe har ni även världens mysigaste område Montmatre – konstnärsmeckat kan man väl säga. Gräsplätten framför Eiffeltornet är ganska överskattad, den är inte så grön och fin i verkligheten skulle jag säga. Dessutom brukar det krylla av folk.

  I Paris måste man ju äta crepes och bääästa stället är La Crème De Paris. Lite 50-tals känsla med himmelska crepes, milkshakes osv. Ha det bäst!!

 18. Emma skriver:

  Mitt bästa område i Paris är Marais, älskar att strosa omkring där bland restauranger, gallerier och butiker!
  Drinkar – La perle (klassikern) och Le Perchoir Marais (takterass i Paris, vad mer behöver man säga?)
  Veggohak – Hank Burger.

  Hoppas ni får det fint!

 19. Anonym skriver:

  Ät brunch på le pain quotidien! Det finns flera runt om i Paris och de har otrolig god frukost och brunch! Allt från avokadomackor till pannkakor och omelett. Tipsar dock om att reservera bord då det ofta är väldigt fullt och svårt att få bord mellan 9-14 ungefär! Ha så kul i Paris!! <3 kram

 20. Felicia skriver:

  Marais-kvarteren är supernice! Massa fina små affärer och mysiga gator att strosa omkring på!

  Något ni absolut inte får missa i matväg är restaurangen Miss Ko. Dom har i särklass den bästa sushin jag ätit (rainbow rolls och nån med crispy rice och lax är to die for!!). Dom har även grymma drinkar och så cool inredning! Det ligger precis vid Champs Elysees.

  Vill ni gå till något klassiskt och franskt kan ni gå till Les Deux Magots eller Cafe de Flore. De ligger typ två min ifrån varandra i området Saint-Germain de Prés. Bra lunchställen!

  Hoppas ni får det bra! 🙂

 21. Anonym skriver:

  Ober mama och miss kô!!

 22. Vilma skriver:

  Hej Andrea! Detta har egentligen ingenting med detta inlägg och göra – men jag tänkte att det vore roligt om du kunde dela med dig av dina absoluta favoriter när det kommer till shoppingaffärer men också när det kommer till online-shopping. Tycker det kan vara såå svårt att hitta bra shoppingsajter men också att veta vilka shoppingaffärer som har ett bra utbud. Många gånger när man är utomlands kan man träffa på nya trevliga butiker. Dela gärna med dig, inte bara svenska affärer/shoppingsajter utan gärna i andra länder – som sagt, dina favoriter!
  Tack för en bra blogg, take care

 23. Linnéa skriver:

  Vi var inte så länge i Paris när vi var där.. Men att gå upp i Eiffeltornet är ju typ ett måste! 🙂

 24. Ida skriver:

  Hej bästa du! Skulle inte du kunna göra ett blogginlägg med några väskor som är bra nu inför skolstarten. Helst ganska stora väskor och gärna under 1000-1500 kr. Kram

 25. Anni skriver:

  Kan du inte uppdatera din blogg mer?? Älskar verkligen din blogg. Tycker den är en perfekt blandning av mode & livsstil. Dessutom är du ju så sjukt snygg!

 26. Hanna skriver:

  Falafel i Maraiskvarteren! Har seriöst aldrig ätit godare falafel, 11/10 verkligen.

 27. Rekommenderar verkligen Place du Tertre, som är ett torg uppe vid Sacre Coeur! Där finns det många små mysiga resturanger, små gränder och en massa konstnärer som sitter och jobbar överallt och det är SÅÅ mysigt och fint! Jag tycker att det är där uppe man får den äkta Paris-känslan!

 28. Alma skriver:

  Miss Ko & Ober Mama!!! Helt klart dom bästa middagsställena! Båda var verkligen wow gott!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> 7b8e8c7dcb6c569b000584cc581f6e5d33ae9fdd