Allmänt

RECEPT: Tacosoppa


Vid det här laget har ni förstått att jag och Anton gillar tacos i många former haha, här om dagen testade vi på tacosoppa och det blev en succé. Vi båda gillar soppa så ungefär en gång i veckan blir det soppa och jag tycker det är lite svårt att komma på vilken typ av soppa man vill ha så blev riktigt glad när jag hittade den här på Icas (eller om det var Arlas..) hemsida. Vi har dock gjort om den lite så skriver ner hur vi gjorde ändå! 🙂

Ingredienser: (6 portioner)
500 gr nötfärs
1 stor gul lök eller två små
3 vitlöksklyftor
2 burkar med krossade tomater
15 körsbärstomater
3 msk chilisås
1 msk soya
3 msk oxfond
10 dl vatten
1 finhackad gul lök
timjan
cayennepeppar
sambal oelek (ja vi har det i allt haha)
2 påsar tacokrydda

 

 

Gör såhär:
1. Stek gul lök och vitlök tillsammans med olja och sambal i en kastrull, stek samtidigt köttfärsen i en vanlig stekpanna.
2. Sätt ugnen på 220 grader (du ska gratinera nachochips!!!)
3. När löken blivit mjuk och fått lite färg, häll ner vatten, soya, fond, tomater, chilisås och tomater. Häll även ner köttfärsen när den stekt klart! Låt stå minst 10 minuter, gärna så länge som möjlig om du vill att smakerna verkligen ska binda sig 🙂
4. När det är 10 minuter kvar tills du vill äta, sätt då in chipsen i ugnen med valfri ost över, vi hade riven cheddar, riktigt gott!

Vill man inte att soppan ska vara så stark kan man skippa sambal oelek och inte ta lika mycket tacokrydda. Kram!

3 svar till “RECEPT: Tacosoppa

  1. Emilia skriver:

    Hej!
    Varifrån är grytunderlägget (?) ifrån?

  2. Julia skriver:

    Planerar du att göra någon vlogg snart? 🙂 Tycker dina vloggar är så roliga!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

<<<<<<< HEAD ======= >>>>>>> 7b8e8c7dcb6c569b000584cc581f6e5d33ae9fdd