Alcatraz

Allmänt, Resor, USA 2018

INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR!

Under vår andra och sista heldag i San Fransisco hade vi en sak inplanerad, nämligen att besöka det nedlagda fängelset Alcatraz som ligger på en liten, liten ö precis utanför San Fransisco. Det är något både jag och Mathilda fått höra att vi absolut inte får missa så vi såg verkligen fram emot det. Jag tycker det är så himla intressant med true crime osv så att besöka ett nedlagt fängelse kändes som ett självklart val! :) Vi bokade biljetter cirka två-tre månader innan och biljetterna kostade sammanlagt 90 dollar för oss båda.

När vi kom fram till ön slogs vi tyvärr av en sak.. Det luktade FRUKTANSVÄRT hahaha.. Fåglarna har typ tagit med sig massor med fisk upp på ön så det luktade verkligen rutten fisk, inte lite heller. Sen hade många av fåglarna precis fått ungar så dom var väldigt beskyddande och lite agressiva mot oss människor.. Men visst var det fint?

Vi tog en liten broschyr för att enklast möjligt kunna lokalisera oss runt lite på ön!
Det kändes riktigt sjukt att gå runt i cell-hallarna. Det går inte riktigt att föreställa sig att folk brukade bo just där.

Jag var klädd såhär! :) Solglasögonen hittar ni HÄR!
Det var en väldigt intressant upplevelse men stanken förstörde tyvärr ganska mycket. Både jag och Mathilda började må illa och ville snabbt tillbaka haha :(

Mathilda hade på sig min jacka som ni hittar HÄR för ynka 299 kr!

Gillar