Att jobba med sin bästa vän

Allmänt, Frågor & Svar

Jag och min fina, kloka underbara bästa vän <3

Hej Andrea! Jag har en fråga som jag funderat på ett tag nu. Hur funkar det att jobba med Mathilda? Alltså både med henne som person men jag undrar framförallt hur det fungerar för er kompisrelation? Jag går just nu tredje året på gymnasiet och driver uf-företag med mina två närmsta vänner och det går... Inte riktigt som jag tänkte mig. Vi har alltid funkat som kompisar men vi har verkligen bråkat så mycket nu under uf-perioden. Det känns väldigt jobbigt i och med att vi är nära kompisar men också för att det egentligen går väldigt bra för vårt företag, vi skulle kunna fortsätta med företaget efter uf men vet inte om jag orkar i och med alla bråk..

Hej! Vad roligt med UF, mindre roligt med bråk! Såhär är det ju, jag och Mathilda jobbar mycket tillsammans i och med podden. Mer än så gör inte vi tillsammans just nu, eller ja nu har vi ju precis börjat med våra julvideos. Podden tar mycket tid och energi men det är inte direkt så att vi driver företag tillsammans. Men såhär är det, jag och Mathilda är väldigt lika när det kommer till arbetsmoral osv. Vi tänker ungefär lika när det kommer till jobb, planering osv. Mathilda tar alltid ansvar, vi hjälper alltid varandra, vi skiter inte i saker och tycker oftast lika när det kommer till nya idéer. Jag tror aldrig vi har bråkat någonsin om podden. Det känns tråkigt att inte ha något svar med en bakomliggande strategi men det bara funkar helt enkelt.. Något som dock är viktigt är att kunna skilja på jobb och vänskap, att inte ta personligt illa upp om din UF-kollega (och bästa vän) inte tycker samma som dig. Det handlar om ert företag, inte om dig. Jag förstår dock att det enklare blir bråk när man är så nära vänner, då kanske man "vågar" ryta ifrån lite mer än vanligt..

Om du nu verkligen tror på er idé och om det är möjligt att det kan vara ert jobb efter studenten, shoot. Låt inte småtjaffs komma emellan då. Prata med varandra och sätt upp regler kring hur ni pratar till varandra, för bara för att man är oense betyder inte det att man ska behöva börja bråka! <3

Gillar