Att påminna sig själv om sin egna utveckling

Träning

Jag kommer ihåg i November någon gång då jag kände att jag hade en liten dipp med träningen. Det var en period då jag var sjuk ofta och kände att jag aldrig riktigt kom igång eller fick hålla igång med träningen. Jag kände helt enkelt att jag inte utvecklades som jag ville vilket frustrerade mig. I vanlig ordning är man ju sin största kritiker och tankarna var ju i vanlig ordning rätt överdrivna.

Någonting som är väldigt bra med att fota och filma sig själv medan man tränar är inte bara att man kan se saker på plats man kan fixa till, det är också bra för tillbakablickar. Det är faktiskt ett tips jag har till er, filma er själva. Vem fan bryr sig om någon tycker det är konstigt på gymmet, jag lär mig supermycket av att kolla på mig själv för att sedan kunna förbättra mig själv.

I och med mitt bloggande och instagrammande så kanske jag fotar LITE mer än gemene man haha. Nej men jag kom över ett videoklipp här om dagen där jag gör frivändningar och push pressar med stång. I filmen som spelades in i slutet av 2018 så kämpar jag på som bara den med 25 kilo. Jag vet att jag utan problem skulle klara samma workout idag med 40 kg på stången istället.

Precis som med allt annat så är det så jäkla lätt att jämföra sig med andra. Jag följer folk som helt plötsligt går på händerna eller klarar av att göra muscle up på muscle up medan jag "inte utvecklas alls". Men det är klart att jag utvecklas! Om jag faktiskt fokuserar på min egna resa och mina egna framsteg så ser jag ju klart och tydligt att jag har förbättrats massor inom träningen. Och även om jag vet detta egentligen så är det så lätt att falla in i jämförelser med andra. Sjukt onödigt.

Detta skriver jag nu som en påminnelse till er om att inte kolla för mycket på vad jag eller någon annan gör. Jag kan absolut tycka att det är skönt när folk skriver ut sina vikter eller tider men att inte ta det på för stort allvar. Jag känner min kropp bäst och jag har min egna utvecklingskurva, mitt värde sitter inte i hur bra jag är i förhållande till någon annan.

Gillar