Badrumstankar

Allmänt, Inredning

Okej för några dagar sedan nämnde ju jag att vi ska renovera badrummet nu i höst och även om vi inte bokat något än med en firma så tänkte jag berätta hur det ska bli. Golvet ska vara i ljus marmor i hexagonform, alltså sexkantigt kakel. Vet inte om jag vill att det ska vara en "marmorlist" som på bilderna eller om väggplattorna kommer börja direkt.. Tror i alla fall att detta kommer bli riktigt snyggt, badrummet är väldigt litet så tror att det är en fördel att ändå hålla det ljust så det inte känns ännu mindre.

På väggarna ska det nog ha helvitt kakel som ligger omlott. Jag vet dock inte riktigt vilket storlek vi borde köra på.. Vill verkligen ha ljust fog men hur ser det ut efter ett tag? Man kanske kan behandla fogen på något sätt så den inte blir så smutsig, eller köpa någonting man kan ha på i efterhand.. Får googla!

Allt i hela badrummet kommer ju bytas ut men den största förändringen blir att vi går från badkar till dusch + tvättmaskin istället. Badrummet är som sagt väldigt litet så det kommer bli två stycken raka och vikbara dörrar. Alltså likt som på bilderna bara att det kommer vara två dörrar istället för en. Golvbrunnen får gärna, precis som på bilden längst till vänster, vara längs väggen eller i ett hörn.

Som sagt, litet badrum kräver extra planering när det kommer till förvaring för det är där det brister idag. Först och främst vill jag få in ett större spegelskåp ovanför handfatet och sen ett till väggskåp ovanför tvättmaskinen. Väggskåpet tänker jag kan vara liknande det på bilden längst till höger. Där kan man ha allt möjligt, tvättmedel, hårprodukter osv. Jag önskar att det fick plats med ett handfat som hade bra lådor under men jag tror tyvärr att det kommer kännas trångt. Desto luftigare desto bättre, få som sagt satsa på stora spegelskåp och väggskåp.

När det kommer till andra detaljer så kommer det inte bli mässing utan vi kommer köra på silver. Det kostar väldigt mycket att renovera ett badrum, och att köpa rör i mässing (har utomliggande rör) blev för dyrt enligt mig. Jag vet dock inte om det är något hantverkarna kan fixa eller om man då behöver flytta in väggarna för att få plats med rören innanför.. Aja. Det lutar i alla fall åt att köra på rostfritt stål istället för mässing men vi får se om det går att lösa! :) Jag tycker verkligen att det här är ett jätteroligt men också nervöst projekt. Det är väldigt mycket pengar som ska investeras och förhoppningsvis öka värdet på lägenheten..

Gillar