Bootcamp pass 3: Yoga!

Allmänt, Träning

I lördags var det dags för det tredje bootcamppasset och därmed första veckans, sista pass. Så nu är första av sex veckor avklarade och alla har verkligen varit så grymma. Det känns verkligen så kul! I och med att många började på bootcampet för att få hjälp med att komma igång med träningen så tänkte vi att ett yogapass passade bra som första lördagspasset, kan vara skönt att stretcha kroppen lite och inte chocka den med ännu ett superhårt pass. När man inte tränat på väldigt länge är det viktigt att verkligen prioritera och planera in vila så kroppen får återhämta sig i och med att man kanske inte är van vid att belasta kroppen så pass hårt som man gör när man börjar träna igen. Vanliga symtom för just detta är feber, förhöjd vilopuls, dålig sömn osv. Så tänk verkligen på det om ni vill sätta igång med träningen, ta det lugnt i början! :)

Jag älskar ju att yoga men kan verkligen inte instruera ett pass så jag tog kontakt med en tjej vid namn Catja Divjak. Vi träffades på Barebells bootcamp som jag var med på i December och då berättade hon att hon jobbar som yogainstruktör. Något som är superkul är att hon både är med som deltagare på själva bootcampet OCH kommer hålla två pass på bootcampet, underbart ju!

Jag fick komma med önskemål på upplägg och jag tänkte att en relativt lugn yoga med mycket stretch kunde vara bra efter första veckan och passet var verkligen så nice. Jag har ju kört mestadels bikram och yin (som är som dag och natt om man jämför dom med varandra haha) medan Catja praktiserar Vinyasa vilket jag inte är helt främmande med men verkligen nybörjare.

Jag var inte med på första passet, då passade jag på att ta dessa bilder men sen när andra gruppen körde hoppade jag på. Tycker verkligen att passet passade gruppen så bra. Enkelt men ändå utmanande för balansen osv. Det jag upplevde som mest utmanande med yogan när jag började efter sommaren var det mentala. Att kunna koppla av, koppla bort och varva ner. Vara här och nu. Fokusera på andningen, sensationen i kroppen och inte på vad jag ska handla eller vad jag ska göra nästa helg.

Catja fick verkligen in den här meditativa känslan SÅ bra och jag hoppas att vissa kanske fick upp ögonen yoga för första gången. Andra kanske gav det en andra chans och fick en ny åsikt. Jag har ju yogat tidigare, flera gånger men har inte fastnat för det förens i September. Även om det kan ta tid så tror jag verkligen att ALLA skulle må så bra av att hitta en yogaform som passar en själv. Du lär känna din kropp och dig själv på ett nytt sätt. För oavsett hur viktigt det är att kunna pusha sig själv som vi gjorde i tisdags och torsdags så är det minst lika viktigt att kunna koppla av.

Hur fina är inte korkmattorna från Casall? Dom fanns här på Wörkout sedan innan så det passade verkligen perfekt till vårt pass :) Om ni är intresserade av att lära er mer om yoga så kan jag tipsa er om att följa Catja på instagram. Där heter hon @catjadivjak <3

Och kolla vilken lyx Pischa hade fixat till tjejerna såhär lagom till lördagsfixet! Hur jäkla fett med nagellack och lösfransar sådär lagom till helgen?

Vi hade som vanligt bars att erbjuda från Barebells :) Min favorit är Carmel Cashew och Mint!

Gillar