Då är det dags att göra slut..

Texter

Ett favoritämne som jag delar med er är kärlek. Det verkar i alla fall så när jag kollar statistik på podden och bloggen när ämnet tas upp. Men det är väl självklart, jag skulle kunna prata om kärlek och relationer i evigheter. Tycker det är så roligt att prata om det med kompisar. Att jämföra hur man bråkar, vad man bråkar om med sina pojkvänner/flickvänner eller hur kompisarna som är singlar ser på andras förhållanden osv. Jag tänker att nu när sommaren är slut och hösten börjar krypa sig på så rensar många i sina garderober, det kanske även är dags att rensa bland sina förhållanden? Kanske till och med göra slut med sin flickvän eller pojkvän.. Punkterna jag radar upp här nedanför är saker som jag personligen inte tycker är okej och är anledningar till att man bör göra slut eller i alla fall börja ifrågasätta sin kärleksrelation. Jag själv har ju aldrig gjort slut med någon eller velat göra det men har som sagt skrivit ihop detta utifrån kompisars erfarenheter samt egna erfarenheter där liknande problem funnits i kompisrelationer.

1. Din partner ger dig skäl att bli orolig för att hen ska vara otrogen.  Det här är tyvärr väldigt vanligt. Att gå runt och oroa sig över att han eller hon ska göra något med någon annan. Det är dock något man sällan tänker på längre än några minuter per år, om din partner inte ger dig anledning till att faktiskt vara orolig. En grej om man har ett öppet förhållande, annars tycker jag att otrohet är något av det värsta man kan utsätta en annan människa för. Det är enligt mig inte okej om min pojkvän skulle skicka flirtiga sms till andra tjejer, be om bilder osv. Har hört så många tjejer som konfronterat sina pojkvänner och då försvarar dom sig med "Men gud det var ju bara på skämt, chilla". Det är inget jävla skämt? Var det NÅGON som tyckte det var roligt? Nej. Du som läser det här förtjänar så mycket mer än någon som alltid blir lite för närgången på klubben. Du förtjänar mer än en partner som smsar med andra även om det "bara är på skämt". Om tvåsamhet när något man kommit överens om så är det i mina ögon sjukt viktigt. Kan inte tänka mig något jobbigare än att hela tiden gå runt och vara orolig, hela tiden vilja kolla i hans telefon för att försäkra mig om att allt är som det ska. BIG NO NO!

2. Din partner är elak mot dig. Man är inte alltid överens, man kan tycka att den andra är dum i huvudet och man kan inte alltid förstå hur hen kan resonera som hen gör. Precis som med alla andra i sitt liv så tycker man aldrig samma om allt. Bråk kommer ju uppstå, för vissa mer och andra mindre men bråk kommer hända, det är bara så det är. Något som dock enligt mig aldrig är okej, är att vara elak. Absolut bråkar jag och Anton, och det kan vara svinjobbigt. Men aldrig skulle vi vara taskiga mot varandra med flit. ALDRIG skulle jag skrika fula ord mot honom och aldrig skulle han göra det mot mig. Alltså helt ärligt? Om Anton skulle säga "Fan vad äcklig du är, jävla vider", då skulle jag starkt börja fundera på vad fan vi har för relation egentligen. Vart finns respekten för den andra om man tycker sig ha rätten att vräka sig ut liknande? Det behöver ju inte bara vara vid bråk, har även bekanta som fått höra elaka pikar osv i vardagen som enligt mig är så oacceptabla och taskiga. Har man ingen respekt för varandra är kärleken rätt förstörd enligt mig.

3. Din partner prioriterar inte dig. Detta kan ju vara omedvetet eller medvetet, men oavsett så gör det ju lika ont. Det gör ont att inte prioriterad lika högt av sin kärlek som man själv gör. Att vara ett andrahandsval när man är i en kärleksrelation är tufft och om det inte är ömsesidigt outhärdligt. En sak om båda känner att relationen inte behöver så mycket tid och omsorg, men det är hemskt att ensam stå och känna att man kämpar för något som den andra inte gör. Problemet här blir ju att det är svårt för den som prioriterar relationen högre att sluta prioritera den lika mycket som förut, därmed ligger ansvaret lite på den andra. Att möta den som känner sig sviken, eller så får man göra slut.

4. De dåliga stunderna är fler än de bra. Det kan kännas som en självklarhet, men det är lätt att trycka bort tankarna om att de dåliga stunderna kanske börjar bli lite för många. Alla har dåliga stunder, som individer, som vänner och som par. Relationen kommer inte vara 110% perfekt hela tiden. Men det är verkligen viktigt att börja se över de dåliga stunderna när de helt plötsligt börjar bli oftare man bråkar eller kanske funderar på om man verkligen har känslor för den andra. Det är stor skillnad på en svacka och att det är dåligt på riktigt, innerst inne så vet man nog när det gått lite för långt..

5. Du saknar inte längre. Ett stort tecken på att det kanske är dags att göra slut är när man inte längre saknar och längtar efter sin partner. Jag har flera vänner som upplevt just detta. Att det kanske kan gå en vecka, en månad utan att man ens på riktigt saknar personen, ibland kan man sakna att ha någon att krama men saknar man verkligen personen? En grej att man kan tycka att det är lite skönt med egentid men ni vet nog vad jag menar. Precis på samma sätt som jag kanske upplevt med vissa vänner. Man kommer helt plötsligt på att man själv inte hört av sig på länge, och att det kanske inte gör så mycket..

  • Postad i: Texter

Gillar