Den stora jullistan

Allmänt, Frågor & Svar

Jag, Alice, Mamma och Nora förra julen <3

6 JULSNABBA ? Pepparkakor eller lussebullar? Lussebullar! Jag kommer faktiskt inte ihåg vad jag valt tidigare år.. Men saftiga bullar med saffran går faktikt framför torra kakor även om jag äääälskar pepparkakor. Längtar ihjäl mig till söndag då vi ska julbaka! Både pepparkakshus, lussebullar och hela köret.

Skumtomtar eller knäck? Knäck alla dagar i veckan. Den ska dock inte vara för söt. Hehe you know me.

Julkorv eller julskinka? Nu är ju jag vego men annars hade jag valt julskinka.

Revbensspjäll eller Janssons? Janssons.

Glögg eller julmust? Julmust!! Glögg är ju mysigt men julmust är verkligen jul i ett glas.

Ge eller få? GE! Snacka om att detta är något som kommer när man blir äldre. Jag är liksom pirrig över att ge julklappar och tycker det är så himla kul. Dock har jag varit lite mer chill kring det i år än tidigare år. Har fortfarande inte köpt alla julklappar vilket jag brukar vara klar med i November haha.

3 OM JULTID ? När är det dags att pynta? Adventspynta gör jag vid första advent och sen sista julkrutet ställs vanligtvis fram några dagar innan julafton.

När får man ha gran? Tredje advent tycker jag är ganska lagom. Nu fick ju jag en gran i ett bud så därmed är den här redan nu vilket också är mysigt! Men tredje advent tycker jag som sagt är lagom. Då hinner man njuta av granen ett tag innan julafton men inte tröttna liksom.

När öppnar man presenter på julafton? Vi har alltid öppnat både på morgonen och kvällen i min familj. Ofta har det bara varit familjen på morgonen och då kan det vara mysigt att öppna någon liten klapp innan hela släkten sammansluter.

5 JULPERSONLIGA ?

Vad är bäst med julen? Stämningen såklart. Alla varma leenden, julbelysningen i stan och i folks fönster. Det känns som att alla är lite vänligare liksom. Men på ett personligt plan tycker jag om att hänga med släkten, äta gott och bara mysa.

Det sämsta med julen? Den stress som tyvärr kan uppstå. Jämförelse och utanförskap som är som tydligast högtider som denna.

Vad ska du göra på julafton? Vet inte riktigt hur julafton kommer se ut. Jag och Gustav kanske är med hans familj på förmiddagen eller så är vi bara hemma själva och tar det lugnt. På kvällen ska vi hem till min mamma där alla kusiner m.m kommer vara. Det är verkligen det bästa att fira jul med massor av barn <3

Nyår då? Jag och Gustav ska nog käka middag ute någonstans och sen är det nyårsfest!

Tror du att det blir det en snöig jul? Det känns inte riktigt som det. Men hoppas innerligt!

Bilder från förr-förra julen då hela vår släkt blev sjuka haha :( Men det var supermysigt att bara vara vi i familjen också <3

Gillar