DIY - GÖR OM DIN SÄNGGAVEL GRATIS

Tips, Inredning

INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Såhär brukar det se ut hemma hos oss! Det vill säga med en mörk sänggavel som på många sätt är fin men jag har tröttnat lite på den. När jag skriver detta inlägg så inser jag ju också min grova dubbelmoral som var trött på beiget för några dagar sedan för där är tydligen vårt sovrum ett enda stort mega-undantag :) Som jag nämnt tusen gånger så kliar det i mina fingrar här hemma när jag är hemma hela tiden för för några dagar sedan fick jag alltså för mig att jag ville byta sänggavel.

Först kollade jag på att köpa en helt ny sänggavel, sen förstod jag att det kanske är lite dumt i och med att vi har en relativt ny och fräsch sänggavel. Sen tänkte jag att jag skulle beställa hem tyg och sy ett överdrag. Under dessa tankar gick i mitt huvud så funderade jag också på vilken färg jag skulle vilja ha på tyget jag skulle beställa hem och då föddes idén om att klä in min nuvarande sänggavel i ett påslakan!

Voila! Kanske inte det snyggaste ni sätt men i alla fall en väldigt billig och smidig lösning. Det jag gjorde var att jag tog ett påslakan jag hade hemma (länkat längre ner i inlägget), drog ut sängen från gaveln och sen hängde jag påslakanet över gaveln och vek in längs alla kanter.

Här ser ni före och efter samt en bild från sidan med påslakanet. Så har man ett påslakan hemma att avvara så kan man ju testa på detta om man också är sugen på att ge sovrummet ett nytt lyft. Tycker det blev lite mysigt ändå. Sen känns det typ rätt nice att enkelt kunna tvätta klädseln runt sänggaveln.

Beiget påslakanset - LÄNK // Vitt påslakanset - LÄNK // Ljusgrått påslaknset - LÄNK

Det vita och det ljusgrå är dom seten jag har här hemma!

Gillar