Drömlägenheten just nu

Allmänt, Inredning, Texter

Vi har varit på visningar, vi har sagt att vi vill köpa nytt, vi har sagt att vi ska bo kvar. Ja allt är kanske lite förvirrat men som det ser ut nu så vet vi att vi vill flytta inom de närmsta två åren kanske. Om det blir om ett år eller två år, I don't know. MEN, jag har i alla fall massor med idéer och "krav" inför nästa flytt som jag tänkte kunde vara lite kul att ta upp i ett inlägg. Just nu bor vi i en bostadsrätt som jag äger och planen är ju då att i framtiden köpa något tillsammans. Idag bor vi i Årsta, en tvåa på 55 kvm med balkong. Vi trivs superbra men det skulle vara kul att äga tillsammans, flytta tillsammans och liksom göra den resan tillsammans helt enkelt. Sen finns det även några saker jag mer än gärna skulle vilja se i nästa boende.

Sekelskift eller nyproduktion Idag bor vi i ett lägenhetshus som är byggt på 40-talet. Inget mig emot egentligen men det skulle vara kul att bo i antingen sekelskift eller nyproduktion. Vår nuvarande lägenhet har ganska högt i tak (2,7 meter tror jag) och har fina detaljer så som fiskbensparkett men om jag får drömma så skulle jag verkligen vilja bo i sekelskift eller nyproduktion.

Balkong eller fin innergård Ett krav jag har är att det ska finnas antingen balkong eller en användbar och mysig innergård. Simple as that :) Balkong i sig är inte ett mååååsteee men då måste det som sagt finnas något annat härligt alternativ som en fin trädgård/gård.

Braskamin/kakelugn. Detta är verkligen inget måste men det är verkligen någonting jag drömmer om; att kunna elda i lägenheten. Vi har det både hos mamma och i pappas gamla hus och det är ju bara för mysigt under det mörka halvåret.
Övriga detaljer/punkter jag skulle vilja se i nästa lägenhet är:

- Ett tredje rum. Antingen ett riktigt rum eller en rymlig klädkammare. Idag kan jag sakna ett utrymme där man kan ställa undan saker. Vi trivs jättebra i vår tvåa så att flytta till en ny tvåa utan bättre förvaringsmöjligheter skulle vara väldigt onödigt. - Gärna tvättmaskin och badkar. Viktigast för mig är nog ändå tvättmaskin, tycker det är så himla skönt att slippa boka tid osv. - Fina trägolv. Detta är såklart något man kan fixa i efterhand (kan dock bli väldigt dyrt) men något annat än vanlig ekparkett skulle vara kul. Älskar verkligen vårt vardagsrumsgolv här hemma. - En till dröm är att ha en köks-ö eller någon bar-liknande konstruktion likt på bilden ovanför till höger. Jag skulle så gärna vilja ha ett mer öppet och socialt kök. - Bastu! Detta är väl mest Gustavs önskan men att ha tillgång till bastu i lägenheten eller i föreningen skulle verkligen vara goals. Detta minimerar ju utbudet rätt så markant kan man säga. Men det skulle verkligen vara drömmigt.
Områden då? Vi trivs verkligen så bra i Årsta och jag skulle absolut kunna tänka mig att köpa nytt boende här. Det känns lugnt, tryggt och det känns som att vi alltid har nära överallt. Bussar, tvärbanor, tunnelbanor och tåg går hela tiden och jag behöver aldrig planera mina resor speciellt noggrant. Men om man tänker sig någon annanstans i Stockholm så skulle jag säga att Gamla Enskede, Gröndal, Liljeholmskajen och Hammarby Sjöstad lockar mig rätt mycket. De två sistnämnda är nybyggnadsområden med bara massor av nya hus. En väldigt positiv sak med Hammarby Sjöstad och Liljeholmskajen är att man har väldigt nära till vatten, det gillar jag.
Hur det blir får vi helt enkelt se. Det känns som att det finns så mycket saker jag vill göra och spara pengar till och då känns det väldigt skönt att jag faktiskt trivs bra där vi bor nu. Tänk att det redan gått tre år sedan jag flyttade hit, tiden flyger verkligen förbi <3

Gillar