DRÖMMARNAS RESA?

Allmänt, Resor

Under julhelgen låg jag och tänkte lite på vad jag ville göra under 2017. Något som är återkommande oavsett år för mig är att jag gärna vill resa, se världen liksom. Tänk vad mycket det finns att se, så sitter man här hemma i Sverige liksom. Jag trivs med att bo här men jag vill verkligen se mer av världen, även om jag kanske sett mycket redan. Jag har aldrig varit i Sydamerika och skulle gärna vilja se mer av USA än New York som jag redan besökt två gånger. Det jag kom fram till där i mellandagarna var i alla fall att jag gärna skulle vilja göra en lite större resa, se så mycket som möjligt på en och samma gång men helst inte en backpacking-resa i Asien. Det är ju det kanske billigaste alternativet men det är ändå inte riktigt vad jag är ute efter. Jag slängde iväg ett sms till Mathilda där jag skrev i princip "Alltså fatta vad roligt att dra på en resa till USA sommaren 2018 då båda vi är 21 och se typ Los Angeles, Hawaii, Las Vegas osv!!!" Och hon nappade direkt och då var det bestämt. Eller ja bestämt och bestämt, vi har i alla fall öppnat varsitt sparkonto som heter "RESA SOMMAREN 2018" där vi från och med januari-lönen sparar till vår resa. Så det blev inga planer för 2017 men för 2018 istället. Inte bara för att det är skönare att vara 21 i USA (alkohol, hyrbil osv) men också för att vi då har tid att spara så mycket pengar vi känner att vi kommer behöva för att göra en sån här typ av resa. Det kommer ändå kosta oss myyycket pengar och därför är det så skönt att börja spara redan nu så man slipper hetsa sista månaderna och leva på nudlar.

Vi pratade lite om detta igår då vi satt och kollade vad saker skulle kosta, vi kollade då flygbiljetter för sommaren 2017 och hoppas att priserna inte stiger sådär megamycket till nästa sommar. Borde ju inte vara så i alla fall.. Här nedanför ser ni dom destinationerna vi har pratat om att besöka under vår resa. Men som sagt, det är 1,5 år kvar. Det kanske blir något heeeelt annat, det kanske kommer upp saker som gör att resan inte ens är möjlig att genomföra men här är utkast 1 av planen. Efter att ni läst klart inlägget, kan inte ni kommentera om ni har liknande planer eller gjort någon liknande resa? Finns det något vi borde tänka på? Borde vi tänka om?

Som sagt så är detta verkligen bara ett utkast på en plan vi har, resa kommer vi väl göra men det kanske slutar med en månad i Italienska alperna eller surfläger på Bali haha :) Dock skulle jag mer än gärna vilja att denna planen fungerar och att det om 1,5 år blir av! Wow alltså.

Varken jag eller Mathilda har besökt USA's västkust så det känns väldigt lockande. San Fransisco verkar vara en otroligt vacker stad och där skulle vi kunna tänka oss att börja resan. Alltså flyga dit från Stockholm!

Efter kanske 5 dagar i San Fransisco skulle vi vilja flyga över till Hawaii. Hahaha "flyga över", det är typ 5 timmar med flyg. Det är liksom längre än till Barcelona från Stockholm. USA är ju verkligen sjuuukt stort. Nej men jag tror att både jag och Mathilda är väldigt måna om att Hawaii ska finnas med på resan, det känns verkligen som ett måste. Det ser sagolikt ut på bilder så kan bara tänka mig i verkligheten.. Om vi tar oss till Hawaii vill jag hoppa fallskärm där!

Efter Hawaii flyger vi till Los Angeles för att leva life där. Vi har fått intrycket av att man borde ha lite mer tid där pga de stora avstånden och allt det finns att göra och se. Vi pratade om att kanske vara i Los Angeles i.. 10 dagar typ? Man vill ju bara vara en del av den där coola, hälsosamma vardagspulsen. Äta fräscha frukostar, gå på promenad i bergen och kanske hinna med lite kändis sightseeing hehehehe.

Om man gör en sån här resa, då känns Las Vegas som något man borde uppleva. Jag tänker inte dö utan att ha upplevt sjuka, extrema, vackra Las Vegas. Här tror vi dock inte vi skulle stanna så länge i sånna fall, bara så vi hinner med Grand Canyon, en sjuk festkväll och lite strosande typ.

Och sen avsluta resan med en långweekend i New York. Satan vad jag älskar den här staden alltså, skulle så gärna vilja åka hit med Mathilda och visa mina favoritställen för henne. Hon har också varit där men är inte riktigt lika förtjust som mig, då har jag fått för mig att hon inte sett samma som mig bara hahah.. Om det blir så att det blir lite för dyrt är det New York som skulle ryka från listan, just för att vi båda redan varit här och för att New York är ett ställe där det är svårt att inte spendera väldigt mycket pengar.

Gillar