Egen müsli

Allmänt, Recept, Tips

Igår gjorde jag något jag tänkt göra länge, nämligen min egna granola. Det blev dock inte så bra, det blev väldigt bränt hehe.. Vilket ändå känns lite konstigt då det stod att det skulle vara inne i 30 minuter på 175 grader, men alltså det blev verkligen bränt. Så om ni vill göra "min" granola, följ inte instruktionerna kring tiden i ugnen haha.. Jag slängde egentligen ihop detta utifrån vad jag hade hemma, fick köpa till linfrön och solrosfrön bara :) Receptet hittade jag på Ica.se och det såg ut såhär:

1 dl mörk sirap 3 msk honung 1 dl vatten 5 dl rågflingor 5 dl fiberhavregryn 1 dl kokosflingor 1/2 dl hela linfrön 1/2 dl pumpakärnor 1/2 dl solrosfrön 1/2 dl grovhackade hasselnötter (jag hade inga så struntade i dom)

Sen är det bara in i ugnen på 150-175 grader och satsa på kanske 20 minuter så slipper ni få lika ont i tänderna som jag fick hahha.. :( Det man gör i alla fall är att värma vatten, sirap och houng i en kastrull (värma, inte koka). Sen häller man det över sin torra blandning och sen fördelar man ut det på en plåt.

Gillar