En fråga och ett svar

Frågor & Svar

Hej Andrea! Jag har läst din blogg i fem år nu och undrar en sak om dig och er influencers/bloggare. Jag undrar om du ofta känner att du anpassar ditt liv för att bli instagramvänligare (om du förstår vad jag menar)? Påverkas du när du väljer resmål, maträtter, outfits, fester, frisyrer osv? Känner du en press att skapa "bra content" liksom? Hoppas verkligen inte att du missuppfattar detta men det känns som att du till skillnad från många i samma bransch inte gör det. Eller? Skulle vara intressant att höra dina tankar kring detta! Du är grym :)

Svar: Hej på dig! Gud vad roligt att du läst och hängt med så länge, vad coolt! Och vilken intressant fråga du kommer med. Det här är faktiskt något jag tänker på rätt ofta. Att blogga, instagramma, youtubea, podda osv är mitt jobb. Det är vad som ger mig inkomst men det är ingen som "tvingar mig", jag har ingen chef som säger vad jag ska göra, inte ska göra osv. Den enda som bestämmer hur mycket som ska publiceras, vad som ska publiceras osv är jag själv. Jag är den som ställer krav på mig själv helt enkelt. Att jobba med sociala medier är väldigt kul, det är en lyx få förunnat och jag är så tacksam över allt vad detta jobb har givit mig. Tänk om jag 12 år gammal fick veta att jag skulle kunna försörja mig på detta 10 år senare? Sjukt haha.

Jobbet är något jag tar på allvar, såklart. Men också inte. Att skriva om mitt liv är det jag tjänar pengar på men det får aldrig påverka mitt liv på ett sånt sätt att jag börjar bete mig annorlunda för att få högre statistik, fler likes osv. Jag kommer ihåg att jag läste på någon blogg för några år sedan att en tjej var sugen på att beställa en drink men beställde en annan för att den var mer fotovänlig. Även om det bara handlade om en drink så tyckte jag ändå att det lät så himla sorgligt. Här i mina kanaler kommer ni inte hitta dom lyxigaste bilderna från resor med tjejerna, bilder på dyra presenter, spektakulära outfitbilder och om resor till de coolaste hotellen just nu; om det inte är just det jag själv känner för att göra. Förstår ni hur jag tänker? Av och till har jag tänkt att mina kanaler är tråkiga, just för att jag kanske inte tänker "content" hela tiden men samtidigt tror jag också att det är något som gör mig till en betydligt lyckligare människa. Jag kommer bara jobba med detta så länge det går, så länge mitt "vanliga" liv duger att läsa om. Självklart tänker jag på hur mina instagrambilder kan bli så fina som möjligt, precis som många håller på. Självklart vill jag uppdatera er med bra inlägg. Men, nej jag känner verkligen ingen press kring att skapa content och därmed anpassa mitt liv efter det. Jag kan verkligen inte tänka mig någonting sorgligare än att jag skulle leva ett liv för instagram och inte för mig själv. Och om det betyder att jag upplevs som tråkig eller oproffsig, då är det så det får vara liksom. Eller så är det just det som gör att folk uppskattar mina medier, I don't know. Tack så mycket och hoppas du fått svar på din fråga och att jag tolkade den rätt <3 kramisar ni är bäst

Gillar