En kall måndag

Allmänt, Min dag/helg i bilder
INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Igår var Gustav ledig så vi passade på att boka in ett möte med banken angående vårt gemensamma sparande. Både Gustav och jag tycker att det är väldigt viktigt och roligt att spara, så varför inte spara tillsammans? Vi ser ju självklart en framtid tillsammans och då känns gemensamma, ekonomiska mål som en självklarhet. Det blev min bank vi valde att gå till och mitt bankkontor ligger på vackra Strandvägen.

Stockholm bjöd på sol, det skiftade dock väldigt snabbt men på morgonen var det i alla fall soligt och fint! Det visade sig att vi inte kunde öppna en gemensam fond så vi gjorde så att vi öppnade varsin likadan fond där vi sätter in exakt lika mycket varje månad. Vi skulle absolut kunna spara precis som vi själva vill för stunden men det känns ändå kul och bra att vi har ett sparande som är likadant till punkt och pricka, som är till för just oss. Eller vi har faktiskt två likadana sparanden nu. 1 långsiktigt, det som vi hade möte om på banken. Det kan vara så att vi inte rör de pengarna på tio år eller så används dom om 1 år, eller 3 år. Det beror lite på när vi flyttar från lägenheten i Årsta, hur vårt andra sparande gått osv.

Sen har vi ett gemensamt sparande när det kommer till resor och nöje. Vi båda har nu öppnat ett konto (vanligt konto alltså) där vi lägger undan lika mycket varje månad ägnat till just: resor och nöje. Detta för att vi båda ska ha samma förutsättningar och mål, känns så bra! Det känns också så bra at lägga undan pengar regelbundet till resor, för helt plötsligt går det att få in i vardagen och då är man sig själv väldigt tacksam. Nu är detta kanske inte tänkt som ett medel till spontana infall utan mer större resor men ändå :)

Jacka - LÄNK // Jeans - LÄNK // Väska - LÄNK // Halsduk - LÄNK // Mössa - LÄNK

Såhär såg jag ut igår, trivs förövrigt för tionde gången så jäkla bra i håret! Ska faktiskt ha i färginpackningen igen ikväll då jag vill ha ännu mer intensiv färg. Nu blir jag dock taggad på att testa något annat också men tänker att jag kör på Peach-looken nu i någon vecka till i alla fall! :D

Efter bankmötet så rörde vi oss vidare mot St Eriksplan där vi mötte upp Gustavs kompis som om några dagar ska flytta utomlands. Dom ville såklart hinna catcha upp lite innan flytten vilket dom fick göra själva men jag hängde med på lunch först :) Vi testade Dailys Café på Sankt Eriksgatan.

Det blev avokadomacka att dela på och sen varsin vegetarisk omelett. Det var riktigt gott, jag gillar ju omelett så det känns kul att ha hittat ett ställe som gör riktigt goda och inte GALET dyra omeletter :)

LÄNK Påväg hem från stan såg jag den här underbara kappan, hittar den dock bara i brunt på hemsidan än så länge men antar att den kommer in snart. Först blev jag lite köpsugen men sen kom jag på att jag kanske bara borde promenera ner i källaren och hämta upp lite jackor till lägenheten. Just nu har jag "bara" min beiga kappa men sanningen är ju att jag har både en grå, svart, rutig och rosa i förrådet. Så ett mission för idag blir att gå dit ner :)

<3 Förresten, jag tänkte att jag ska göra ett inlägg om min ekonomi, mitt spenderande och mitt sparande. Skulle vara kul om ni ställde lite frågor om ni har några. Kan ha att göra med min syn på pengar, sparande, gemensam ekonomi, vad jag lägger mest pengar på, att vara sambo eller vad som helst.  

Gillar