En matdag i mitt liv

Allmänt, Recept

Ett mycket populärt här inlägg på bloggen är mina matdags-inlägg där jag helt enkelt visar hur en dag i mitt liv kan se ut när det kommer till maten. Innan vi börjar vill jag bara påminna om att alla behöver olika saker och olika mängd i sin kost för att må bra. Detta nedanför passar mig perfekt utifrån min kropp och min livsstil. Vissa kanske känner att det här är jättemycket mat och vissa jättelite, det viktiga är att man lyssnar till sig själv när det kommer till kosten. Vad mår jag bra av? Hur håller jag en jämn energinivå? osv osv. Detta inlägg innehåller inga riktlinjer kring hur man bör äta, detta är mer inspiration till rätter och upplägg om man känner sig tom på inspiration eller liknande.

Hoppas ni gillar det :)

FRUKOST: Äggmacka. Jag började min måndagsmorgon med en äggmacka. Tyvärr glömde jag ta en bild på just den jag åt igår men den såg ut ungefär ut såhär förutom att brödet var mjukt och inte hårt :) Jag tycker det är väldigt gott att ha hummus på mackan tillsammans med ägg. Både hummus och ägg är proteinrika, stort plus! Jag brukar försöka tänka på att ta ett fiberrikt bröd då jag upplever att jag håller mig mättare på det. Frukost äter jag nästan alltid runt sju på morgonen.

MELLANMÅL: Keso med frukt. Vid tio ungefär börjar magen ge lite tecken på hunger och den här gången blev det min nya favorit: keso tillsammans med äpple, banan och blodapelsin. Till det hade jag lite kanel för ännu godare smak.

LUNCH: Paneng curry med quorn och ris. Måndagens lunch blev thai, såååå gott. Tog bara santa marias färdiga pås-mix för paneng och stekte på quorn, paprika, sockerärtor och lök tillsammans med kokosmjölk och lite kryddor. SÅ gott. Jag brukar äta lunch vid 12-13 beroende på hur hungrig jag är.

MELLANMÅL: Kaffe & riskakor. Vid tre så tog jag mig tre riskakor och en kopp kaffe. Sen åt jag även en yoghurt på ett café tillsammans med Gustav innan vårt träningspass.

MIDDAG: Vegobullar med potatis och brunsås. Dagen avslutades med hemgjorda vegobullar, brunsås, potatis, ärtor och rårörda lingon. SUCCÉ kan jag berätta för er. Jag körde på samma recept som i julas till bullarna. Dom är ju verkligen obehagligt goda om jag får säga det själv.

Gillar