En ovanlig valborg

Gammal bild där jag är helt ovetandes om att detta skulle bli sista gången jobbandes på stan, på väldigt länge.

Godmorgon på er! Hoppas ni vaknat på rätt sida, jag känner att jag gjort det. Igår kände jag mig lite låg, men okej. Känt mig lite extra känslig de senaste dagarna men förhoppningsvis håller det på att gå över. Idag jobbar jag ensam hemifrån och påminns om att det inte är så lång tid kvar tills Vilmas praktik slutar hos mig vilket känns så himla tråkigt. Jag tycker verkligen att det är så roligt att jobba tillsammans med någon varje dag, speciellt tillsammans med just henne. Har funderat mycket de senaste dagarna över hur jag vill att mina dagar ska se ut nu kommande tiden. Målet är först och främst att skriva slutprovet på min PT-utbildning och sen börja jobba med träningen online för att förhoppningsvis kunna köra lite på något gym i höst kanske. Vi får se!

Idag är det valborgsmässoafton och det är väl egentligen ingenting jag lagt någon vidare energi på. Jag antog att alla hade "glömt" valborg nu i och med Corona men Dyngbaggegalan på Instagram påminner mig dagligen om alla galningar vi verkar ha i detta land. Folk planerar alltså i detta nu att ha utspring och studentfiranden trots Folkhälsomyndighetens och Skolverkets rekommendationer? Är livrädd. Tänker på mina och alla andras stackars mor och farföräldrar som sitter isolerade, på den 22 åriga killen från södra Stockholm som avled nu i veckan av corona, av sjuksköterskorna som varje dag riskerar sin egna hälsa för att hjälpa andra.

Läget är fortfarande akut. Det är absolut inte okej att samlas flera stycken och fira valborg idag under festliknande former. Jag känner liksom en sån frustration över att se folk beter sig om om ingenting har hänt, eller som om allt redan vore över. Jag vet att vi alla önskar att allt vore över, men desto bättre alla sköter sig och följer de rekommendationer/restriktioner som finns desto snabbare kommer vi kunna leva ett normalt liv utan massor med dödsfall. Det är svårt att inte bli arg, men låt oss alla påminna oss själva om att tänka på varandra. Bry oss om varandra och anstränga oss för varandra <3

Gillar