En sista påminnelse!

Allmänt, Träning

Idag är det exakt en vecka kvar tills det att mitt och Pischas andra bootcamp sätter igång och ingen är mer taggad än mig! Fan vad roligt det ska bli att åter igen spendera mina mornar tillsammans med två gäng glada och starka tjejer.

Dessa två bilder ovanför är tagna på ett av de sista passen som faktiskt var ett extrapass innan yogan. Tänk; att de flesta av tjejerna som var med på bootcampet inte tränat på flera månader (eller år) efter fem-sex veckor hittat sån glädje i träningen att de till och med ville komma på extrapass. Så sjukt roligt ju!

Här är en bild från det sista passet vi hade vilket var så jäkla roligt. FAN vad imponerad jag blev av tjejerna, under detta pass fick dom verkligen chansen att visa vad dom går för och vilket sjuk progress under bara sex veckor. Jag var verkligen positivt chockad över vilka framsteg alla lyckats ta.

Den här gången valde vi att släppa på fler platser per grupp en sist och det finns faktiskt några få platser kvar om det är någon som fortfarande sitter och funderar kring "ska jag eller ska jag inte..". Tänkte att jag ska svara på några av de funderingar jag fått ställda till mig under de senaste veckorna angående bootcampet:

Kan man vara med om man är helt otränad? Alltså inte tränat på vääääldigt länge? Svar: Du kan självklart komma helt otränad. De flesta övningarna (speciellt första veckorna) kommer vara tekniskt enkla även om de är fysiskt jobbiga. Både jag och Pischa försöker lägga upp passen så de ska passa alla. Ett sätt att göra det på är att ta fram upplägg där man själv kan välja vikt och tempo för att lägga sig på en nivå som passar just en själv. MEn tro mig; ni orkar betydligt mer än vad ni tror.

Kommer det passa mig som ändå är van vid att träna? Eller kommer det vara för lätt för mig? Svar: Vi hade en del på förra bootcampet som ändå tränade flera dagar i veckan; dom var ändå supernöjda. Dom fick lära sig att ta sin träning och sitt mindset till nästa nivå liksom. På bootcampet kämpade dom med största sannolikhet mycket hårdare än vad de gör själva på gymmet. Med hjälp av mig och Pischa kommer ni våga tyngre vikter, nya övningar och inställningen till att inte ge upp förens man är helt klar. Under förra bootcampet använde vi oss en hel del av kettlebells, där kan man ju välja själv om man vill köra på 8 kg, 12 kg, 16 kg, 20 kg osv vilket gör det enkelt att anpassa exempelvis en vikt efter förmåga.

Hur gamla är de andra som är med? Svar: Förra gången hade vi allt från 18-åringar till 30-plussare. De allra flesta var 20-25! :) Men som sagt, rätt blandat och ingen är för ung (eller ja man bör vara över 15) eller för gammal!

Känns lite nervös att komma ensam, känner de flesta varandra sen innan? Svar: Förra gången var det inga som kände varandra sen innan förutom två tjejer i ena gruppen. Dvs att 24 av 26 inte kände någon så var absolut inte rädd för att komma ensam; det gör ish alla andra också. "Är lite otaggad på det här med tidiga mornar hehe.." Svar: Helt förståeligt! Det tar dock inte så lång tid att komma in i nya morgonrutiner vill jag ändå säga. Det var absolut lite tufft för de flesta de första två veckorna men sen tyckte jag bara folk var piggare och piggare. De flesta nämnde att de älskade att det var just på morgonen då eftermiddagen och kvällen blev så mycket längre när man inte tränar då. Det är ett riktigt nice sätt att starta sin dag på, man måste bara våga testa! Vad kommer det mest vara för typ av träning? Svar: Det kommer vara rätt blandat. Det som är sagt är högintensiv träning, styrka, båda dom i kombination, boxning, kamsportsfys och eventuellt lite kortare löpning utomhus beroende på väder. Mycket fria vikter, använda sin egna kropp; sånt man ska kunna göra själv sen oavsett vilket gym man befinner sig på. Det största fokuset kommer vara att hitta styrkan och tryggheten inombords till att våga testa nya saker. Man växer så enormt mycket av det som människa <3   HÄR anmäler ni er, hoppas vi ses på måndag :D

Gillar