ERA BÄSTA PYSSEL-TIPS

Tips

Bildkällor: Pinterest

Jag har verkligen känt att det har kliat i fingrarna på sistone. I och med att jag är hemma så mycket så har jag liksom känt att jag velat pyssla och dona på ett sätt jag aldrig känt behov av förut. Jag har köpt hem växter jag tittar till på dagarna, ett pussel och lera. Jag bad om era bästa pyssel-tips på instagram och här nedanför kan ni finna dom bästa tipsen!

Om jag uppfattat allt rätt så är en ampel en sån sak som håller i krukan på bilderna ovanför, alltså en slags hängande krukhållare. Detta är något som är populärt att göra själv och efter lite sökande på nätet hittade jag massor med olika instruktionsvideos, blogginlägg osv. Superfint att ha hängandes i fönstret, på balkongen eller liknande.

ODLA! Man kan odla egna blommor, sallad eller varför inte kryddor? Jobbar eller pluggar man hemifrån är detta perfekt att lägga lite extra tid på nu ju. Sen är det ju vår så man kan börja planera saker utomhus eller odla saker på balkongen. Har så fina bardomsminnen från när vi fick klippa egen gräslök från tomten, dra upp morötter osv. Mysigt ju.

Det finns verkligen massor av olika Ikea-hacks därute. Bland annat att byta ut fronten på bestå (till vänster i bild) eller göra ett skrivbord av ett skåp (till höger i bild). Mitt tips är att söka på Pinterest eller Youtube för massor med inspiration!

Något jag ser fram emot är att få hem min beställning med lera och färg! Nu har jag ingen aning om hur det kommer gå för mig men det skulle vara kul att lyckas med någon ljuslykta/ljusstake och ett litet fat kanske.

Pimpa upp ett gammalt klädesplagg med brodyr! Att brodera är inte speciellt svårt (när det kommer till enklare motiv hehe) så varför inte göra en liten blomma, din bokstav eller något annat fint?

Jag är nog inte den enda som gjorde batik när jag var liten. Är riktigt sugen på att testa här hemma men man bör nog hålla sig utomhus så man inte råkar skada hemmet med färg eller blekmedel. Också ett perfekt sätt att vara lite kreativ samtidigt som man kanske räddar ett gammalt plagg från att slängas eller skänkas. Älskar den här blå t-shirten!

Gjuta i betong! Detta har jag aldrig gjort men det verkar inte vara allt för svårt eller komplicerat. Supersmart och fint med lösningen för ringarna tycker jag!

Här är det bara kreativiteten som sätter stopp för vad man kan göra, eller ja kanske också vad man har för tid, orka, material och verktyg hehe. Men varför inte göra sig en sängbricka eller tidningsställ?

Eller så kan man sätta sig ner och måla. Detta är inte min starka sida men tycker det är väldigt harmoniskt och mysigt att måla utan prestation eller förväntningar på att det ska bli bra. Tycker det är sååå fint att måla med vattenfärg som ni ser målningen till vänster vara gjord med.

Sist men inte minst! Lära sig att sticka. Känslan av att göra något själv är faktiskt en underbar känsla, det skulle kännas så coolt att gå runt med en halsduk man gjort själv ju! Finns massor med tutorials på youtube och pinterest. <3


Hoppas ni gillade tipsen som några av er och jag satt ihop tillsammans! Jag blev i alla fall väldigt inspirerad till att vara lite kreativ och pysslig efter detta.
  • Postad i: Tips

Gillar