Färgval till lägenheten

Allmänt, Inredning

Nästa vecka på fredag får vi tillträde till lägenheten. Alltså hur fort går inte tiden nu helt plötsligt? Det är alltså snart en ynka vecka kvar.. Omg! I alla fall, för några dagar sedan beställde vi färg och efter mycket velande och letande tror jag att vi hittat rätt. Antons favoritfärg är grå och jag är trött på att ha det vitt överallt så vi körde på grått. Den som heter Krita och är längst fram är kritvit, lite svårt att få med på bild men så ni kan jämföra de gråa mot den. I hallen och köket blir det vitt. Kan berätta mer om hur vi ska göra i köket någon annan gång :)

Vi var rätt snabbt överens om att vi ville ha en lite mörkare grå i sovrummet, dock inte för mörk. Och den kanske inte ser så mörk ut på bilderna jag hittade på Pinterest men den är betydligt mörkare än den vi ska ha i vardagsrummet. Det jag gillar med den här färgen är att den inte tydligt drar åt varken det blåare eller brunare hållet, den känns liksom väldigt neutral. Tror det kommer bli en behaglig färg att ha i sovrummet utan att det kommer kännas för litet! :) Färgkod: NCS S 2500-N

I vardagsrummet ville vi däremot ha det ljust men inte vitt. Så det blir en väldigt ljus, grå färg. Vardagsrummet är rätt stort i förhållande till de andra rummen och den känslan vill jag ska finnas kvar även om vi målar det grått. Som ni ser på färgkortet jag håller på sista bilden så är det inte superstor skillnad från vår vita vägg hemma. Tror det kommer bli den perfekta färgen för vårt vardagsrum, speciellt efter att golvet blir slipat och betsat också!

Färgkod: NCS S 1500-N

Gillar