För första gången - Vegetariskt julbord

Allmänt

Ja hörni i år är det första gången jag är vegetarian en julafton. Jag har ju under ett par års tid funderat över min köttkonsumtion och ätit vegetariskt allt oftare. I våras när jag och Gustav började ses så var vi båda på exakt samma plan och lagade då bara vegetarisk mat tillsammans. Sen bestämde jag mig bara att nej nu får det faktiskt vara slut. Och det känner jag nu cirka 9 månader senare var ett väldigt bra beslut. Så glad över det! Julen är ju en högtid som är väldigt ihopkopplad med mat, i alla fall för mig hehe. Köttbullarna och julskinkan var verkligen det bästa jag visste men i år blir det inget sånt och där tänkte jag att ni kanske kunde vara schyssta och hjälpa mig lite?

Vad kan man göra för vegetarisk julmat? Eller vegetarisk mat som kanske inte är klassisk julmat men som ändå känns julig med rätt kryddor osv? Det jag tänkt hitills är vegetarisk prinskorv, vegobullar och Jansons frestelse. Vad kan man göra mer? Har ni gjort något som blev succé?

Jag var aldrig ett fan av sill men vegetarisk sill kanske jag skulle tycka om? Jag gillade nämligen inte själva fiskbitarna hehe.. Så idéen i sig kanske ändå kan funka nu.. Skulle i alla fall vara supersnällt om ni kunde lista era bästa tips, länka recept eller liknande. Ni kommer alltid med så bra tips, tack på förhand <3

Gillar