FORMA MED LERA HEMMA

Tips, Inredning

INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Här kommer äntligen en liten färgbomb till bloggen och hemmet! Som ni vet så har ju jag köpt lera och färg, för ett par dagar sedan kom äntligen denna beställning hem. Jag köpte allt på Panduros hemsida vilket funkade super men det finns säkert billigare alternativ också. Vilma och jag var mycket ivriga och taggade på att testa på att göra egna ljuslyktor och fat och det gick.... sådär! Nu ska man inte vara allt för hård mot sig själva i och med att detta var första gången sen 90-talet (typ) vi gjorde något liknande men såhär gick det till:

Vi använde oss av "hobbylera" och den var relativt enkel att jobba med ändå. Man kramade och kramade och sen tog man bara lite vatten på fingertopparna för att forma till och finjustera lite. Här ser ni våra... speciella och nuika hantverk. Här ovanför ser ni leran omålad och nedanför med färg:

LÄNK till brickan.
Lite roligare med färg ju! Vi blandade lite hej vilt och testade oss fram. Tycker ändå att färgsättningen blev väldigt fin och bra.

LÄNK till gul vas.
Här ser ni mitt försök till en ljuslykta med hål, den blev lite sådär haha. Borde inte haft lika stor kontrast på insidan och utsidan utan kört lite mer på en jämnare övergång för ett finare resultat. Här formade jag bara först och sen gjorde jag hålen med ett sugrör.

Hahahah nej men alltså ni fattar inte hur mycket jag har skrattat åt den ljuslila lilla klutten. Jag var så nöjd med den då blev så fin med färgen osv. Men alltså SNÄLLA??? Varför trodde vi att det skulle bli fint att ha en SÅ liten klutt till ett högt ljus? :) Det ser verkligen hemskt ut haha. Så det blev lite fail. Nästa fail är att den ljusgröa grejsimojsen egentligen skulle bli en ljuslykta med den föll ihop under torkningen så det får inte plats något ljus där. Annars hade jag nog varit rätt nöjd med den!

Blev nöjd med den här ljusblå! Men nästa gång jag gör detta kommer jag göra en likadan men lite högre så man slipper se värmeljusets kanter.

Grå-gul vas LÄNK
Mina rosa torkade blommor är köpa på Plantagen för er som undrat!

Den lila blev superfin tycker jag! Men som sagt, vi lärde oss mycket av denna omgång lera och målning haha. Är faktiskt rätt taggad på att göra om och göra rätt. Något som är lite synd med denna lera (och färg) är att den inte tål vatten så man kan inte göra fat som måste diskas, vaser eller liknande. Det känns dock också bra att öva med denna lera och bli lite händigare innan man går på the "real deal" haha.


Det var i alla fall väldigt KUL att pyssla med detta även om resultatet inte hör hemma på NK direkt. Förhoppningsvis blir jag lite nöjdare nästa gång hehe.

Kram!

Gillar