Första dagen i Sydafrika

INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM FÖR MARIA NILA
Hej på er, denna gång framme i Hoedspruit haha! Herregud vilken resa vi har haft alltså. Jag tänkte berätta om mitt senaste dygn för er! Resan började 14.00 när jag blev upphämtad hemifrån och sen möttes vid ungefär en timme senare på Arlanda. Det är jag, Thomas och Alexander från Maria Nila, Michaela Forni, Wilma & Emil Holmqvist och två fotografer med på denna resa. Syftet med resan är att få se och ta del av det arbete som Maria Nila skänker pengar till. Alltså hälsa på de välgörenhetsorganisationer dom jobbar med! När Alex och Thomas frågade om jag skulle vara intresserad av att följa med till Sydafrika kunde jag knappt tro mina ögon, jag som så länge drömt om att besöka det landet!

17.40 lyfte planet från Arlanda mot Doha, det första av tre plan. Den flygningen gick bra, jag hade som plan att hålla mig vaken för att se vara ordentligt trött och sova på nästa plan vilket funkade utmärkt. Jag förberedde min helg i bilder-inlägget och kollade på lite serier på paddan. Sex timmar senare landade vi i Doha och gick direkt på nästa plan som skulle ta oss till Johannesburg. Redan innan vi lyfte så somnade jag och vaknade 7-8 timmar senare när vi blev serverade frukost. Helt sinnessjukt skönt! Jag hade ingen bredvid mig så kunde ändå hitta rätt sköna positioner att sitta/halvt ligga i.
Sen på morgonen landade vi i Johannesburg när vi skulle vänta en timme på nästa flyg, en timme blev istället tre timmar men sen vid 14-15.00 någon gång landade vi äntligen i Hoedspruit! Flygplatsen var den absolut minsta flygplats jag varit på, vet inte ens om det kan räknas som en riktig flygplats. Det var en landningsbana och…
Något som såg ut att vara ett dagis typ haha. Efter att jag varit på toaletten yrade jag omkring i det lilla huset för att hitta bagagebandet men såg till min förvåning inget. När jag kom ut så förstod jag att den lilla blå containern som stod framför mig var ”bagagebandet” hahaha.
Vi blev upphämtade av vår guide som jag hjälpa oss runt dom här dagarna och alla fick varsin vattenflaska med namn och logga. Planen med det var att minsta plastkonsumtionen genom att använda vattenflaskor som går att spara/återanvända. Supersmart ju!
Sen åkte vi direkt till resans första ”studiebesök” men jag tänker att jag berättar mer om det imorgon!
Efter besöket hos The Black Mambas så kom vi äntligen fram till det hus vi ska bo i här under resan och wow vilket ställe! Det är ett bed & breakfast där vi är dom enda som bor. Vi fick en riktigt god, vegansk middag vilket var underbart efter mer än ett dygns resande med flygplansmat.
Och här sover jag! Det är verkligen så mysigt med myggnätet men jag blir lite nojig också pga den höga risken för malaria. Det sista jag vill är att få malaria inför min USA-resa, man får tydligen symtom cirka en vecka man eventuellt blivit stucken. Som grädden på moset har jag glömt mina malariatabletter hemma också.. Hur klantig får man bli? Som tur är har några med sig lite extra så jag kan äta medan jag är här!
Såhär håller man sig kittad och klar när man är i Sydafrika med Maria Nila haha. Hårvård + myggstift! Imorgon står massor av roliga saker på schemat. Kolla in här imorgon för att se vad vi gjorde idag samt förhoppningsvis tips om glittriga kjolar :) Internetet har bråkat med mig lite väl mycket tycker jag men vi håller tummarna!

 

Gillar