Frågor om flytten & lägenheten

Frågor & Svar, Inredning

Hur delar ni upp kostnaderna för lägenheten? Typ amortering, ränta, avgift osv. Sen har jag även för mig att du är den som köpt den? Köper Anton möbler ändå eller hur gör ni upp allt? Skulle vara intressant att veta! :D Svar: JA, det är jag som köpt lägenheten och den står 100% på mig och ingen annan. Så det är jag som betalar engångssumman för lägenheten. Sen kommer varje månad kostnader som du också nämnde, ränta, amortering och avgift. Vi har valt att göra så att Anton och jag delar lika på räntan och avgiften. Där betalar vi alltså 50/50. Amorteringen tar jag hand om helt själv. Och det känns mest naturligt då amorteringen egentligen är ett sparande i och med att man betalar tillbaka sitt lån. Sen har vi gjort så att jag betalar allt som får lägenheten att öka i värde. Det vill säga renoveringar av mindre och större slag. Jag är den som kommer betala när golven görs i ordning, nya golvet i köket, vitvarorna till köket osv. Sen möblerna kommer vi dela 50/50 på. Dock finns det vissa undantag och det är när det kommer till en del möbler som jag vill ha för att dom är extra snygga och dyrare än andra alternativ. Jag kommer till exempel inte tvinga Anton betala hälften av ett Stringsystem för 10 lax när vi egentligen hade kunnat köpa en vanlig bokhylla och skrivbord för 2000. Men annars 50/50! :)

Kommer ni skriva om samboavtalet? Jag ska själv flytta in med min pojkvän och tycker att detta känns som en jobbig sak att ta upp till diskussion.. Hur har ni gjort eller ska göra? Svar: Vi kommer göra det. Och ja, det känns super-oromatiskt men vad fan ska man göra. För er som undrar vad detta betyder så: googla på sambolagen eller samboavtal. Vi kommer göra så att själva lägenheten kommer vara 100% min men allt annat ska delas lika om det är så att det tar slut. Jag tog upp det med Anton på ett väldigt odramatiskt sätt och påpekade att detta inte har att göra med att jag tror att vi ska göra slut och att han helt plötsligt ska bli crazy och kräva halva lägenheten utan att det mer är sånt man gör, just in case of anything.

När tror du att ni kommer flytta in? Svar: Vi får tillträde om cirka 4 veckor, fredagen den 21a. Samma sekund som vi får nycklarna kommer vi gå dit och börja spackla och måla. Det kommer vi hålla på med hela helgen förmodligen. Under samma helg ska vi även försöka få i ordning det mesta med köket förutom installation av vitvaror vilket sker några dagar senare av elektriker och rörmokare. Sen efter helgen kommer det även dit golvslipare som ska fixa golvet i vardagsrummet.. Sen ska vi få dit en leverans med säng osv.. Ja ni. Det kommer vara en del att fixa. Jag tror inte att vi kommer börja sova där förens 10-14 dagar efter att vi fått nycklarna. Det är så mycket som ska fixas liksom. Jag känner som så att det sista jag tar dit är mina kläder. Jag vill få ordning i alla rummen ordentligt innan vi börjar bo där, jag orkar verkligen inte bo i något kaos..

Gillar