Fredags feelingen

Allmänt, Texter

Egentligen kanske det här inlägget passar bäst på måndagen, då känner man ofta att man är i behov av lite pepp men nu kände jag själv när jag satt och reflekterade över min vecka att jag måste stanna upp lite. I vanlig ordning är det så enkelt att kritisera sig själv för allt man inte är, allt man inte gjort, det man gjort fel osv. Fokusera på sina sämre sidor istället för att vara tacksam och uppskatta allt man gör bra. Därför tänkte jag nu att vi tillsammans ska göra en liten utmaning, en positiv utmaning som innebär att vi ska klappa oss själva på axeln. Fan vad viktigt det är att vara schysst och förstående mot sig själv, det är verkligen någonting jag blivit ännu bättre på sedan jag började med yoga. Allt behöver inte vara en prestation, man behöver inte alltid sträva efter någonting, man bör och kan vara nöjd med sig själv oavsett.

Jag läser ju boken The Power Of Now och där pratar Eckhart Tolle en hel del om att iaktta sina egna tankar. Detta är verkligen någonting som varit en riktig eye opener för mig. Kan verkligen tipsa er att läsa boken så ni får en utförlig och ordentlig beskrivning av hela den grejen. På sistone försöker jag liksom se på mina tankar utifrån. Kommer det exempelvis en tanke som "fan jag känner mig så himla dålig idag", då liksom möter jag den tanken utifrån (nästan som om att det var någon annan än JAG som tänkte den negativa tanken. "hmm.. Okej.. Undra varför du känner så?" Utan att egentligen gräva djupare i det, mer bara för att sätta de negativa tankarna ur balans. Men jag ska sluta försöka beskriva mitt egna sätt att tänka till mig själv nu haha, ni får läsa boken istället :) Tillbaka till utmaningen, jag vill att vi listar saker som är bra med oss själva. Skriv ner det eller tänk det bara högt i ditt huvud för dig själv. Det tar inte mer än några minuter, du förtjänar det och som ett av citaten säger "You owe yourself the love that you so freely give to other people". Försök att inte sätta någon prestation i sakerna du ska komma på. Det är en bra egenskap att vara en bra lyssnare, det är också en bra egenskap att skala äpplen riktigt snabbt :) 3 saker du är tacksam över - Att solen tittar fram så tidigt och ofta den här veckan. Det gör mig lycklig. - Att det redan är Mars. Det betyder att de månader jag tycker om minst är över och att mina favoritmånader nu ligger framför mina fötter. Det gör mig pirrig i magen, det är jag tacksam för. - Att jag prioriterar mitt egna mående betydligt högre än vad jag gjorde för något år sedan. Tack mig själv för det. 3 saker du gjort bra den här veckan - Jag har försökt (som alltid) att vara trevlig mot alla jag möter. Ler, tackar, säger hej oavsett om det är till grannen i trapphuset eller busschauffören. Det är viktigt tycker jag, och bra. - Jag har påmint min pojkvän massor om hur mycket jag tycker om honom samt hur stolt jag är över honom. - Jag har spikat ett ambassadörsskap för hela 2019 med ett varumärke som jag älskar. Fan vad grymt av mig!! Bra jobbat! 3 bra egenskaper du själv har - Jag är duktig på att ge komplimanger. - Jag är duktig att unna andra personer lycka utan att känna svartsjuka eller avundsjuka - Jag är bra på att sprida positiv energi till andra människor.
Tycker om den här bilden på mig, för att den är så äkta och icke-posig även om jag är väl medveten om kameran. Bara glad, ofixad och lite småsvettig på Hawaii väntandes på lunch. Glad, tacksam och till freds känner jag att det här bilden förmedlar till mig själv såhär i efterhand <3

Gillar