Friterade halloumiburgare
Ingredienser karamelliserad lök: 1 röd lök 1 msk störsocker 1 dl vatten
Ingredienser sötpotatispommes: 2 mellanstora sötpotatisar 3 msk olivolja flingsaltIngredienser mango chutney-dressing: Valfri mängd turkisk yogurth Valfri mängd mango chutney
Ingredienser frityrsmet: 1 ägg på tallrik Vetemjöl på tallrik Pan-ströbröd på tallrikGör såhär: 1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Skala och skär sötpotatisen i önskad storlek, förslagsvis stavar som pommes. Lägg på oljad plåt tillsammans med salt, in i ugnen och sätt timern på 30 min. (Kom ihåg att röra runt lite på plåten så dom inte bränner fast) 3. Blanda ihop alla ingredienserna till burgarna och gör 4 lika stora biffar. Har du tid kan du lägga dom i frysen ett tag, vi hade dom i frysen i en kvart vilket gjorde att dom blev lite fastare och enklare att jobba med sen. 4. Medans dom är i frysen kan du skära rödlöken och steka den i lite smör så den blir riktigt mjuk. När den blivit mjuk stör du socker över löken i pannan. Häll sedan i vattnet och låt det koka bort. Sen är löken klar! 5. Blanda yogurth med mango chutney, smaka av och se om det behövs mer yoghurt eller chutney! 6. Ta biffarna och doppa först i ägget, sen vetemjölet och sen ströbrödet. 7. Hetta upp en stekpanna (med höga kanter eller kastrull) med rapsolja, mycket rapsolja! När oljan blivit riktigt varm, lägg ner biffarna och låt dom bli riktigt krispiga på båda sidorna. 8. Servera med hamburgebröd, och valfria tillbehör. Exempelvis avokado!
Hur drömmig!?! Kanske något att äta imorgon till fredagsmiddagen?
Kommentarer