Gå på museum i Paris

Allmänt, Resor

Efter lunchen i torsdags gick vi som sagt in på det kända muséet Louvren. Något som gjorde mig positivt överraskad var att det är gratis inträde för EU-medborgare under 25, annars kostade det typ 150 kronor om jag inte minns helt fel. Louvren är typ det enda jag minns från när jag var i Paris sist men jag ville ändå gå tillbaka, det är roligt att göra annat än att enbart shoppa heeeela helgen haha..

Vi gick in via tunnelbanan, Mathilda hade gjort det förut och det går sååå mycket snabbare än att köa där uppe (utomhus).
Varken jag eller Mathilda är väl särskilt superintresserade av konst men det känns ändå lite som ett måste, och som sagt så är det roligt att hitta på saker när man är här i Paris som är lite turistigt.

Vi letade länge efter Mona-Lisa och såg henne enbart på avstånd, det var tydligen fler som ville ta en selfie med henne ;) Hörni, om ni planerar att gå in på muséet så kan jag verkligen tipsa er om att göra det när ni är mätta och pigga för det var inte mycket syre där inne och sjukt mycket folk. Jag och Mathilda orkade bara vara där 30-45 minuter för att vi blev sååå trötta i huvudet haha.. <3

Gillar