Grand Canyon

Allmänt, USA 2018

I onsdags var det dags för något som vi länge sett fram emot och något som jag drömt om redan innan vi planerade denna resa. Nämligen att se ökendalen Grand Canyon! Det fanns lite olika varianter på hur man kunde göra. Hade det varit svalare hade jag nog gärna promenerat men i över 40 graders värme så kändes inte det så aktuellt ute i öknen. Vi bestämde oss helt enkelt för att flyga helikopter istället! Vi googlade runt lite och bestämde oss till slut för att flyga med ett bolag som heter Papillon :) Vi blev upphämtade på hotellet vid 10.30 och avsläppta där igen efter cirka fyra timmar.

Vi var sammanlagt sju personer i vår helikopter, inklusive piloten. Hon var verkligen så jäkla cool! <3
Jag och Mathilda innan det var dags för avfärd! Jag har åkt helikopter en gång tidigare och det var verkligen så kul. Det var typ 11 år sedan och har längtat sedan dess efter att få göra det igen.

Redan direkt när vi lyfte från marken så slogs jag av den mäktiga naturen. Fan vad coolt det var alltså.
Först åkte vi över The Hoover dam som ni ser ovanför!

Och sen in över själva Grand Canyon. Från vattnet upp till den platta ytan är det alltså cirka en och en halv kilometer. Det är ju HELT galet.

Det här var verkligen något utav det coolaste jag sett. Kommer definitivt vilja åka tillbaka för wow alltså, detta var något utöver det vanliga. Det var liksom som att jag knappt förstod vad jag kollade på för att det var så stort. Det kostade dryga 2000 kr per person och då var vi i luften cirka 90 minuter. Det var såååå värt pengarna kan jag lovar er!

Gillar