Green Bowl Beach - Uluwatu

Allmänt, Bali 2019, Resor

Här kommer ett riktigt Bali-tips hörni! Norra delen av Bali har jag förstått består mer av mörka stränder som kanske inte får så många att tappa hakan. I Canggu var stranden mörk och vattnet var inte speciellt klart, sen var det dock fint ändå på andra sätt och det var en populär strand att hänga på för surf, solnedgångshäng osv. Och juste, om ni nu sitter och väntar på massor av Bali-tips; det kommer i ett och samma inlägg när jag är hemma sen! :) Under vår första heldag i Uluwatu besökte vi i alla fall stranden Green Bowl Beach.

Jag hade ju frågat er om tips på stränder dit inte så många människor kommer. Flera av er har skrivit till mig och beskrivit att just Green Bowl Beach är en sån strand, speciellt på förmiddagen. På stranden finns en stor grotta, vit fin sand och förutom några damer som sålde kokosnötter ingenting mer.

Precis som på många ställen på Bali så var det rätt höga vågor i omgångar, dvs inte superenkelt att bada men antingen får man vara lite modig eller bara vänta på lite lugnare tillfällen haha :)
Vi bad en snäll tjej fota oss <3 <3

Så jäkla fint! För att ta sig till stranden får man promenera ner för en stentrappa i kanske.. 10-15 minuter.. Kanske mer. Mina ben blev fan riktigt trötta i alla fall haha. Då kan ni ju tänka er hur det kändes när man skulle upp igen.. Fram mot eftermiddagen när vi skulle röra oss mot något lunchställe började det bli lite mer folk men mycket folk var det aldrig under våra timmar där.

Befinner ni er på Bali och vill ha fin sandstrand med klart, blått vatten borde ni absolut ta er hit. Vill man surfa så går det utmärkt det med. Kraaam <3

Gillar