Har jag förändrats?

Allmänt, Frågor & Svar

September 2017

Hej Andrea! Jag har en liten fråga, jag kommer ihåg när jag lyssnade på din och Mathildas podd och du sa att du veeerkligen inte var en person som gillade festivaler, studentliv (alltså inte universitetsstudierna utan mer hur studenter lever) och så vidare. Denna uppfattning verkar du ju ha ändrat nu och jag undrar bara hur du ”förändrades” så mycket på ändå relativt kort tid. Detta är absolut ingen kritik utan bara ren nyfikenhet då det är intressant att se personers utveckling. Det känns som att du förut var mer en ”ytlig stockholmstjej” och att du inte är det längre. Denna fråga hade btw passat perfekt in i er podd som jag saknar varje dag. Stor kram, hoppas du inte tog illa upp av kommentaren den var absolut inte riktad negativt.

Svar: Heeej på dig! Vill bara börja med att säga att jag inte alls tar illa upp av din fråga, jag uppskattar snarare sånna här "djupare" och mer analyserande frågor, det är bara roligt då det sätter igång tankar hos mig själv. Jag skulle absolut vilja säga att jag förändrats ganska mycket de senaste två-tre åren, eller ja man förändras väl hela tiden. Enligt mig är det en ganska naturlig sak i vår ålder. När man går från 18 till 20, från 20 till 22 osv så händer det ganska mycket i ens liv som naturligtvis påverkar en. Jag kan börja med att säga att jag fortfarande inte lockas speciellt mycket av att själv leva ett studentliv, jag tror faktiskt att jag aldrig kommer göra det. Det stora förändringen hos mig själv är väl att jag numera inte alls är lika svartvit i mitt tänk och i mina åsikter. Förut kunde jag knappt förstå hur folk kunde tycka att ett studentliv var nice eller lockande, det kan jag ju till 1000 förstå idag. Hade mitt liv sett annorlunda ut hade jag säkert gjort exakt samma sak som många av er och tyckt att det var hur roligt som helst.

Juli 2017

Nu vet jag inte exakt vad som innebär att vara en ytlig stockholmstjej haha. Jag skulle inte säga att jag haft en ytlig period, men absolut mer osäkra perioder. Perioder i mitt liv där andras åsikter om mig spelat betydligt större roll än vad det gör nu. Jag tror att ni säkert märker av det i mina sociala medier, att jag inte längre är lika "duktig" på att leverera snyggt material på instagram exempelvis. Det handlar egentligen om att jag kanske tänker mindre på vad andra kommer gilla och mer på vad jag själv gillar. OBS, säger verkligen inte att jag är helt fri från ideal, intryck och trender men att jag blivit betydligt mer säker, trygg och lugn i vem jag är. Det är väl egentligen inget drastiskt som har hänt egentligen, det har nog bara skett med åren och sen blir man som man umgås. Idag lägger jag mycket mer tid på att umgås med personer jag verkligen noggrant väljer att lägga min tid på, det är väldigt viktigt.

<3

Gillar