Hemnet-drömmar

Södra Gotland - LÄNK Drömmen om ett helt eget landställe har länge funnits hos mig. Min pappas släkt har tidigare haft en stuga i Norrland och min mamma har ett hus på Åland, så jag har haft lyxen att kunna besöka landställen inom familjen men självklart drömmer jag om ett eget. Frågan är bara om man vill bo kvar i Stockholm eller om man kommer flytta till en mindre stad i framtiden och därmed inte "behöva" ett landställe. Fast det kanske mer än känslan av att kunna komma bort, koppla av osv. För någon vecka sedan var i alla fall Gustav iväg med sina kompisar ett en av deras landställen och det såg så sjukt idylliskt ut. Har suttit och hemnet-knarkat röda stugor nära vatten 2-3 timmar från Stockholm nu varje dag haha. Förutom lite mer närliggande områden så har jag kikat lite på Gotland också. Det ligger ju betydligt längre bort men wooow så vackert det är. Tänk att kunna köpa detta fantastiska hus och renovera till sitt eget? My lord..

Gamla Enskede - LÄNK Ett område jag älskar i Stockholm är Gamla Enskede med omnejd. De flesta som bor i Söderort eller känner till Söderort väl vet nog vad jag menar när jag säger att det är så jäkla mysigt där. Gamla Enskede är verkligen ett gammalt område, många byggnader är byggda runt sekelskiftet 1800-1900 med stora fönster, vackra trägolv och högt i tak. Tyvärr ligger många av dessa fina lägenheter alldeles för nära trafikerade Nynäsvägen (för min smak). Även denna lägenhet ligger väldigt nära men måste ändå ha med den i detta inlägg då den är så otroligt fin. Hur mysigt med trädgården? Riktig villakänsla trots att man bor i lägenhet ju.
Östermalm - LÄNK En av mina och Gustavs gemensamma drömmar är att bo med bastu. Därför brukar jag ibland skriva in "bastu" på Hemnet och här om dagen hittade jag den här sjukt fina lägenheten på Brahegatan. Hela lägenheten är påkostat nyrenoverad och det som tog min uppmärksamhet var att det största badrummet alltså hade en bastu; wow effect 100. Det var inte det enda som fick mig att bli imponerad, också att det fanns två duschar bredvid varandra. Tänk om man hade råd med denna galna lägga haha!

 

Gillar