HIMMELSK GOD TACOPAJ

Allmänt, Recept, Tips

Något jag älskar med att ha flyttat hemifrån är att laga mat. Att tillsammans med Anton sitta och planera vad vi ska äta under veckan och sen laga jäkligt god mat. Det känns verkligen lyxigt haha! Hoppas att den känslan kvarstår och att det inte bara är nu första veckorna.. I alla fall! Igår åt vi något fantastiskt gott, tacopaj. Jag är ett stort fan av paj båda som maträtt och efterrätt men har aldrig lagat det själv. Recepten till pajdegen och fyllningen är som en blandning av olika recept jag hittade när jag googlade. Guacamolen är mitt egna lilla påhitt haha! :)

Ingredienser pajdeg: 4 dl vetemjöl 1.5 dl röd eller grön mjölk 50 gram smör, rumsvarmt 2.5 tsk bakpulver 1 tsk salt

Ingredienser fyllning: 600 gr nötfärs 1 burk krossade tomater 2 stycken kryddpåsar (för vanlig tacos, köttfärs) 1 tsk chilli powder salt & peppar krossade nachochips

+ 2 dl cream fraiche & valfrimängd ost (till toppingen)

Ingredienser guacamole: 2 mogna avokados 0.5 dl gräddfil eller cream fraiche 1 msk tacosås 1 påse guacamole dipmix 2 små/mellanstora vitlöksklyftor 1 skvätt citronsaft några droppar tabasco salt efter smak

Gör såhär: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Knåda ihop pajdegen med händerna, det är viktigt att smöret inte är för kallt för då är det väldigt svårt att få degen att bli jämn och fin. Använd sen en kavel (eller vinflaska haha) och gör degen platt och cirkelformad så den passar den form du har hemma. (Vi hade ingen så vi köpte folieform, funkade lika bra det med!) 3. Stek köttfärsen tillsammans med krossade tomaterna och kryddmixen, krydda även med chilli, salt och peppar efter egen smak. 4. Lägg i pajdegen i formen, lägg sedan i färsen. Sen valde vi att krossa lite nachochips ovanpå innan osttäcket. 5. På Jennys matblogg läste jag att hon blandade cream fraiche och ost och hade det som osttäcke. Vi testade och det blev SÅ gott. 6. Ställ in i ugnen, vi hade inne vår paj i 20 minuter och det var lagom för oss!

Det blev verkligen sinnessjukt gott. Jag och Anton älskar tacos och detta var en grym variant av tacos. Nästa gång kanske vi testar att göra med cornfärs istället för köttfärs! :) Sen åt vi det tillsammans med valfria grönsaker, gräddfil, tacosås och den gudomliga guacamolen. Detta blev ungefär 5-6 porioner! Vi fick inte plats med att köttfärs i pajformen så vi fryste in det som blev över.

Och den var minst lika god att äta som lunch dagen efter!

Gillar