Hormonfritt preventivmedel

Okategoriserade

Ni vet ju att jag och Mathilda pratat en hel del om preventivmedel i podden, tror även jag skrivit om det i bloggen tidigare. Jag har pratat om att jag varit missnöjd med att använda preventivmedel som innehåller mycket hormoner, av den enkla anledningen att det känns väldigt onaturligt och konstigt. Sen har jag enda sen jag började med hormonbaserade preventivmedel haft ännu mer ont i huvudet än innan. Nu har jag äntligen tagit tag i detta och tänker lyssna till min kropp till 110%. Jag har nämligen precis börjat använda Natural Cycles istället! För er som inte redan känner till Natural Cycles så ska jag berätta lite snabbt hur det går till.

Vad är Natural Cycles? Det är den första certifierade preventivmedelsappen som är fri från hormoner!

Hur funkar det? Genom att ta din temperatur varje morgon (direkt när du vaknar, innan du kliver upp) och föra in värdet i appen ger algoritmen bakom Natural Cycles dig full kontroll på din kropp och din cykel. Den ger dig en röd dag då det finns risk att bli gravid, och en grön dag när du inte är fertil.

Hur säkert är det? Vid korrekt användning: 99,5 % säkert.

Något som är viktigt att veta är att ni behöver en termometer med två decimaler för att detta ska fungera. Beställer ni hem en årsprenumeration så får ni med en sån hem, en sån som ni ser på mina bilder här i inlägget! En vanlig febertermometer visar ju bara en deciamal; 37,1 exempelvis.

Något jag älskar med Natural Cycles är att det skapas fler valmöjligheter för kvinnan när det kommer till preventivmedel. Man måste ju kunna få testa sig fram och välja det som känns bäst för en själv. Sen älskar jag hur man verkligen får koll på sin kropp. Du kommer veta exakt när du har ägglossning, när du kommer få din mens och din pms. Vill ni veta några roliga saker om vår menscykel? Under dag 1-3 har vi lågt östrogen och kan under dessa dagar känna oss väldigt trötta. Under dag 3-5 ökar östrogenet vilket gör att vår energi höjs igen och att vår hy får lyster. När östrogenet i kroppen pikar (då är vi mest fertila) så känner man sig oftast snyggast. Så när du har en riktig snyggdag, så kan det mycket väl vara så att det är då du är mest fertil.

Jag tycker vi avslutar med en snabb sammanfattning: - Mät din temperatur varje morgon innan du kliver upp och för in värdet i din Natural Cycles-app. - NC's app lär dig känna och förstå din kropp genom dessa värden, exempelvis när du är fertil (kan bli gravid) och när du inte är fertil (inte kan bli gravid) - Det är 99,5% säkert vid korrekt användning - Det är 100% hormonfritt! - Ni signar upp er och hittar mer information HÄR!

 

Gillar