Hur har dessa händelser påverkat mig?

Allmänt, Bekännelser, Texter

En fråga jag fått många gånger är om jag tror att jag förändrats på grund av mina föräldrars skilsmässa. Om jag som person kanske hade varit annorlunda idag om dom inte skiljt sig. Om jag kanske slutat tro på evig kärlek, om jag kanske ser världen på ett mindre romantiserat sätt? Jag tror absolut att en sån stor händelse i mitt liv har påverkat mig mycket, men jag vet inte hur. Jag vet att det var första gången jag kände känslor på ett så starkt sätt. Det var första gången jag blev så ledsen och arg att jag bara skrek, slog och sparkade. Men jag vet inte hur det har förändrat mig, hade jag varit annorlunda som person om det inte skett?

Vem hade jag varit idag om jag inte hade börjat bråka med alla mina närmsta vänner i åttan? Hade jag varit annorlunda som person om jag hade fortsatt ha mina barndomsvänner som bästa vänner högstadiet ut eller hade allt varit exakt samma i slutändan? Vissa händelser i livet vill man ju inte ska ha påverkat en speciellt mycket, man vill tro att man hade blivit lika stark ändå.. Jag tror att det med mina vänner på högstadiet är en sån sak, jag vill egentligen hoppas att det inte påverkade mig allt för mycket.

Hur hade jag varit som person om jag inte hade varit i ett förhållande de senaste fem åren? Jag vill ju inte tro att min personlighet hänger ihop med Antons men samtidigt vet jag ju att jag har vårt förhållande att tacka när det kommer till att min självkänsla utvecklades så fort efter att ha varit ganska svag under högstadiet. Hade min självkänsla stärkts ändå vid den tidpunkten med eller utan Anton? Hur hade singel-Andrea varit? Hade hon varit exakt samma, fast singel eller helt annorlunda?

Världens luddigaste inlägg men låg och tänkte på det här igår när jag skulle somna.. Vad är det som formar en? Vad formar en inte? Vilka händelser har påverkat mig att bli den jag är idag? Påverkar någon händelse en så pass mycket eller är det bara vad man tror? Personligheter är så komplexa, jag undrar liksom hur dom "blir till". Utvecklas och ändras dom hela tiden eller är man liksom född till det man är? Är det redan "bestämt" hur man är om fem år eller är det vad som händer på vägen som avgör hur jag kommer vara och känna då?

Gillar