Jag ska utbilda mig till....

Personlig tränare!!!

Detta är faktiskt någonting jag funderat på SÅ länge nu. Tankarna har gått fram och tillbaka angående om detta är någonting jag kommer fortsätta tycka är kul, om det kommer vara lönsamt osv osv. Men då har jag fått påminna mig själv om vad jag förespråkar och brukar säga till vänner när det kommer till utbildning; du kan omöjligen veta vad du kommer tycka är roligt/viktigt om fem-tio år, du måste ju göra det du tror på och det du tycker om här och nu. Så nu har jag tagit mina egna råd och bestämt mig för att gå en PT-utbildning.

Träningen har på senare år blivit så enormt viktig för mig och mitt välmående. Eller om jag ska vara ärlig så har det ju varit så enda sedan jag var liten. Jag har ju sedan en tid tillbaka känt att jag skulle vilja kombinera mina sociala medier med ett annat jobb som också är fritt, som jag kan styra själv och då känner jag att detta kommer bli ultimat. Jag vet ännu inte exakt hur mycket jag kommer jobba som PT. Om det kommer bli online eller på fysisk plats, eller båda. Det beror lite på vad jag känner samt vad ni, som mina eventuella kunder känner.

Jag är så taggad på att bli bättre och få större förståelse för träningen. Jag är även sååå taggad på att lära mig lära ut det jag gör själv dagligen. Att kunna på ett proffesionellt sätt visa upp hur enormt kul träning kan vara samt hur bra man kan må av rätt träning. Även om utbildningen inte riktigt har börjat än så har jag börjat plugga förkunskaperna inom anatomi och holy jesus vad mycket det är att lära sig. Jag känner dock redan att jag verkligen har valt en seriös och bra utbildning som tur är, får se det från den positiva sidan haha!

Jag fastnade sååå snabbt för coachning när jag och Pischa har kört våra bootcamps. Fan vad kul jag tyckte att det var att pusha, peppa, inspirera och lära ut. Detta kommer jag självklart kunna göra mycket bättre med en ordentlig utbildning i ryggen. Jag kan redan mycket om träning men jag känner verkligen att jag behöver mer lära om kroppen, skador, kost osv.

En av anledningarna till att det tagit lite tid för mig att komma igång med utbildningen är dels att det varit väldigt svårt att välja vilken av alla olika utbildningar jag vill gå. Det finns verkligen massor med olika, dom som tar två veckor och dom som tar ett år. Jag har känt att när jag väl ska göra detta så vill jag verkligen göra det ordentligt och nu känns det som att jag hittat rätt. Den andra anledningen är att det är rätt dyrt att utbilda sig till Personlig Tränare, men förhoppningsvis kommer det kännas som en klok investering.

Min utbildning startar nu i slutet av Augusti och kommer ta mig 3-6 månader beroende på hur mycket tid jag kommer lägga på plugget. Det känns väldigt skönt att man kan styra det lite själv. Sen får vi helt enkelt se vad som komma skall efter det. Som sagt, kanske kommer jag jobba med träning online eller ta lite kunder på plats fysiskt någonstans. Vi får helt enkelt se vad jag känner för och vad jag tror kommer funka bäst. Många av er har nämnt att ni vill träna på fysisk plats med mig i Stockholm så det skulle ju vara väldigt kul att kunna lösa, men då måste jag hitta en passande lokal osv.

Oavsett så är jag så JÄKLA glad över detta projekt jag har framför mig, det känns så bra!

Ska någon av er börja plugga nu? Vad ska ni studera? Så kul att höra vad ni har för er också <3

Gillar