Kur mot torr hårbotten!

Allmänt, Skönhet, Tips

Jag har ju som ni redan vet lätt att få väldigt torr hy... Men det är inte inte bara hyn som varit torr på sista tiden utan även min hårbotten. Jag har inte haft problem med mjäll utan med att det svider och kliar vilket har varit sjukt jobbigt. När jag googlat så är det vanligaste problemet att man tvättar håret för ofta men det gör ju inte jag; jag tvättar håret två gånger i veckan. Till slut frågade jag er i "Mathilda och Andrea's bekanta" (vår facebookgrupp) om tips och fick massor av bra tips och knep. Jag gav mig ut på stan och kom hem med två nya produkter som jag hoppades skulle hjälpa mig och WOW vad det har hjälpt. Har endast kört den här kuren två gånger och nu känner jag inte av några problem alls. Tänkte berätta för er vad jag gjort:

Dry Scalp Treatment - LÄNK En produkt jag kollat på flera gånger är just denna olja från Moroccanoil och nu för någon vecka sedan så köpte jag äntligen den. Det jag har gjort är att jag satt upp 5/6 av allt hår i en toffs och droppat oljan i hårbotten där 1/6 del hänger ner och sen så genom hela håret. Jag tog lite mer än vad det rekommenderades men jag kände att det behövdes. Sen masserar jag in oljan in ordentligt i några minuter med fingertopparna. Låter det verka i 10 minuter ungefär, SEN:

Head & Hair HEAL inpackning - LÄNK ..gör jag samma sak fast med den här inpackningen. Vanligast är väl att man fokuserar på själva håret när man använder inpackning men denna ska just hjälpa mot en känslig hårbotten. Så jag delar upp håret i flera sektioner så jag enkelt kommer åt botten med fingrarna och masserar in inpackningen ordentligt.

Sen låter jag allt sitta i 30 minuter ungefär innan jag går in i duschen och tvättar håret som vanligt med schampoo och balsam. Jag tänkte att detta skulle bli en process som kanske skulle ta några veckor innan jag faktiskt märkte resultat men jag kände skillnad redan när jag klev ur duschen, är verkligen sååå glad över att det funkade för det är inte kul att gå runt och ha ont.. Jag tänker att jag ska köra detta en gång i veckan eller en gång varannan vecka nu för är verkligen sååå nöjd. Juste hörni! När jag googlade lite så fanns det även en liknande produkt för er som har problem med fet hårbotten, HÄR hittar ni den! I och med att den för "dry scalp" funkar så bra på mig känns det ju som att denna också borde ge bra effekt.

Gillar