MAKE FALL GREAT AGAIN

Allmänt, Texter, Tips
Jag och Mathilda hade ju som en liten tradition att varje höst släppa ett "Höstpepp"-avsnitt i podden. Detta är första hösten som vi inte poddar och jag vill ju inte släppa detta segment helt och hållet. Nu ska ju jag och Mathilda spela in en mukbang på söndag så kan försöka få in lite höst-snack där kanske. MEN, här i bloggen ger jag nu er en liten lista på saker som förgyller er höst. Det är mörkt, man har separationsångest från sommaren, det är tufft att kastas in i skola och jobb igen men vi kan ju faktiskt underlätta vissa saker för oss själva. Anstränga oss för att göra höst-livet lite roligare faktiskt. Precis som med allt tror jag att det handlar om ens inställning till saker och ting, det handlar om att försöka ha ett positivt mind set.
LET'S GO

- TRÄFFA DINA VÄNNER OFTA.
Alltså helt ärligt talat, finns det något lika underbart som att umgås med sina vänner? Typ inte. Jag tänker ofta på det, hur fint det är med vänskap. Att man liksom väljer varandra på ett sätt som inte riktigt går att jämföra med familj eller i en kärleksrelation. "Trotts att man inte är kär" så värderar man ändå varandra så högt, det är så fint. Men, hösten och vintern tycker jag är ett perfekt tillfälle till att anstränga sig lite extra för att värna om sina relationer. På sommaren kanske man ses lite mer spontant och därmed inte behöver planera så mycket, till skillnad från nu. Hur ska detta gå till då? P L A N E R I N G mina vänner, även känt som concilium. Hör av dig i god tid och boka in en fika två veckor i förväg. Det kan kännas lite trist att planera sitt liv på det sättet men hellre det och faktiskt få till en kompisdejt.


Om man är ett gäng som gillar att hänga så tycker jag att halv åtta hos mig-konceptet är perfekt! Gå ihop några vänner, sätt en budget, sätt en dag varannan helg några veckor framöver där ni bjuder över varandra på middag, lunch eller fika. Man kan ju självklart skippa själva betygsättningen, det är ju umgänget som är det viktiga.

Bjud över dina kompisar på en sleepover! Det var ju verkligen det mysigaste man visste när man var yngre och det sker kanske inte riktigt lika ofta längre. Just do it.

- DEJTA!
It's scary, I know. Eller okej, förhoppningsvis inte om det är din partner du vill dejta hahaha. Nej men dejta mycket i höst, det är ju askul! Om man är singel så kanske det leder till något fantastiskt för kvällen eller framtiden, eller en stel och rolig historia att berätta för vännerna. För oss som är i förhållande tycker jag denna punkt är minst lika viktig. Gör vardagen lite rolig, bjud din partner på en dejt hemma eller ute på restaurang. Fixa till det lite extra där hemma, klä upp er och ät något riktigt gott. Skapa lite vardagslyx helt enkelt!


- SLOW DOWN.
Detta är klyschigt, jag vet. Men det stoppar mig inte från att skriva detta "tips" för jag själv älskar det. Hösten är den bästa tiden för att slappa hemma framför en bra serie. Tolka mig rätt nu, jag älskar att hitta på saker på sommaren men när hösten väl kommer kan jag tycka att det är riktigt skönt att bara inte göra någonting. Bara stanna inne helt enkelt. När det är mörkt och kallt så är det ju så mycket enklare att uppskatta en serie, lite tända ljus och en riktigt gosig filt.


- HITTA DIN PARADRÄTT
Har du hittat "din rätt" i köket än? Nej men då är väl denna årstid ett perfekt tillfälle att testa dig fram. Jag upplever ofta att jag tycker att det är roligare och mysigare att laga mat under det mörka halvåret, kanske går att koppla lite till förra punkten om att vara inomhus. Jag tror att det är bra att hitta lite intressen och hobbys, matlagning kanske kan bli en?

- PROMENERA I DEN FRISKA LUFTEN
De absolut bästa promenaderna är utan tvekan dom i ljumna sommarkvällarna, men på andra plats kommer definitivt höstpromenaderna. När luften är såhär frisk så påminns jag om hur mycket jag skulle sakna det om jag flyttade utomlands. Här är jag lite gammeldags och vill påminna om att det inte finns dåligt väder, bara dåliga kläder... Typ haha. Nej men man mår faktiskt så bra av att komma ut i dagsljus och få friskluft även om det bara är för 20 minuter.- BAKA BRÖD
Såhär halvvägs in i listan vill jag bara påminna om att nej jag fattar självklart att baka ett bröd inte kommer förgylla hela din höst. Den här listan är mer som en rolig to do lists för att skapa lite lyx, mys och härligheter i en kanske annars ganska mörk och trist vardag. I och med att man kanske spenderar lite mer tid inomhus så betyder det att man till skillnad från annars har tid att baka bröd. Att göra sitt egna bröd är verkligen underskattat. Ni hittar ett av mina favoritrecept HÄR


- LÄS EN BOK ELLER LYSSNA PÅ EN.
Här är verkligen en punkt jag vill ta tag i nästa vecka. Det kan vara så avkopplande och givande att läsa en bok, lyssna på en intressant podd eller dokumentär.


- UNNA DIG DET DÄR DU VILL KÖPA.
Vi är nog många som går och dagdrömmer om något vi vill köpa. Kanske till hemmet, kanske till sminkväskan eller garderoben. Under hösten och vintern brukar jag unna mig lite extra för att göra mig själv på bra humör haha. Men vet ni, det tycker jag faktiskt att man ska göra. Man förtjänar att skämma bort sig själv lite ibland


- SPA
Det går faktiskt att spa:a både hemma och på riktigt spa, huvudfokuset bör i alla fall vara att ta hand om sig själv. Jag vet att vissa inte alls fattar grejen med detta men jag kan verkligen må så bra av att ha en kväll för mig själv där jag tar hand om mitt hår, mina naglar, min hy osv. Annars kan man ju göra en liten kombo av denna och förra punkten och unna sig en skönhetsbehandling eller massage, fan vad gött det skulle vara.


- NYA RUTINER
Hösten ääääär den ultimata tiden för nystarter, rutiner och vanor. Vad det än kan vara så tycker jag verkligen att det är så mycket enklare att göra något nytt efter sommaren än efter jul.
- TRÄNA
Min bästa träningsperiod är faktiskt på hösten. Precis som jag nämnt flera gånger så tror jag att det är för att man inte blir "störd" av annat kul, som på sommaren. Jag personligen känner verkligen hur mycket gott träningen gör för mig, speciellt under en årstid som är mörk och gör mig tröttare än vanligt.

- GÅ PÅ KONSERT
När är det inte roligt att se/höra musik live? Känner att jag själv måste bli bättre på att boka in sånt för oavsett hur mycket jag tycker om den som uppträder så är det ju faktiskt en väldigt trevlig grej.

- DRICK DRINKAR ELLER ÄT BURGARE
Om man tycker om alkohol kan man ge sig ut på jakt efter stans bästa drinkar. Förslagsvis inte på samma kväll hehe.. Nej men gör en rolig grej tillsammans med dina vänner att ni ska hitta ert nya favorithak. Detta kan man ju självklart göra inom andra genrer också, typ favoritburgare, bästa kladdkakan osv.

Gillar