Mer förvaring: tips!

Allmänt, Inredning, Tips

Något många av er gillar när jag skriver om är vår lägenhet. Jag har dock fått lite idéetorka när det kommer till det ämnet då vi inte längre gör några förändringar eller nya inköp till skillnad från när jag flyttade in.. Men här om dagen kom jag på en sak jag kan göra ett inlägg om, nämligen hur vi tänkt kring förvaring och effektiv förvaring. Som alla andra vill jag ha så mycket förvaring som möjligt, men när man köper sin första lägenhet kanske man inte har möjlighet till en walk in closet liksom! Så tänkte visa upp några enkla saker jag tänker på när jag inredde lägenheten!

- Bokhylla och skrivbord i ett! Älskar verkligen den här lösningen där vi får plats för både saker samt datorn/arbetsplats. Att vi valde till skåpet är jag sååå glad och tacksam över. Där i har jag alla kameratillbehör, laddare, pennor, häftapparat, tejp och allt sånt där annat man absolut inte vill ha framme. Detta hyllsystem är från String, ni hittar det HÄR (adlink)

- Tv-bänk och förvaring i ett! Ännu en oerhört skön lösning. Är så glad över att vi köpte en tv-bänk där vi också fick plats att slänga in massor av saker i. I ett av skåpen har vi värmeljus, tändare, tändstickor osv.

- Egengjord hatthylla! Något vi hade svårt för var att hitta en hatthylla som passade våra mått i hallen. Istället för att behöva välja bort hatthylla eller ta en som inte fyllde ut hela utrymmet så gjorde vi vår egna. Jag köpte allt på Bauhaus och sen målade vi den bara i grå färg. Själva stången köpte jag på en butik som säljer beslag på Birger Jarlsgatan. Så skönt att vi utnyttjade varje cm som gick.

Dörrhängare - Detta är nog väldigt vanligt men vi uppskattar detta så mycket. Dessa krokar är från Lagerhaus och Ikea och vi använder dom så mycket. Där hänger alltid någon väska och våra morgonrockar.

- Säng och förvaring i ett! Jag har som många andra drömt om en kontinentalsäng men vi förstod rätt snabbt att vi inte kommer få plats med våra saker om vi har det. Vi behövde mer förvaring helt enkelt. Vår säng är typ ett av mina favoritköp till lägenheten. Under den förvarar vi tjocktröjor, träningskläder samt kläder vi inte använder så ofta. Det får verkligen plats MYCKET under sängen. Den är köpt på Ikea.

- Grunda garderober! Om ni precis som oss kanske inte har så mycket yta att jobba med så kan jag varmt rekommendera att köpa en grund garderob för dom rymmer mer än vad man tror. När jag såg att man var tvungen att hänga galgarna åt "fel håll" så tänkte jag att vi kanske skulle få plats med max 6 plagg var men wow vad fel jag hade. Vi köpte supertunnagalgar så vi får plats med hur mycket som helst. Från Ikea!

- Jobba på höjden! Om du har tillräckligt högt i tak, utnyttja höjden! Här ser ni en lösning vi har i vårt badrum som vi inte hade klarat oss utan. I en låda har vi toalettpapper, i en annan alla mediciner, plåster osv och i den tredje har vi tvättmedel, sköljmedel osv. Har sett många göra liknande saker i sina hallar, att man liksom bygger som hatthyllor högt upp på väggarna där man har böcker eller lådor/korgar som vi har.

Gillar