För att få rårakor att sitta ihop så brukar jag i alla fall klämma ur vattnet från potatisen som typ en snöboll och sen lägga "snöbollen" i stekpannan och platta till 😊. Ett tips till rårakor är också att ha gräddfil, rödlök och löjrom ovanpå istället för lingonsylt, kan verkliiiiigen rekommenderas ????
Hej Andrea! Jag har ett superbra tips på en god och snabblagad rätt när du har slut på idéer och kanske vill testa något nytt - och det är Flygande jakob! Detta tycker iallafall jag är väldigt gott, men jag kör alltid utan den klassiska bananen i.
Det jag gör är att skära kycklingen i tärningsstorlekar och köra de genomstekta i pannan, krydda med salt, peppar och rätt så mycket grillkrydda. Häll över detta i en ugnsfast form. Sedan blandar du vispgrädde (jag brukar ha i ca 5 dl) med ca 2-3 dl ketchup (jag brukar fördela mängden med lätt chilisås på flaska med) i en bunke. Vispa detta tills du fått en ganska fluffig konsistens, inte för rinnig men inte "fast" på något sätt. Sedan slår du över detta i ugnformen där kycklingen ligger, blandar och lägger in det i ugnen på 225 grader. Gratinera detta i ca 15 minuter. Under tiden kan du knapersteka finklippt bacon. När 15 min gått tar du ut formen och slår över bacon med baconfettet, blandar runt och sedan kan du strö över önskad mängd jordnötter på det hela - in i ugnen igen sista 5 minuterna eller tills det fått en fin orange färg.
Kommentarer